otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Krāslavas novada tūrisma objekti saņem “Latgales tūrisma gada balvu 2021” trijās nominācijās

Pievienots: 06.12.2021

Katru gada Latgales tūrisma nozares speciālisti un uzņēmēji pulcējas Latgales tūrisma asociācijas rīkotajā Tūrisma konferencē, lai runātu par aktuāliem jautājumiem nozarē, analizētu paveikto reģiona ietvaros un izvirzītu jaunus mērķus. Šogad konference tika rīkota Latgales vēstniecībā GORS, Rēzeknē.

Neatņemama konferences sastāvdaļa ir “Latgales tūrisma gada balvas” pasniegšanas ceremonija. Ik gadu balva tiek pasniegta 7 nominācijās: Tūrisma profesionālis, Labākā tūristu mītne pilsētā, Labākā tūristu mītne laukos, Labākais jaunais tūrisma objekts, Gada amatnieks/mājražotājs/uzņēmējs, Labākais tūrisma produkts, Lolitas Kozlovskas izcilības balva tūrismā.

Pretendentus balvas saņemšanai var pieteikt gan privātpersonas, gan uzņēmēji un iestādes. No Krāslavas novada dažādās nominācijās tika izvirzīti 8 pretendenti: Nominācijā “Labākā tūristu mītne laukos” - brīvdienu māja “Dīva dorzi” (Kombuļu pag.) un brīvdienu māja “Saullēkti ozolos” (Ezernieku pag.), “Labākais jaunais tūrisma objekts”- viesu māja "Karina Home"(Priežmale) un Krāslavas Amatniecības centrs, “Gada amatnieks/mājražotājs/uzņēmējs”- ādas rotaslietu meistare Ludmila Morozova, “Labākais tūrisma produkts” - Krāslavas grāfu Plāteru pils komplekss un Jaundomes muiža un Vides izglītības centrs, “Lolitas Kozlovskas izcilības balva tūrismā “ - Skaidrīte Pauliņa, muzeja "Andrupenes lauku sēta" vadītāja.

Šogad pretendentu vērtēšanu veica nacionāla un reģionāla līmeņa eksperti – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāve Kristīne Mickāne, Aina Barsukova no Mājas restorāna “Dzīles”, tūrisma nozares eksperts un viesmīlības praktiķu uzņēmuma ‘’Centurion Hospitality’’ dibinātājs un vadītājs Didzis Grāvītis, Latgaliešu ziņu portāla “LaKuGa” redaktore un daudzu latgaliskos projektu vadītāja Edīte Husare, kā arī zinoša gide un ekskursiju organizatore Marina Sokolova.

Katrā nominācija tika sumināts viens pretendents. Liels gandarījums ir par to, ka trijās nominācijās no septiņām tika apbalvoti pretendenti no Krāslavas novada.

No sirds sveicam nominācijas “Lolitas Kozlovskas izcilības balva tūrismā” balvas ieguvēju Skaidrīti Pauliņu, muzeja “Andrupenes lauku sēta” vadītāju, kas vada muzeju no tā pirmās pastāvēšanas dienas, nu jau 20 gadus. Strādīga, saimnieciska, apveltīta ar asu prātu. Vadot muzeju “Andrupenes lauku sēta” (Skolas iela 5, Andrupene, +371 26458876), Skaidrīte sevi pierādījusi kā cilvēku, kas prot savienot senatni ar mūsdienām. Saglabājot vēstures klātbūtni, muzejā ir dzīvi senie arodi un tradīcijas. Skaidrīte Pauliņa ap sevi pulcē saliedētu kolektīvu un cilvēkus, kuri labprāt iesaistās muzeja ikdienas darbībā un, kopā strādājot, rada svētkus.

Par labāko pretendentu nominācijā “Labākais tūrisma produkts” tika atzīts Krāslavas grāfu Plāteru pils komplekss (Pils iela 6, Krāslava, +371 65622201), kur vienkopus atrodas vairāki ceļotājiem un vietējiem iedzīvotājiem saistoši objekti, tādējādi padarot pils kompleksa piedāvājumu daudzveidīgu un aizraujošu. Ja cilvēks izvēlas baudīt, redzēt un apmeklēt visu pils kompleksa piedāvājumu, tad te tiek pavadīta teju visa diena, kas ir ļoti nozīmīgs faktors kopējā tūrisma nozares attīstībā.

Par labāko pretendentu nominācijā “Labākais jaunais tūrisma objekts” tika atzīta viesu māja "Karina Home", kas atrodas pašā Priežmales centrā. Karīna Stivriņa, viesu mājas īpašniece, ir daudzpusīga, enerģiska un radoša personība. Ar savu harizmu apbur ikvienu viesu mājas viesi. Viesu māja “Karina Home” (Ilzas iela 14, Priežmale, +371 26198637) uzsākusi savu darbu aptuveni pirms gada, bet jau tagad ir atpazīstama kā kvalitatīva pakalpojuma sniedzējs.

Attīstot un pilnveidojot tūrisma piedāvājumu novadā, radot jaunus objektus un sadarbojoties vienam ar otru, tiek veidota labvēlīga vide ceļotājiem, kas apciemo Krāslavas novadu un izvēlas šo vietu atpūtai, atvaļinājumu pavadīšanai, brīvdienām ģimenes lokā, kā arī svētku svinēšanai un citu pasākumu rīkošanai.

Krāslavas novada pašvaldības TIC kolektīvs

Foto no TIC arhīva

 



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde