sestdiena, 20. aprīlis, 2024Vārda diena: Mirta, Ziedīte
crest1 crest2

Krāslava skatās nākotnē

Pievienots: 26.09.2017

Nesen Krāslavā viesojās Ministru kabineta prezidents Māris Kučinskis, kas apmeklēja Rīgas Valsts tehnikuma (RVT) Krāslavas teritoriālo struktūrvienību, apskatīja izglītības iestādes telpas un materiāli tehnisko bāzi, pārrunāja aktuālus profesionālās izglītības jautājumus ar novada domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku, RVT direktori Dagniju Vanagu un RVT Krāslavas teritoriālās struktūrvienības vadītāju Aivaru Andžānu. Praktisko mācību priekšmetu skolotāji un meistari pārsteidza Ministru prezidentu ar dažiem paraugdemonstrējumiem.

Krāslavas pašvaldības vadība visnotaļ atbalsta profesionālās izglītības attīstību un mācību iestādes izaugsmi mūsu pilsētā. Ciešā sadarbībā un kopīgiem spēkiem pašvaldības un iestāžu vadītāji vēlas panākt augstu izglītības kvalitātes līmeni ne tikai jauniešiem, bet arī domā par pieaugušo izglītošanas iespējām. G. Upenieks uzsvēra, ka ir nepieciešams panākt, lai Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) bezdarbnieku izglītošanā, kur tas iespējams, sadarbotos ar RVT Krāslavas teritoriālo struktūrvienību, kas augstā kvalitātē spēj sagatavot speciālistus profesijās, kuras piedāvā šī mācību iestāde.

„Ir dažādas firmas, ar kurām NVA slēdz līgumu par šuvēju, metinātāju, galdnieku un citu profesiju apmācībām,” turpināja G. Upenieks. „Uzskatām, ka šādas apmācības ne vienmēr iespējams nodrošināt tādā līmenī, kādā to spēj profesionālā izglītības iestāde. Gribam arī izveidot jaunas izglītības programmas, lai tehnikums var elastīgāk pielāgoties uzņēmēja, zemnieka vajadzībām, un tam lūdzām premjera atbalstu. Mēs esam iepazinušies arī ar mūsu teritoriālās struktūrvienības sadarbības partnera - Tartu Valsts tehnikuma (Igaunija) - pieredzi. Mūsuprāt, profesionālās izglītības kvalitāte ir valstisks jautājums, savu redzējumu centāmies izklāstīt premjerministram un guvām mutisku apliecinājumu tam, ka mūsu idejas viņš noteikti mēģinās virzīt tālāk. Tādejādi arī valsts finansējums tiktu izmantots lietderīgāk.”

Vēl ministru prezidents apmeklēja Krāslavas Svētā Ludvika Romas katoļu baznīcu, kur rit restaurācijas darbi, dažus tūrisma objektus mūsu pilsētā un ar domes vadību pārrunāja jautājumu par nozīmīgu pārrobežu projektu Piedrujā.

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Septembris - 2024
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde