ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Krāslavas novads tika pārstāvēts starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2023”

Pievienots: 10.02.2023

No 3. līdz 5. februārim Rīgā, Ķīpsalā, norisinājās 28. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour 2023”, kas pēc trīs gadu pārtraukuma guva lielu ceļotāju interesi. Apmeklētāji ar patiesu aizrautību iepazina Latvijas tūrisma objektus, maršrutus un aktīvās atpūtas iespējas, izdevīgi iegādājās ārzemju ceļojumus, kā arī baudīja gastronomiskus labumus un aizraujošas aktivitātes.

„Balttour 2023” kopā pulcēja 293 uzņēmumus un to pārstāvjus no 33 valstīm. Trīs dienās izstāde demonstrēja stabilu patērētāju interesi par nozares piedāvājumu, lai gan izstāde notika vienā hallē, tā pulcēja 22 865 apmeklētājus, tostarp 4000 profesionāļu.

Latgales reģiona novadi, jau tradicionāli izstādē tiek pārstāvēti kopīgā stendā. Tas ceļotājiem ļauj ērtāk atrast savu galamērķi, dodoties uz Latgali, jo aizvien ir aktuāla tendence, ka ceļotāji vienā braucienā apceļo vairākus Latgales novadus.

Košais, pavasarīgās krāsās iekārtotais Latgales tūrisma stends piesaistīja lielu apmeklētāju uzmanību. Izstādes apmeklētāji interesējās par jauniem tūrisma produktiem, naktsmītņu piedāvājumu, atpūtas un izklaides iespējām, dabas takām, atpūtas vietām kopā ar bērniem.

Krāslavas novadu izstādē pārstāvēja Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Tatjana Kozačuka un speciāliste Edīte Lukša, kā arī Dagdas Tūrisma informācijas punkta (TIP) vadītāja Sintija Maļkeviča un speciāliste Aija Šēfere, kopā iepazīstinot apmeklētājus ar plašo Krāslavas novada tūrisma piedāvājumu. Tika prezentēts jauns Krāslavas novada tūrisma ceļvedis, kas ieguva lielu popularitāti un izpelnījis vislabākās atsauksmes no stenda apmeklētājiem. Liela interese bija par Krāslavas novada lielākajiem 2023. gada pasākumiem, kā arī, par Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksa piedāvājumu, t.sk. Olgas Gribules porcelāna leļļu kolekciju, kurā var aplūkot 2000 eksponātus un Krāslavas Amatniecības centru, par dabas tūrismu un naktsmītņu iespējām, kā arī par gastronomiskā tūrisma piedāvājumiem.

Ar lielu gandarījuma sajūtu var atzīt, ka vairums izstādes apmeklētāju atrada sev piemērotu apskates un atpūtas galamērķi Krāslavas novadā. Ar prieku uzklausījām atzinīgus vārdus no tiem, kuri jau ciemojušies mūsu novadā. Ceļotāju atsauksmes un vērtējums ir tas, kas vislabāk raksturo padarīto darbu.

Krāslava un tās novads spēj pārsteigt un saviļņot. Ikviens tūrisma uzņēmējs, tūrisma pakalpojuma sniedzējs ir neatņemama Krāslavas novada tūrisma piedāvājuma sastāvdaļa. Kopā strādājot, Krāslavas novads ir kļuvis par vietu, uz kurieni dodas liels ceļotāju skaits.

Ar izstādi - gadatirgu „Balttour 2023” ir aizsākusies jaunā tūrisma sezona, kas solās būt aizraujoša un darbīga. Gaidīsim visus ciemos uz ezeriem bagātākajā novadā Latvijā – Krāslavas novadā!

Informāciju par atpūtas iespējām Krāslavas novadā meklē www.visitkraslava.com.

Lai skaistiem un piepildītiem ceļojumiem bagāta jaunā tūrisma sezona!

Informāciju sagatavoja
Krāslavas novada TIC kolektīvs



Jauna aptauja

Februāris - 2023
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
 
trešdiena, 15.02.2023

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde