ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Krāslavas novada delegācija piedalījās intelektuālajā starptautiskajā attīstības forumā

Pievienots: 26.10.2018

No š.g. 17. līdz 20. oktobrim Krāslavas novada delegācija, kuras sastāvā bija Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, Krāslavas novada TIC vadītāja Tatjana Kozačuka, Krāslavas novada domes speciālists darba un CA jautājumos Jānis Skerškāns un domes deputāts Jāzeps Dobkevičs piedalījās oficiālajā vizītē Lodzes vojevodistes Uniejovas pašvaldībā (Polija).

Vizītes laikā, 18. oktobrī, Uniejovas pilsētas mērs Jozefs Kaczmareks kopā ar citām augsta ranga amatpersonām un 11 sadraudzības pilsētu vadītājiem parakstīja kopīgu dokumentu un simboliski atklāja Uniejovas termiskā peldbaseina kompleksa paplašināšanas būvniecības darbus. Pateicoties jaunajām investīcijām, plānots, ka šajā objektā jau 2019. gada pavasarī tiks izveidots jauns daudzfunkcionāls baseins ar plašām SPA procedūrām un komplekso piedāvājumu klāstu.

Galvenais Krāslavas novada delegācijas vizītes mērķis bija dalība Intelektuālajā starptautiskajā attīstības forumā, kas noritēja 19. oktobrī un kurā ar savām prezentācijām piedalījās pārstāvji no 11 Uniejovas sadraudzības pilsētām: Gorkiem, Verhņedvinskas un Mogilevas rajona (Baltkrievijas Republika), Volokolamskas rajona (Krievijas Federācija), Sonkajarvi pašvaldības (Somija), Morahalm pašvaldības (Ungārija), Naftalanas pilsētas (Azerbaidžana), Grindavik pilsētas (Islande), Alatri pilsētas (Itālija) un Krāslavas un Aizkraukles novada (Latvija).

Foruma laikā notika aktīva iepriekš minēto pašvaldību darba pieredzes apmaiņa. Katra delegācija uzstājās ar savu prezentāciju, kuras laikā bija jāiepazīstina klātesošie ar savas pašvaldības pieredzi ekoloģijas jautājumos, tūrisma piedāvājumiem, inovatīviem, sociāliem, kā arī uzņēmējdarbību veicinošiem projektiem. Krāslavas novada delegācijas vārdā uzstājās TIC vadītāja Tatjana Kozačuka, kura veiksmīgi prezentēja Krāslavas novada tūrisma piedāvājumu, iepazīstināja klātesošos ar veiktām investīcijām Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksa un sporta infrastruktūras attīstībā. Krāslavas novada delegācijas prezentācija foruma dalībniekos raisīja lielu interesi par Krāslavas novadu, kā rezultātā tika apspriestas sadarbības iespējas un kopīgu pārrobežu projektu idejas.

 



Jauna aptauja

Oktobris - 2018
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde