piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Krāslavā viesojās Latvijas profesionālo gidu asociācijas biedri

Pievienots: 12.04.2018

Sagaidot aktīvo tūrisma sezonu, Latvijas profesionālo gidu asociācija ik gadu saviem biedriem rīko braucienu uz kādu no Latvijas novadiem. Šogad brauciens tika organizēts uz Latgali. Tā mērķis ir iepazīt reģionus, pašiem redzēt un novērtēt jaunos tūrisma objektus un pakalpojumus, lai turpmāk profesionāli organizētu un vadītu braucienus dažāda veida grupām.

Deviņpadsmit Latvijas gidi Latgalē viesojās divas dienas, no 7. līdz 8. aprīlim. Tika apceļota liela daļa Latgales tūrisma objektu.

Krāslavas novadu viesi sāka iepazīt ar vizīti z/s „Cīruļi” Ūdrīšu pagastā. Saimniecībā ceļotāji uzzina, kā dzīvo bites, kā rodas medus un cik veselīgs un vērtīgs tas ir. Z/s „Cīruļi” atrodas ciemā „Lielie Muļķi”, par kuru saimnieki zina daudz leģendu un stāstu.

Savā darbnīcā viesus sagaidīja un meistarību demonstrēja Juris Kokins, piedāvājot kvalitatīvus un gaumīgus koka traukus un rotaļlietas bērniem.

Ar lielu prieku gidi apmeklēja Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksu, veltot atzinīgus vārdus par paveikto darbu kompleksa atjaunošanā.

Sajūsma un izbrīns. Tā divos vārdos varētu raksturot izjūtas, kas radās Latvijas profesionālajiem gidiem, redzot Krāslavas tūrisma informācijas centra 3. stāvā izvietoto porcelāna leļļu kolekciju. Viesi augsti novērtēja kolekciju un tās izveidē ieguldīto darbu, atzīstot, ka tas noteikti šobrīd ir viens no Krāslavas TOP objektiem.

Pēc ekskursijas Krāslavas novada tūrisma informācijas un kulinārā mantojuma centrā, viesus aicinājām pie Latgales kulinārā mantojuma ēdienu degustācijas galda. Abu centru vadītāja Tatjana Kozačuka iepazīstināja ar paveiktajiem darbiem, plāniem un iecerēm. 

Brauciena pirmās dienas noslēgumā Latvijas profesionālo gidu asociācijas biedriem tika dota iespēja izbaudīt atpūtas kompleksa „Lejasmalas” plašo pakalpojumu klāstu.

Tikpat spilgti iespaidi kā Krāslavas novadā tika gūti arī, viesojoties Līvānos, Daugavpils, Aglonas, Dagdas un Rēzeknes novadā.

Brauciena dalībnieku atsauksmes                                 

„Latgale ir atslēga uz cilvēku sirdi. Nesavtīgums, miers, sirds siltums un dāsnums mūs lutināja un ļāva atgriezties bērnībā! Sajust tos laikus, kad zāle bija zaļāka, debesis zilākas. Paldies, ka esat ar savu unikalitāti un autentiskumu! Lai pietiek spēka šo sirds siltumu saglabāt arī nākamajām paaudzēm, jo Latgale ir cilvēki, kas tajā dzīvo!”

„Liels paldies par uzaicinājumu piedalīties burvīgajā ceļojumā uz Latgali. Jau kuru reizi pārliecinājos, cik ļoti skaisti burbuļo latgaļu valodiņa. Cik viņi ir sirsnīgi un, pretimnākoši jau sākot ar „Rudzupuķēm”, fantastisko „Sēlijas” kungu, un katrs nāca pretī ar atvērtu sirdi. Nakšņošana atpūtas bāzē „Lejasmalas” - miera un atpūtas oāzē, agrais rīts ar dzērvju klaigām un svētdiena bija Dieva un dabas  svētīta! Vēlreiz paldies! Man prieks, ka esmu iepazinusi burvīgus kolēģus!”

„Ir ieguldīts milzīgs darbs! To varēja just ik brīdi. Un arī sajūta, ka esam gaidīti, bija pārliecinoša un ļoti patīkama. Es noteikti atgriezīšos Latgalē vēlreiz!”

„Latgale mūs sagaidīja ar jauku laiku un sirsnīgiem cilvēkiem, patīkami pārsteidza Krāslava un Ludza, nakšņošana „Lejasmalās” - vienkārši izcili.”

„Tas skaistākais, protams, satiktie cilvēki Latgalē, kas ar lielu sirsnību mūs uzņēma, stāstīja, cienāja un dziedāja! Man vienmēr skaistākais šķiet vietējo cilvēku stāsti, jo tie dod vietai dvēseli un ļauj mums uz pat tādu mazu vietu kā Kombuļi paskatīties ar citām acīm!”

„Kādā braucienā pirms 15 gadiem apciemoju Krāslavu - Plāteru pils, viena no skaistākajām kungu mājām manās acīs, izskatījās tik skumja un nolemta. Lai gan biju dzirdējusi par pozitīvajām izmaiņām, tagad redzētais tiešām iepriecināja.”

„Novēlu, lai krāslaviešiem izdodas viss iecerētais! Šai brīdī es iedomājos par sargeņģeļiem TIC meitenēm, jo viņas bija tās, kas mūs tik īpaši sagaidīja un ar mīlestību stāstīja par Krāslavu, skaisto pili un cienāja ar gardumiem. Ceru, ka pienāks tas brīdis, kad būs iespējams apmeklēt pili!”

„Gribu īpaši uzteikt Krāslavas TIC attieksmi pret tūrisma attīstību, jo tas, ka tūrisma informācijas centrs, kas ir ne tikai informācijas centrs Krāslavā, strādā nedēļas nogalē, ir īpaši uzteicams, jo Latvijas ceļotājiem ir iespēja saņemt labāku pakalpojumu. Kaut gan ir digitālais laikmets, tomēr slēgtas durvis ir vilšanās, saskarsme ar cilvēku ir nenovērtējama!”

„Ļoti patika Latgales pievēršanās kulinārajam mantojumam! Protams, to piedzīvot ir iespējams tikai organizētās grupās, bet kā izņēmumu gribētu pieminēt kādu vīru ar savu ģimeni, kuru satiku ar savu interesanto stendu uz plača Rēzeknē, kad viņš tirgoja speķi, alu u.c. labumus. Tas gan bija citā reizē. Lai gan biju šo to dzirdējusi par Latgales kulinārajām aktivitātēm, viņš lika apjaust, ka tās ir ieviestas dzīvē, pat tādiem garāmbraucējiem. Skaisti, ka mantojums atgriežas ikdienā!”

„Pēc šī brauciena dvēsele vēl ilgi gavilēs par redzēto, izjusto, izgaršoto, izprasto. Ir gūtas jaunas idejas, kuras noteikti realizēsies!”

Krāslavas novada TIC kolektīvs



Jauna aptauja

Novembris - 2018
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
 
otrdiena, 20.11.2018

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde