otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Krāslavā uzsākta skeitparka izbūve

Pievienots: 03.05.2019

Artilērijas ielā 3, savulaik demontētas daudzstāvu mājas vietā, ir uzsākti jaunā skeitparka izbūves darbi. Jaunās paaudzes iniciētais objekts top mūsu pilsētas blīvi apdzīvotā mikrorajonā, netālu no Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas filiāles.

Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Ināra Dzalbe pastāstīja, ka ideju par skeitparka projektu savulaik ierosināja 11-gadīgais krāslavietis Raimonds Moisejs, kurš sākotnēji 2016. gada aprīlī uzdeva jautājumu pašvaldības portālā „Krāslavas Vēstis”, bet vēlāk pašvaldībā iesniedza arī elektroniski detalizētāku pamatojumu, priekšlikumus laukuma atrašanās vietai un pat skeitparka skices. Viņaprāt, skeitparks būtu nepieciešams visiem viņa 22 klasesbiedriem un tā būtu Krāslavas pusaudžu bieži apmeklēta un iemīļota aktivitāšu vieta.

Jaunais krāslavietis arī izanalizēja, ka betona elementi skeitparkā būtu ilglaicīgāki un ērtāki tā apmeklētājiem, secināja, ka blakus būtu nepieciešami soliņi, kur vecāki varētu vērot savu bērnu darbošanos.

Atbalstot krāslavieša iniciatīvu, pašvaldība savā portālā 2016. gada maijā veica aptauju „Vai Krāslavā ir nepieciešams skeitparks”. No 334 balsotājiem vairāk nekā puse – 184 respondenti nobalsoja ar „jā”. Tika veikta nākamā aptauja „Kurš Krāslavas mikrorajons būtu vairāk piemērots skeitparka vai mini velotrases būvniecībai?”, kur no 160 respondentiem 82 nobalsoja par Artilērijas ielu (savulaik nojauktās mājas vietu), par citiem variantiem attiecīgi Grāfu Plāteru parks - 44 balsis, Persteņa ezera krasts – 30 balsis, citi – 4 balsis.

Papildus tam ir saņemts Raimonda Moiseja un viņa draugu kopsavilkums par to, kāpēc skeitparks viņiem ir aktuālāks par velotrasi – „skeitparkā jauniešiem ir iespēja mācīties un attīstīt prasmes triku izpildīšanā ne tikai ar skeitbordiem, bet arī BMX (speciāls velosipēds) un skrejriteņiem. Tāda vieta būtu Krāslavas atšķirīgā iezīme, jo Latvijā ir ļoti maz pilsētu, kur ir skeitparks”.

2016. gada rudenī Krāslavas novada dome ir pasūtījusi skiču materiāla un tāmju izstrādi, ar domu, ka skeitparka pamatus tā sagatavo atsevišķi par saviem līdzekļiem. Realizējot projektu, tiks daudzveidots āra sporta aktivitāšu klāsts un Krāslavas bērniem un jauniešiem tiks radīta vieta, kur var gan kopīgi sportot, gan socializēties.

Krāslavas novada dome kā labuma saņēmējs iesaistījās Latgales plānošanas reģiona projektā LLI-402 „Riska grupas jauniešu sociālā integrācija, balstoties uz sporta aktivitātēm” (risk-free), kas guva atbalstu Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektu konkursā un kura īstenošana uzsākta 2018. gadā. Projekta ietvaros jau notikušas vairākas izglītojošas un sporta aktivitātes, savukārt sporta infrastruktūra tiks uzlabota 11 pašvaldībās Latvijā un 2 – Lietuvā. Krāslavā projekta ietvaros tiks līdzfinansēts skeitparka aprīkojums.

„Ar projektu finansējumu neiet tik ātri, kā gribētos, un ļoti ceru, ka Raimonds vēl pa šo laiku nav izaudzis no vēlēšanās braukt ar skeitu”, piebilda I. Dzalbe.

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde