piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Krāslavas novada toņi un pustoņi

Pievienots: 11.04.2023

Jau sesto reizi jūnijā Rīgā norisināsies bērnu un jauniešu mākslas un mūzikas festivāls „Toņi un pustoņi”, kurā savas prasmes rādīs interešu izglītības programmu audzēkņi. Šogad festivāls ir vienots ar Latviešu Dziesmu svētku simtpiecdesmitgadi un pavasara mēnešos visos Latvijas novados norisinās mākslas konkursa „Latvijas dziesmu svētku 150 toņi un pustoņi” atlases kārtas.

Konkursa mērķis ir stiprināt audzēkņu patriotismu, izzināt dzimtajam novadam raksturīgo vidē, dabā, kultūrā, vēsturē, valodā, sabiedrībā un tās norisēs pagātnē un mūsdienās, nākotnes vīzijās; sniegt iespēju pulciņu dalībniekiem piedalīties aktivitātēs un gūt pieredzi, zināšanas un veicināt radošumu.

Arī Krāslavas novada mākslas jomas interešu izglītības pulciņu audzēkņi intensīvi gatavojās šim konkursam, izzinot Krāslavas novada toņus un pustoņus! Tā Krāslavas Bērnu un jauniešu centrā no 20. līdz 30. martam bija skatāma iespaidīga un krāsaina izstāde, kurā varēja vērot vizuālās, vizuāli plastiskajās mākslas darbus, fotogrāfijas un vides objektus, kopskaitā vairāk nekā 80 darbus. Darbu veidošanā piedalījās ap 200 audzēkņu, kuri pārstāvēja astoņas Krāslavas novada izglītības iestādēs: Andrupenes (skolotāji M.Konošonoka un V.Ivanovs), Ezernieku (sk. D.Kiseļova), Indras (sk. Ē.Urbanoviča) un Priežmalas (sk. A.Reščenko) pamatskolas, Dagdas (sk. A.Vigulis) un Krāslavas Varavīksnes (sk. V.Plotka) vidusskolas, Krāslavas ģimnāziju (sk. O.Truskovska), Krāslavas BJC (sk. L.Kizjalo, Ž.Garbrēdere, A.Guba, A.Kauškalis).

30. martā darbu autori kopā ar skolotājiem piedalījās noslēguma pasākumā, saņemot pateicības, atzinības, diplomus un veicināšanas balvas. Darbu vērtētāji šogad bija Ērika Zarovska - Krāslavas novada Mākslas un mūzikas skolas direktore; Olga un Valdis Pauliņi - keramiķi, Amatniecības kameras amata meistari un Jevgenija Sergejenko - interešu izglītības pulciņu vadītāja, vizuālās mākslas, dizaina un tehnoloģiju pedagoģe. Dalībai 2. kārtā, kas šogad norisināsies Daugavpilī, izvirzīti 38 darbi, kuri līdz ar citiem Latgales novadu jauno mākslinieku darbiem no 12. līdz 20. aprīlim būs skatāmi Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā.

Konkurss dod iespēju savas prasmes rādīt arī tērpu kolekciju veidotājiem.

30. marta pasākumā Krāslavas BJC bija skatāmas 2 tērpu kolekcijas: Priežmalas psk. „SarkanbaltSarkanais” kategorijā avangards (sk. A. Reščenko) un Krāslavas BJC „Raibuos sukņis stuosts” kategorijā modes dizains (sk. A.Guba). Tērpu kolekcijas vērtēja: Iveta Balule - RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centra pasniedzēja un metodiķe; Lidija Trušele - deju skolotāja, horeogrāfe; Lāsma Kumpiņa - LU studente, bijusī BJC audzēkne, vairāku tērpu kolekciju dalībniece. Novērtējot un dodot ieteikumus pilnveidošanai, abas kolekcijas tika izvirzītas dalībai 2. kārtā.

20. aprīlī Daugavpilī noslēguma pasākumā Krāslavas novada pulciņu audzēkņiem būs iespēja demonstrēt tērpus, skatīt izstādi un dzirdēt Rīgas žūrijas vērtējumu- kuri darbi tiek izvirzīti dalībai svētkos Rīgā.

Aicinu apmeklēt izstādi Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā.

Lai iespaidiem bagāts un labu noskaņu piepildīts pavasaris!

Aina Guba, Krāslavas BJC mākslas jomas metodiķe
Anatola Kauškaļa un Sanitas Kumpiņas foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde