piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 5.b klase iekļūst skolu konkursa „Gardēžu klase” fināla desmitniekā

Pievienots: 20.04.2017

Pēc sīvas mērošanās spēkiem pavārmākslā, patstāvīgi gatavojot maltīti, „Rimi” organizētajā skolu konkursā „Gardēžu klase” iekļuvušas 10 klases no visas Latvijas, tostarp Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 5.b klase. Konkursa finālā katra klase piedalīsies meistarklasē, ko vadīs Latvijā labi zināmi pavāri un ēst gatavošanas eksperti – Rimi Gardēži. Tajā pavārmākslas eksperti skolēniem stāstīs ne tikai par veselīgu un sabalansētu uzturu, bet arī atklās dažādus gardu maltīšu pagatavošanas noslēpumus.

Konkursa pusfinālā, kas norisinājās no 4. līdz 13. aprīlim, piedalījās trīsdesmit klases no dažādām Latvijas skolām. Tā ietvaros skolēniem bija uzdevums pašu spēkiem pagatavot veselīgu maltīti no produktiem, kurus sarūpējuši Rimi Gardēži. Jauniešu gatavotās maltītes, kuru tapšanas process tika iemūžināts gan foto, gan video, žūrija vērtēja pēc tādiem kritērijiem kā maltītes noformējums, receptes atbilstība veselīga uztura pamatprincipiem, kā arī precizitāte un higiēnas prasību ievērošana darba izpildē. Novērtējot visus pusfināla dalībnieku iesūtītos darbus, Rimi Gardēži noteica desmit prasmīgākās un zinošākās klases, kas turpinās dalību konkursa finālā un cīnīsies par Gardēžu klases titulu.

Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 5.b klase konkursa pusfinālā gatavoja gan vairākus siltos ēdienus, gan uzkodas.  Skolēni konkursa žūriju pārsteidza ar veselīgu zirņu biezzupu, pildīto vistu ar rīsiem un grilētiem dārzeņiem īpašā mērcē, grūbu un kviešu biezputrām, pupiņu salātiem ar dārzeņiem un zaļumiem, kā arī zaļo veselības kokteili.

„Pusfināla darbu izvērtēšana nebūt nebija viegla – itin visi dalībnieki bija ieguldījuši ne tikai lielas pūles, sagatavojot mūsu uzdoto mājasdarbu, bet arī kopā ar klases audzinātājām centušies uzzināt vairāk par veselīgu uzturu. Tāpat pēc jauniešu iesniegtajiem paskaidrojumiem gatavotās maltītes izvēlei top skaidrs, ka tikusi meklēta arī papildu informācija par dažādos produktos esošajām uzturvielām un to lomu cilvēka ķermeņa funkciju nodrošināšanā, veselības un labsajūtas uzturēšanā, ” savos novērojumos, vērtējot pusfināla rezultātus, dalījās Normunds Baranovskis, „Rimi Gardēži” šefpavārs.

Konkursa „Gardēžu klase” pirmās sezonas finālam, kas norisināsies no 20. aprīļa līdz 12. maijam, Rimi Gardēži pēc klašu iegūtajiem punktiem un konkursa nolikumā izvirzītajiem kritērijiem nākamajai kārtai ir izvirzījuši 10 klases. Fināla meistarklasēs, cīnoties par Gardēžu klases titulu, skolēni no Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 5.b klases apliecinās un iegūs plašākas zināšanas par veselīgu uzturu, kā arī kopā ar Rimi Gardēžiem taisīs veselīgu un gardu maltīti. Trīs entuziastiskākās un meistarīgākās klases - finālistes, kurām visveiksmīgāk būs izdevies apliecināt savas zināšanas par veselīgu uzturu un mīlestību uz pašu gatavotu ēdienu konkursa noslēgumā – 19. maijā – saņems „Rimi” dāvanu kartes 150 eiro vērtībā. 

Savukārt visi pusfinālisti, kas konkursā iesnieguši savu pastāvīgi gatavoto maltīšu foto un video receptes, līdz 12. maijam cīnīsies par līdzjutēju simpātiju balvu – „Rimi” dāvanu karti 100 eiro vērtībā. To iegūs klase, kuras foto vai video Rimi Bērniem Facebook lapā būs saņēmis visvairāk Facebook lietotāju reakciju „like” un „share”.

Inga Bite,
SIA „Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību vadītāja


Jauna aptauja

Marts - 2017
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
 
piektdiena, 10.03.2017

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde