ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Krāslavas novada kultūras lepnums

Pievienots: 01.02.2023

Sestdien novada kultūras darbinieki un radošo kolektīvu dalībnieki kuplā skaitā ieradās uz pasākumu „Krāslavas novada kultūras lepnums”. Šis bija pirmais šāds pasākums Krāslavas Kultūras nama vēsturē, kurā piedalījās turpat 250 mūsu nācijas identitātes sargātāji gandrīz no visiem novada pagastiem, proti, šie cilvēki sargā vienu no tās pamatvērtībām – kultūru, bez kuras neviena tauta nevarētu pastāvēt.

Nebija nekādu nomināciju, vietu dalījumu vai rindā gaidīšanas, kurš kolektīvs nākamais kāps uz skatuves. Bija savstarpējas sapratnes atmosfēra, jo, kā uzsvēra pasākuma vadītājs Voldemārs Varslavāns, visi vakara dalībnieki grib un spēj padarīt savu un arī visu līdzcilvēku pasauli daudzkrāsaināku, liekot aizmirst par ikdienas pelēcību un saskatīt tajā esošo mīlestības, prieka un gandarījuma spožumu. Tas ir lielo iespēju laiks – talanta meklēšanas un atrašanas laiks!

Pasākumu ieskandināja dziesma „Lobs ar lobu sasatykos”, stafeti pārņēma folkloras kopas ar dziesmu „Toli dzeivoj”, turpinājumā klātesošie noskatījās slaidrādi, kas atsauca senus un varbūt piemirstus notikumus.

Turpinājumā vairākiem kultūras darbiniekiem Krāslavas novada pašvaldības deputāts Jāzeps Dobkevičs pasniedza domes priekšsēdētāja Gunāra Upenieka parakstītos Atzinības rakstus par ilggadēju un godprātīgi veiktu darbu sava novada kultūras jomā. Tos saņēma: Aloida Andžāne; Ļena Afanasjeva; Ludvigs Beinarovičs; Ļena Beitāne; Raisa Bižāne; Jāzeps Dobkevičs; Edmunds Gekišs; Larisa Gribule; Elita Kozinda; Inga Kavinska; Ināra Kučāne; Svetlana Kovaļova; Olga Lukjanska; Anastasija Platace; Svetlana Pauliņa; Romualda Umbraško; Maija Šemele; Leontīne Višņevska un Ina Zandere.

Pēc izcilības balvu pasniegšanas ļoti iederējās Gunepas apsveikums no Skaistas. Folkloras kopas dziedāja „Ai, galdiņi”, saieta balles muzikanti Oskars un Marks no Rēzeknes spējēja dejas.

Juris Roga
Anatola Kauškaļa foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Februāris - 2023
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
 
trešdiena, 15.02.2023

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde