otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Krāslavas novadā tika izvietoti 50 konteineri stikla atkritumiem

Pievienots: 11.10.2018

Vides problēmas ir ienākušas globālajā dienas kārtībā, un visi pasaules eksperti, zinātnieki un nevalstiskās organizācijas ir norūpējušies par mūsu pasaules ekoloģijas saglabāšanu. Tas ir saprotami, jo tādi procesi kā globālā sasilšana, ūdens, augsnes un gaisa piesārņojums, dzīvnieku sugu izzušana un citi tiek apspriesti aizvien biežāk un tieši vai netieši ietekme ikviena cilvēka dzīvi. Viens no vides piesārņojumā veidiem ir izmestie atkritumi, kas negatīvi ietekmē augsni, iesūcas pazemes ūdeņos, to dēļ var iet bojā putni vai dzīvnieki, kuri apēd cilvēka izmestos atkritumus. Latvija ir boreālais reģions, un piesārņojuma dēļ to skar tādas pārmaiņas kā intensīvākas lietusgāzes, sniega un ledus daudzuma samazināšanās, pieaug meža kaitēkļu risks, ziemas vētras kļūst postošākas. Lai cīnītos ar šo problēmu, cilvēce ir nonākusi līdz idejai par atkritumu šķirošanu.  

Krāslavā jau ir izvietoti atsevišķi atkritumu konteineri plastmasas atkritumiem un pārējiem atkritumiem, un šogad uzstādīti 35 zaļie konteineri, kas paredzēti stikla atkritumiem. Šo iespēju nodrošināja firma „Eco Baltia Vide”, kas bez maksas uzstādīja konteinerus stikla taras šķirošanai, kā arī veiks regulāru šo konteineru iztukšošanu. 35 konteineri tika izvietoti Krāslavas teritorijā, Krāslavas pašvaldības norādītajās vietās, un 15 konteineri izvietoti Krāslavas novada pagastu centros. Šajos konteineros varēs izmest dažādas formas un krāsu dzērienu stikla pudeles un/vai dažādas formas un krāsu stikla burkas bez vāciņiem. Stikla traukus pirms izmešanas vajag izskalot, lai iekšā nepaliktu pārtikas vai dzērienu atlikumu, taču etiķetes noņemt nav obligāti.

Šādu konteineru izvietošana pozitīvi ietekmē atkritumu šķirošanu un turpmāko pārstrādes procesu, jo stikls var tikt izmantots atkārtoti, pozitīvi ietekmējot vidi mums apkārt. Ja stikla atkritumus mest tam neparedzētos konteineros, tad pastāv iespēja, ka stikls netiks pārstrādāts un tas apgrūtinās šķirošanas procesu.

Krāslavā un tās apkārtnē mums ir jābūt pateicīgiem par salīdzinoši tīru vidi, tīru gaisu un ūdeņiem, tomēr dažreiz mēs aizmirstam par visu labo, kas ir mums apkārt. Ja mēs vēlamies saglabāt Krāslavu un tās dabu skaistu uz ilgiem laikiem, jārūpējas par vidi un jādzīvo saskaņā ar dabu!

Elīna Miglāne,
Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas praktikante
autores foto


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde