otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Krāslavas komanda turpina dalību LMT Autosporta Akadēmijas Skolu kartinga kausa otrajā sezonā

Pievienots: 23.03.2017

LMT Autosporta Akadēmija (LMT AA) sadarbībā ar Latvijas Mobilo Telefonu (LMT) un Latvijas Automobiļu federācijas Kartinga komisiju jau otro gadu pēc kārtas īsteno projektu - LMT Autosporta Akadēmijas Skolu kartinga kauss. Projekta otrajā sezonā interesi par dalību izrādīja 22 Latvijas izglītības iestādes: tehnikumi, vidusskolas un bērnu un jauniešu jaunrades centri. No tām tika izraudzītas 15, kas tiks nodrošinātas ar „TK Senior” klases kartingiem dalībai „ProKart” sacensībās 2017. gada laikā.

Šogad PIKC Rīgas Valsts tehnikums dalības stafeti LMT AA Skolu kartinga kausā nodos savai Krāslavas teritoriālajai struktūrvienībai.

Solveiga Keistere, PIKC Rīgas Valsts tehnikuma Audzēkņu servisa nodaļas vadītāja: „Šogad nolēmām piedāvāt iespēju dalībai LMT AA Skolu kartinga kausā arī savām struktūrvienībām, jo mūsu jaunieši ir ļoti aizrautīgi un atsaucīgi. Krāslavas teritoriālajā struktūrvienībā apmācām auto virsbūves speciālistus, un jaunieši brīvajā laikā darbojas arī auto krosa pulciņā. Viņiem tuvumā ir arī žiguļu trase, kas tiek visai aktīvi izmantota. Kopumā viņiem bija liela vēlme startēt projektā, jo auto lietas ir sirdij tuvas. Taču, ja runājam par pašu projektu, tā, bez šaubām, ir lieliska iespēja jebkurai skolai sevi parādīt ārpus mācību procesa. Īpaši profesionālajām skolām tā ir iespēja izskanēt plašākā mērogā.”

Interesi turpināt dalību projektā izrādīja visas 11 skolas, kas LMT AA Skolu kartinga kausā startēja iepriekšējā sezonā. Tās piedalīsies sacensībās arī šogad, startējot ar pērn dāvanā saņemtajiem kartingiem. Ņemot vērā lielo interesi, šogad dalībnieku skaits tika paplašināts līdz 15 mācību iestādēm.

Izvēloties projekta dalībniekus, žūrija vērtēja mācību iestādes ieinteresētību projektā, skolēnu skaitu un skolas ģeogrāfisko izvietojumu. Būtisks priekšnoteikums, lai skolas pārstāvētu visus Latvijas reģionus – Kurzemi, Vidzemi, Zemgali, Latgali un Rīgu.

 „Prieks, ka visas skolas, kas piedalījās projektā pērn, arī šogad izrādīja interesi un vēlējās turpināt dalību. Tāpat esam gandarīti par lielo interesi, kas šogad bija no mācību iestādēm kopumā un ļāva mums izvēlēties vēl četrus jaunus projekta dalībniekus. Tas nozīmē, ka jauniešiem autosports interesē, un mēs ar lielāko prieku palīdzēsim viņiem spert pirmos soļus šajā dinamiskajā un aizraujošajā sporta veidā,” stāsta Dainars Dambergs, LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs. „Saņemtie pieteikumi LMT AA Skolu kartinga kausa 2017. gada sezonai bija ar spēcīgu motivāciju, tālab aicinām tās skolas, kas šogad netika izraudzītas, nenolaist rokas un nākamā gada sezonā startēt ar saviem pieteikumiem atkal.”

Jau 22. aprīlī „333” trasē notiks pirmais kopīgais visu skolu seminārs – pirmajā dienas daļā savstarpējā iepazīšanās, teorētiskās apmācības, savukārt dienas otrajā pusē - praktiskie koptreniņi. Arī šogad par LMT AA Skolu kartinga kausa trofeju cīnīsies nevis individuāli sportisti, bet skolu komandas. Tiks vērtēti sportiskie rezultāti, komandas tehniskā jaunrade, attieksme pret saņemto tehniku, komandas atpazīstamība un fanu kustība.

Anda Treija,
LMT Autosporta Akadēmija


Jauna aptauja

Marts - 2017
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
 
piektdiena, 10.03.2017

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde