piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Krāslavas Valsts ģimnāzijas „Sporta diena 2018”

Pievienots: 18.04.2018

Saulainajā, bet nedaudz vējainajā 11. aprīļa pēcpusdienā Krāslavas Valsts ģimnāzijā notika ikgadējais sporta dienas pasākums. Visiem skolēniem bija iespēja uzdrīkstēties un pārbaudīt savas iemaņas piedāvātajās aktivitātēs gan individuāli, gan komandās. Skolas telpās bija jūtams sacensību gars, taču, neskatoties uz to, gan dalībnieku, gan tiesnešu sejas rotāja smaids.

Sporta dienas atklāšana notika aktu zālē ar rīta rosmi, ko vadīja sporta skolotāja Natālija Raudive un 10. c klases skolnieces. Kā ierasts, atklāšanas ceremonijas laikā skolas labākie sportisti zālē ienes sporta dienas karogu. Šoreiz šis gods bija šāvējai Danai Soskovai un basketbolistam Reinim Andžānam, kuri pārstāv savus sporta veidus jau no agriem pamatskolas gadiem. Pēc tam sekoja erudītu konkurss, savā starpā sacentās vidusskolas un pamatskolas klašu skolēni. Viktorīnas jautājumi bija saistīti ar Latvijas sportistiem un sporta veidu vēsturi. Vidusskolas grupā atjautīgākie izrādījās 12. d klases skolēni, bet pamatskolas konkurencē – 8. a un 9. a klases skolēni ieguva vienādu punktu skaitu.

Pēc dalībnieku domām, viena no aizraujošākajām aktivitātēm bija virves vilkšana. Šajā stafetē klasesbiedri varēja pārbaudīt ne tikai savu fizisko spēku, bet arī komandas saliedētību, jo, tikai darbojoties visiem vienā ritmā, varēja gūt panākumus un kļūt par labākajiem. Tas vislabāk izdevās 12. un 8. klašu skolēniem.

Bez šaubām, dienas emocijām bagātākā aktivitāte bija zēnu florbola sacensības. Visi dalībnieki bija ātri, azartiski un precīzi, tāpēc atbalstītājiem skatīties spēles bija interesanti, toties pašiem dalībniekiem nenācās viegli uzvarēt savus konkurentus. Bija gan kritieni, gan smiekli, gan ovācijas. Sacensību noslēgumā tika paziņoti uzvarētāji, kas bija 12. d un 8. a klases skolnieku komandas.

Katram bija iespēja piedalīties individuālajos sporta veidos. Tika piedāvātas tādas aktivitātes kā novusa, galda tenisa, badmintona un dambretes spēle, šautriņu mešana, šaušana un lekšana ar lecamauklu. Skolēni bija aktīvi un vēlējās izmēģināt visu. Populāra bija šaušana ar gaisa šauteni. Neskatoties uz to, ka tā notika ārpus skolas telpām un ārā pūta vējš, kas sarežģīja ieroča tēmēšanu, skolēnu rinda pie šaušanas nesamazinājās. Nāca ne tikai zēni, bet arī meitenes.

Krāslavas Valsts ģimnāzijā mācos trešo un pēdējo gadu, un šajā jaukajā skolas tradīcijā esmu piedalījusies gan kā vidusskolas, gan pamatskolas skolniece, kad mācījos Aulejas pamatskolā. Mani vienmēr priecēja plašais aktivitāšu klāsts un iespēja pārbaudīt savu fizisko sagatavotību. Paldies ģimnāzijas skolotājiem par organizēto pasākumu! Gribu novēlēt visiem skolēniem arī turpmāk būt tikpat ieinteresētiem un aktīviem, kādi ir bijuši līdz šim.

Laura Dzalbe, Krāslavas Valsts ģimnāzijas 12. d klases skolniece



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde