otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Konkursa „Atzīšanās mīlestībā Krāslavai” rezultāti

Pievienots: 19.02.2018

Krāslava – pilsēta Daugavas lokos. To par savu sauc tūkstošiem krāslaviešu un novadnieku. Tikpat mīļa tā kļūst arī pilsētas viesiem, kuri te atgriežas vēl un vēl. Krāslava ir neaizmirstama, tāpēc šogad, kad pilsēta svin savu 95 gadu jubileju, ir īstais laiks, lai izstāstītu, cik ļoti esam pieķērušies šai vietai.

Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs, svinot Sv. Valentīna dienu, izsludināja stāstu un dzejas konkursu „Atzīšanās mīlestībā Krāslavai”. Konkursa mērķis ir aicināt iedzīvotājus atzīties mīlestībā Krāslavai, tādējādi izrādot savu attieksmi pret pilsētu, un apkopot skaistākās atzīšanās mīlestībā savai pilsētai. Šim aicinājumam atsaucās 33 autori, kopumā iesniedz 40 darbus. Atzīšanās mīlestībā savai vismīļākajai pilsētai iedzīvotāji pauda latviešu, latgaliešu un krievu valodās.

Katrs iesūtītais darbs ir emocionāls un dziļi personisks. Noteikt uzvarētāju katrā vecuma grupā – tas bija sarežģīts uzdevums. Konkursam iesniegtos darbus izvērtēja neatkarīga komisija piecu cilvēku sastāvā. Lai vērtējums būtu objektīvs un godīgs, komisijai konkursa darbi tika iesniegti anonīmi. Par ieguldīto un atbildīgo darbu lielu paldies sakām Krāslavas novada domes deputātam un konkursa komisijas priekšsēdētājam Viktoram Moisejam, izdevuma „Krāslavas Vēstis” redaktorei Elvīrai Škutānei, Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas bibliotekārei Žanetai Moisejai, Krāslavas Bērnu un jauniešu centra metodiķei Sanitai Kumpiņai un Krāslavas novada TIC speciālistei Edītei Lukšai.

Katra konkursa noslēgumā ir uzvarētāji, kas saņem balvas. Krāslavas novada TIC kolektīvs saka lielu paldies sponsoriem. Tie ir uzņēmēji, kuri bez mazākās vilcināšanās piekrita atbalstīt konkursu. Uzvarētājiem balvas sarūpēja atpūtas komplekss „Lejasmalas” (nakšņošana 2 personām namiņā uz salas), zirgu sēta „Klajumi” (1 h izjāde 2 personām), kafejnīca „Tokyo Town” (dāvanu karte EUR 10 vērtībā), biedrība „Latgales kulinārā mantojuma centrs” (romantiskas pusdienas un ekskluzīvas porcelāna leļļu izstādes apmeklējums 2 personām); Krāslavas peldbaseins (abonements 5 apmeklējuma reizēm), bērnu preču veikals „Riči-Viči” (dāvanu karte EUR 20 apmērā).

Valentīna dienas vakarā Krāslavas novada TIC telpās tika rīkots konkursa „Atzīšanās mīlestībā Krāslavai” rezultātu paziņošanas pasākums. Sirsnīgā un mājīgā gaisotnē tika paziņoti uzvarētāji kategorijās „Stāsti” un „Dzeja” katrā vecuma grupā:

stāstu autori no 7 līdz 12 gadiem – Rainers Zukuls;
dzejas autori no 7 līdz 12 gadiem – Džesika Zdanovska;
stāstu autori no 13 līdz 18 gadiem – Linda Nipāne;
dzejas autori no 13 līdz 18 gadiem – Guntis Ungurs;
stāstu autori virs 18 gadiem – Ilze Ļaksa – Timinska;
dzejas autori virs 18 gadiem – Ilze Vovka.

Pateicības par piedalīšanos saņēma katrs konkursa dalībnieks. No sirds sveicam uzvarētājus un visiem konkursa dalībniekiem vēlam neizgaistošu radošo garu, kas ļaus radīt aizvien jaunus liriskus darbiņus.

Noslēguma pasākumam īpašu gaisotni radīja pašu autoru uzstāšanās, kuru laikā, lasot savus konkursa darbus, viņi atzinās mīlestībā Krāslavai. Tūrisma informācijas centrā bieži dzirdam atzinīgus vārdus par Krāslavu, komplimentus par tās skaistumu un sakoptību, taču vietējo iedzīvotāju atzinība ir īpaša, neaprakstāmi patiesa un dziļi aizkustinoša.

Kā dāvana visiem konkursa dalībniekiem bija Viktora Bernāna un Artemija Kozačuka uzstāšanās, kas radīja romantisku svētku noskaņu.

Un kas gan tie par svētkiem bez tortes… Bezgala garšīgu torti sirds formā sarūpēja Marina Dorožko.

 Lai visiem mīlestības pilns Krāslavas jubilejas gads!

Krāslavas novada TIC kolektīvs

Konkursam „Atzīšanās mīlestībā Krāslavai” iesniegtie darbi

Stāstu autori no 7 līdz 12 gadu vecumam

Dzejas autori no 7 līdz 12 gadu vecumam

Stāstu autori no 13 līdz 18 gadu vecumam

Dzejas autori no 13 līdz 18 gadu vecumam

Stāstu autori vecumā virs 18 gadiem

Dzejas autori virs 18 gadiem



Jauna aptauja

Februāris - 2024
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
 
svētdiena, 04.02.2024
pirmdiena, 05.02.2024
otrdiena, 06.02.2024
09:35 Izstāde

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde