otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Krāslavas novads veiksmīgi pārstāvēts starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2020”

Pievienots: 04.02.2020

Jau 27. gadu tūrisma nozares profesionāļi piedalās lielākajā tūrisma notikumā Latvijā – starptautiskajā izstādē-gadatirgū „Balttour”, kas ik gadu notiek Rīgā, Ķīpsalas izstāžu zālē. Šogad, no 31. janvāra līdz 2. februārim, savus jaunākos piedāvājumus un izdevīgākos ceļojumus piedāvāja 860 tūrisma uzņēmumi. Starp tiem arī Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs. Latgales reģiona novadi jau tradicionāli izstādē tiek pārstāvēti kopīgā stendā. Tas ceļotājiem ļauj ērtāk atrast savu galamērķi, dodoties uz Latgali, jo aizvien ir aktuāla tendence, ka ceļotāji vienā braucienā apceļo vairākus Latgales novadus.

Krāslavas novada TIC stendu triju dienu laikā apmeklēja tūkstošiem interesentu. Biežāk uzdotie jautājumi bija par Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksu, dabas parku „Daugavas loki”, „Laimes muzeju” Indrā, kā arī par velo un ūdens tūrismu Krāslavas novadā. Sarunās ar stenda apmeklētājiem atklājās, ka mūsu novada pievilcība slēpjas ezeru bagātībā un pierobežā. Krāslavas šarms nav atstājis vienaldzīgus ceļotājus, kas te jau reiz ir bijuši. Viņi plāno brīvdienas mūsu novadā arī šajā vasarā.

Aizvien spilgtāk iezīmējas tendence doties brīvdienu ceļojumā uz kādu no Latvijas pilsētām, kad tur notiek kāds interesants kultūras pasākums. Visbiežāk tie ir pilsētas svētki, koncerti vai brīvdabas festivāli. Iecienīti ir aktīvās atpūtas pasākumi. Piesaistot šo ceļotāju grupu, ir svarīgi savlaicīgi izveidot pasākumu kalendāru.

„Balttour” tradicionāli notiek divās hallēs. Iepazīstot Latvijas galamērķu daudzveidību un plašās atpūtas iespējas vienā no hallēm, der iegriezties arī otrā hallē, kur tiek piedāvātas iespējas atpūsties citās pasaules valstīs. Šogad teju 200 dažādas pasaules valstis piedāvāja gan ceļotāju vidū populārus galamērķus, gan eksotiskas valstis. Kūrorti, aktīvā atpūta, dabas tūrisms un „karstie” piedāvājumi - tas viss ik gadu pieejams tūrisma izstādē „Balttour”.

Krāslavas novada TIC izstādē pārstāvēja Krāslavas novada TIC vadītāja Tatjana Kozačuka, kā arī TIC speciālistes Inga Pudnika un Edīte Lukša. Lielu uzmanību apmeklētāju vidū guva z/s „Kurmīši” piedāvājums. Ivars un Sandra Geibas ikvienam interesentam atrada piemērotu tēju. Bet lavandas smarža, kas plūda no hidrolātu ražošanas aparāta, raisīja interesi par „Kurmīšu” jauno piedāvājumu – hidrolātiem un bišu vaska kosmētiku.

Izstāde-gadatirgus „Balttour 2020” ir kā starta punkts jaunajai tūrisma sezonai. Te satiekas tūrisma nozares profesionāļi, uzņēmēji un ceļotāji, lai radītu jaunas ceļošanas tendences un iepazīstinātu viens otru ar jaunajām aktualitātēm tūrismā.

Lai skaistiem un piepildītiem ceļojumiem bagāta jaunā tūrisma sezona!

Krāslavas novada TIC kolektīvs



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde