ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Krāslavas māmiņas realizēja projektu

Pievienots: 23.09.2016

Projektu konkursa „Iedzīvotāji veido savu vidi” ietvaros tika realizēts Krāslavas novada domes finansētais projekts „Vides pielāgošana zīdaiņiem un pirmsskolas vecuma bērniem ģimenes atbalsta centrā „Atvērtība””. Projekta finansējums – 300.00 EUR. Projekta īstenotājs - biedrība „Krāslavas māmiņu klubs”. Realizējot projektu, tika izveidotas sajūtu kastes un iegādāti divi lieli paklāji.

 Kopš saviem pirmsākumiem „Krāslavas māmiņu klubs” aktīvi sadarbojas ar biedrību „Ģimenes atbalsta centrs „Atvērtība””. Daļa no „Krāslavas māmiņu kluba” pasākumiem un regulārās Yamaha mūzikas skolas nodarbības notiek biedrības „Atvērtība” Krāslavas novada domes atvēlētajās telpās Varavīksnes sākumskolā.

Biedrība „Krāslavas māmiņu klubs” līdz šim organizēja mazuļu un māmiņu tikšanās, radošās nodarbības, kā arī tikšanās ar profesionāļiem par mammām svarīgiem tematiem. Savas darbošanās laikā mums radās doma, kā papildināt vidi, kurā notiek nodarbības un mūsu tikšanās. Dažādot iespējamās aktivitātes.  

Tagad mīkstais grīdas segums - divi lieli paklāji - sniedz iespēju gan mammām, gan bērniem dzīvoties pa grīdu un spēlēties, nebaidoties no aukstas grīdas un iespējas saslimt.

Ņemot vērā, ka bērna pirmajos dzīves gados faktiski tiek likti pamati visai dzīvei un ka gada lielāko daļu mazuļi pavada iekštelpās, ļoti svarīgi nodrošināt plakanās pēdas profilaksi, stimulēt bērnu pēdiņu muskulatūru, šim nolūkam izdomājām veidot sajūtu kastes, kuras pildītas ar dažādiem materiāliem, pa kurām, turoties vecākiem pie rokas vai patstāvīgi, bērni varēs pastaigāties basām kājām jebkurā gadalaikā. Pateicoties domes atbalstam, šī ideja arī tika realizēta. Aktīvās kluba mammas, tēvi, kā arī viņu bērni vasaras laikā izveidoja šīs sajūtu kastes.

Septembra sākumā mēs prezentējām sajūtu kastes plašākai auditorijai, un bērniem ļoti patika izmēģināt dažādus pildījumus – kinētiskās smiltis, stikla bumbiņas, oļus, bambusa kociņus un raupja paklāja virsmu. Sajūtu kastes iznāca košas, un būs iespējams arī nomainīt to pildījumu.

Šomēnes mūsu māmiņu klubam būs viens gads, mēs turpinām aktīvi darboties un rīkot regulāras tikšanās un nodarbības. Esat laipni lūgti atnākt un izbaudīt kopā ar savu bērnu iespēju aktīvi un lietderīgi pavadīt laiku klubā.

Paldies visiem, kas piedalījās projekta īstenošanā, īpaša pateicība par atbalstu Inārai Dzalbei, kā arī liels paldies novada domei par piešķirto finansējumu.

 Dana Lahtionova,
projekta koordinatore



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde