otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Krāslavas tūrisma uzņēmēji iepazīst Latgali

Pievienots: 10.10.2019

Jau vairākus gadus Latgales reģiona Tūrisma asociācija „Ezerzeme” organizē pieredzes apmaiņas braucienus asociācijas biedriem un tūrisma jomā strādājošajiem. Katru gadu tiek izveidots jauns maršruts. Šogad, 3.-4. oktobrī, ceļš veda uz Ziemeļlatgali un Dienvidlatgali.

Braucienā piedalījās aptuveni 50 Latgales tūrisma nozarē strādājoši cilvēki, tostarp Krāslavas novada tūrisma informācijas centra vadītāja Tatjana Kozačuka un speciāliste Inga Pudnika, kā arī viesnīcas „Piedruja”, brīvdienu mājas „Vilnis”, Z/S „Kurmīši” pārstāvji un citu Krāslavas novada tūrisma pakalpojumu sniedzēji un mājražotāji.

Pieredzes brauciena programma bija plaša un daudzveidīga. Maršrutā tika iekļauti gan jauni, gan mazāk zināmi objekti. Viesojāmies Rēzeknes, Balvu, Rugāju, Viļakas, Ludzas, Aglonas un Daugavpils novada tūrisma mītnēs, kempingos, apskates objektos, dabas un pastaigu maršrutos.

Tūrisma nozarē strādājošie zina, ka katram objektam ir jābūt īpašam un unikālam, ar savu pievienoto vērtību, stāstu, nostāju un noskaņu. To visu mēs arī meklējām katrā no braucienā apmeklētajiem objektiem. Kādā virsroku guva interjers, profesionālā pieeja produkta izveidē un pasniegšanā, citur – labiekārtotā un pieejamā vide dabas objektos, ēdināšanas vietās vairums dalībnieku novērtēja ēdiena izvēli un pasniegšanas kultūru. Taču svarīgākais katrā no objektiem ir cilvēks, kas tur sagaida, un viņa attieksme pret savu darbu. Tas tūrisma jomā ir pāri visam.

Pērtnieku karjerā (Rēzeknes nov.) un Z/S „Kotiņi” (Viļakas nov.) satikām uzņēmīgus uzņēmējus, kuri iedvesmo ar sava paveiktā darba apmēru un kvalitāti.

Ar profesionalitāti, degsmi un attieksmi pret savu darbu iedvesmo Latgales jaunajos tūrisma objektos satiktie cilvēki. Par katru ieraudzīto putnu ir ko teikt viesu mājā „Stikāni” (Rēzeknes nov.), kas nodarbojas ar putnu vērošanu un ciemos aicina cilvēkus, kam ir vēlēšanās izzināt putnus.  Tiem, kam patīk oriģinālas un radošas lietas, jādodas uz jauno tūrisma objektu Preiļos, tā ir mākslas galerija „Nester Custom”, kur katrs galerijas objekts ir veidots no metāla.

Amatniekiem tīkams bija objekts „Višķu amatnieku ciems” (Daugavpils nov.).

Tikpat aizrautīgi cilvēki strādā koka gudrību darbnīcā (Rugāji), kur var iepazīt koka spēku un tā pielietojumu caur latvisko dzīvesziņu, Arnitas labsajūtu darbnīcā (Balvi) var ļauties latviskiem pirts rituāliem, skaistuma procedūrām un saimnieces mājražojumu degustācijai, bet dzīvniekus apjūsmot ikviens aicināts zoo un atpūtas vietā „Rančo” (Balvu nov.). Ar interesantu stāstījumu piepildīta viesošanās bija karogu izgatavošanas darbnīcā „Baltic Flags” (Rēzeknes nov.) un Otrā pasaules kara ekspozīcijā Aglonā.

Paviesojāmies arī lauku tūrisma mītnē „Rūķīši” (Rugāju nov.), atpūtas bāzē „Dzerkaļi” (Ludzas nov.), viesu namā „Aglonas Cakuli” (Aglona) un kempingā „Ozianna” (Daugavpils nov.).

Spītējot laika apstākļiem, devāmies pastaigā pa dabas objektu „Stompaku purvi” (Viļakas nov.) un atpūtas parku „Stalkers” (Daugavpils nov.).

Aktīvā tūrisma sezona ir noslēgusies, un uzņēmējiem sākas mierīgākas laiks, kad var pārdomāt un izanalizēt aizvadīto sezonu un gatavoties nākamajai, ieviešot jaunas tendences savos piedāvājumos.

Krāslavas novada TIC kolektīvs



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde