ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Krāslavas pils dārzā norisinājās Gurķu svētki

Pievienots: 21.07.2022

16.-17. jūlijā Krāslava nosvinēja pilsētas svētkus un viens no centrālajiem svētku pasākumiem bija kulinārā mantojuma festivāls. Šogad šis festivāls noritēja ar īpašu tematiku – Gurķu svētki. Krāslavas novada iedzīvotājiem un pilsētas viesiem bija lieliska iespēja izbaudīt plašu festivāla programmu.

Festivāla apmeklētājus sagaidīja atraktīvais gurķītis Miķelītis, kurš iepriecināja krāslaviešus un viesus ar savu jautrību un harizmu, kā arī pirmos 600 pasākuma apmeklētājus cienāja ar Krāslavas gurķiem.

Festivālā piedalījās 12 Krāslavas novada pagasti (Andrupenes, Andzeļu, Asūnes, Kaplavas, Piedrujas, Robežnieku, Ūdrīšu, Indras, Kastuļinas, Šķeltovas, Ķepovas, Šķaunes) un Krāslavas novada Centrālā bibliotēka, kas piedāvāja visdažādākos gurķu ēdienus un dzērienus.

Pasākuma ietvaros tika organizēts konkurss „Labākais gurķu ēdiens”, kuram bija pieteikti 23 gurķu ēdieni. Konkursu vērtēja žūrija: Krāslavas novada pašvaldības deputāts Jāzeps Dobkevičs, Dagdas Kultūras centra vadītāja Inese Plesņa un Krāslavas novada pašvaldības protokola speciāliste Ieva Dzirkale.

Pēc vairāku stundu degustācijas žūrija saskaitīja piešķirtos punktus par garšu, vizuālo noformējumu un prezentāciju. Apkopojot rezultātus, tika noskaidroti godalgoto vietu saņēmēji. 1. vieta tika piešķirta Šķaunes pagasta Tautas nama kolektīvam par gurķu ēdieniem „Ogurču smakteigais” un „Gaiļupeitis muļdenis”. 2. vietas ieguvēji - Kaplavas pagasta pārstāvji ar „Gurķu rasoļņiku”. 3. vietu izcīnīja divi dalībnieki: muzejs „Andrupenes lauku sēta” ar ēdieniem „Gurķu stiprais uzlējums” un „Zakuska - gurķu svīsteņš ar pašcepto maizi”, kā arī Krāslavas novada centrālā bibliotēka ar „Kraukšķīgiem gurķu čipsiem”.

Pasākuma laikā uzstājās 12 Krāslavas novada vokālie kolektīvi, kuri ar savu lustīgo dziedāšanu iepriecināja festivāla dalībniekus un apmeklētājus. Darbojās piepūšamas atrakcijas bērniem, radošā darbnīca „Priecīgais gurķītis” un „Mežvīnu” āra tējnīca. Notika Svētku gadatirgus, kurā piedalījās vairāk nekā 30 mājražotāji un amatnieki ar savu produkciju.

Tie, kuriem bija interese par veselīgu uzturu, noklausījās speciālistes Elīnas Petrinčikas lekciju par veselīga uztura pamatprincipiem un arī piedalījās veselīga ēdiena gatavošanas meistarklasē.

Kulinārā mantojuma festivālu – Gurķu svētkus – finansiāli atbalstīja Krāslavas novada pašvaldība.

Krāslavas novada pašvaldības TIC kolektīvs
Jurija Rogas un Anatola Kauškaļa foto

 



Jauna aptauja

Jūlijs - 2024
P O T C P S S
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde