piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Krāslavas Varavīksnes vidusskola uz Jaunā gada sliekšņa

Pievienots: 31.12.2020

Mūsu skolas dzīve līdzinās puzlei, kuru mēs liekam paši, visi kopā - skolotāji, skolēni un vecāki - uzmanīgi liekot gabaliņu pie gabaliņa. Lai beidzot saliktu attēlu. Ne vienmēr tajā puzlē tiek salikts tieši tas attēls, kuru ceram ieraudzīt. Bet, ja nesanāk, tad sajaucam visus puzles gabaliņus un liekam visu kopā no sākuma. Izvēle ir mūsu pašu rokās, sirdīs, domās.

Par vērtībām

Ir  gūti  panākumi  Krāslavas un Dagdas novadu apvienības 50. angļu valodas  2.posma olimpiādē:  atzinība  Annai Tarļeckai (sk. A.Lukša), Krāslavas un Dagdas novadu  9.-12. klašu bioloģijas 43.olimpiādes 2.posma  olimpiādē: Karīnai Čursinai 1.vieta (sk. Jeva Bojarčuka), Anastasijai  Stigevičai 3.vieta (sk. I.Solima), Igoram Sorogovecam  atzinība (sk. I. Solima), Krāslavas un Dagdas novadu apvienības Eiropas Savienības Dabaszinātņu olimpiādes atlases 1. posmā: Guntim  Unguram  2.vieta  (sk. I.Solima). 

Latviešu valodas aģentūras rīkotā skolēnu radošo darbu konkursa „Izstāsti man savu sapni” uzvarētājs no Krāslavas Varavīksnes vidusskolas ir Miroslavs Baženovs (sk. V.Avota) un dalībnieks Artjoms Kusiņš (sk. V. Purpiša).

Valsts prezidenta kancelejas konkursā 5.–12. klašu skolēniem „Ko man nozīmē brīvība un demokrātija?” laureāts Artūrs Pitkevičs (sk. V.Purpiša).

Krāslavas Varavīksnes vidusskolas vecāko klašu skolēni piedalās starptautiskajā informātikas konkursā „Bebr[a]s” un gūst panākumus (sk. M.Rukmane).

Skolēni ir uzstājušies, kaut arī šogad tikai kameras priekšā, un kopā sagatavojuši vairākus  video: „Stāsts vienā kadrā-skolotāji.” Raidījuma idejas autore ir skolotāja M.Borodina- Ignatoviča, idejas īstenotāji – viņas audzināmās 11.a klases skolēni un filmas galvenie varoņi – viņas skolotāji. Tieši trīs paaudžu sadarbība ir šī kopīgā darba pamatvērtība. Tapis raidījums ar nosaukumu: „Vēsture top šodien, vai cilvēka garīgums kā stipras un spēcīgas valsts pamats”, jo vērtību, garīguma, tautas apziņas un identitātes veidošanās jautājumi vienmēr ir aktuāli.

Ziemassvētku gaidīšanas laiku skolā uzsākām ar Adventes vainagu sveču iedegšanu un videouzrunu no Krāslavas garīgajiem tēviem. Tā mūsu skolēni, komunicējot, veidojot videosižetus, sarunājoties un gatavojoties sarunai, apgūst svarīgas dzīves prasmes. Veidotos videomateriālus var lūkot gan skolas tīmekļvietnē (www.varaviksne.lv), gan Krāslavas novada tīmekļvietnē - www.kraslava.lv.

Krāslavas Varavīksnes vidusskola saņēma pateicību par ilggadēju sadarbību ar „AFS Latvija” Starpkultūras programmas viesskolēnu uzņemšanā skolā, kā arī cerībā par sadarbības turpināšanu 2020./2021. mācību gadā (sk. J.Kļimova).

Ziemassvētki bija, ir un būs brīnumu laiks! Arī šogad, neskatoties uz grūtībām, mūsu skolas bijušais audzēknis Deniss Akinfovs trešo gadu pēc kārtas uzņēmās burvja lomu. Viņš sarūpēja dāvanas neatlaidīgākajiem, atsaucīgākajiem, draudzīgākajiem un aktīvākajiem skolēniem. 39 audzēkņi saņēma vērtīgu dāvanu no Ziemassvētku vecīša.

 Prieks par Krāslavas Varavīksnes vidusskolas skolēnu un skolotāju atsaucību, sadarbībā ar LSK   Krāslavas, Aglonas un  Dagdas  komiteju  un „Nord -Trondelag Rode Kors” sarūpēja dāvanas un aizveda uz veco ļaužu pansionātu „Priedes”.

Ziemas brīvlaikā skolotāji mācību jomās (valodu, matemātikas un tehnoloģiju, dabaszinātņu, veselības un fiziskās aktivitātes, sociālās un pilsoniskās, kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā, sākumskolas) tiešsaistē (Googlee meet) piedalījās sarunās ar skolas direktori par sava darba veikumu 1.semestrī. Jau iepriekš skolotājiem bija iespējas padomāt par sarunas jautājumiem:

1.Kāds Jūsu veiktais 1. semestrī darbs var būt uzskatīts par efektīvu? Kāpēc?

2.Kā Jūs kā skolotājs uzzināt, cik veiksmīgi skolēns apgūst Jūsu mācāmo priekšmetu?

3.Kādas ir turpmākās ieceres Jūsu darba plānošanā 2.semestrim?

Ar dažām pārdomām padalīšos.

Tā kā pavasarī skolā īpaši daudz netika praktizētas tiešsaistes stundas, un attālinātās mācības mums bija organizētas citādāk nekā tagad, tad par efektīvu var nosaukt pieredzi, kuru ieguvām, vadot gan tiešsaistes stundas un cita veida videokonferences. Šis attālinātā mācību procesa laiks parādīja gan plusus, gan mīnusus.

Skolotāji ir vienisprātis par to, ka laba tiešsaistes stunda ir tad, ja domā par 4 elementiem: vai ir skaidri noformulēts tas, ko skolēns konkrētajā stundā iemācīsies (pēc stundas zinās, pratīs, varēs utt.); vai stundā ir paredzēti jēgpilni uzdevumi (uzdevumu secība, saistība, tas, vai uzdevums ved uz rezultātu); kad un kā skolēniem tiks sniegta atgriezeniska saite; kad un kā skolēniem skaidros/ viņi paši sapratīs, kāpēc tas tiek darīts.

Mēs esam norūpējušies par to, ka laiki mainās, skolēni mainās. Mainās viņu uztvere un intereses, domāšana. Mums jāsaprot, ka nekas vairs nebūs pa vecam un jāmēģina nevis izmainīt skolēnu domāšanu, bet gan pielāgot savu darbu viņu interesēm, uztveres spējām. Fokusēsimies, ka svarīga ir skolēnu motivācija mācīties savai izaugsmei, nevis tikai atzīmei. Tikai ciešā sadarbībā ar vecākiem un atbildīgām institūcijām centīsimies mazināt mācību stundu kavējumus, Paldies par atbalstu darbā skolas padomes priekšsēdētājai Ilonai Bergai un visai vecāku padomei!

Lai attālināto mācību procesu padarītu maksimāli efektīvu, skolā regulāri tiek veiktas skolēnu, vecāku un skolotāju aptaujas. Gūtie viedokļi ir svarīgi mūsu darba analīzei. Paldies par atsaucību vecāku aptauju veidošanā māmiņai Annai Dembovskai!

Kvalitatīvas mācības ir process, kura rezultātā skolēns gatavs startēt CE un iestājeksāmenos, zina, ko grib, spēj dzīvot un darboties mūsdienu sabiedrībā. Laba mācību stunda? Tas ir atkarīgs no situācijas. Vienreiz nepieciešams ar skolēniem „parunāt par dzīvi”, citreiz – vienkārši drillēt viena tipa uzdevumus, lai perfekti nostiprinātu kādu prasmi vai iemaņu. Gan pirmajā, gan otrajā gadījumā stunda būs laba, ja skolēns „būs nosvīdis” un atcerēsies pašu svarīgāko.

Skolā darbojas daudz interešu izglītības pulciņu. Individuāli un attālināti bērns var iemācīties savas kora partijas, dziesmas vārdus, dejas soļus, bet saklausīt citus, trenēt stāju un raitu dejas soli var tikai klātienē. Katrā bērnā ir kāds talants. Katru bērnu var iemācīt dziedāt, dejot, mācīties, fotografēt, zīmēt..., tikai tam vajag laiku un katram savu laiku.

Šogad skolā ienāca jaunas inovācijas: Ziemassvētku radošās darbnīcas. Noskatoties tādu meistarklasi, noteikti katrs spēs pagatavot desertu, sagatavot atklātni un izdekorēt eglīti, nodziedāt dziesmiņu.

…un par ērtībām

Mūsu skolā ir sakārtota fiziskā vide. Ir veikti lieli remonti. 2021. gada pavasarī Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētajā projektā 8.1.2.0/17/I/035 „Krāslavas izglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošana un mācību vides uzlabošana” ietvaros tiksim pie jaunām ergonomiskām mēbelēm 3. stāva telpās. Ir mājīgi, silti, tīri. Tehniskie darbinieki dara savu darbu.  Par skolas gaumīgo noformējumu rūpējas skolotāji J.Sergejenko, V.Plotka, J.Bizņa. Paldies par mūsu finansiālo atbalstu Krāslavas novada Izglītības pārvaldei un Krāslavas novada domei!

Paldies visiem pedagogiem, kuriem ir jābūt divtik stipriem, ar lielu pārliecību par to, ko dara un darīs! Paldies mūsu skolēnu vecākiem par ieteikumiem, sapratni un svarīgākais - ka Jūs spējat koncentrēties uz saviem bērniem! Ja visi kopā strādāsim, tad arī veikumam būs jēga.

Dezmunds Tutu reiz teicis: „Kā var apēst ziloni? Pa mazam gabaliņam. Visu, kas šķiet sarežģīts, grūts vai biedējošs, var atrisināt pamazām - soli pa solītim, tikai jāsper pirmais solis.’’

Lai veselīgs, labvēlīgs, radošs un enerģisks Jaunais 2021. gads!

Pateicībā - skolas direktore Marija Micķeviča



Jauna aptauja

Decembris - 2020
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05 06
07
08
09
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde