ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Krāšņs sveiciens visiem Izvaltā!

Pievienots: 26.09.2022

Katru jaunu pavasari daudzi Krāslavas novada iedzīvotāji gaida projektu programmas „Iedzīvotāji veido savu vidi” atklāšanu. Šis ir laiks, kad jebkurš sava novada, pilsētas, ciemata, sava hobija vai aktivitātes, iestādes vai uzņēmuma atbalstītājs var pieteikt un veiksmīgi īstenot savu mazo sapni par teritorijas labiekārtošanu, infrastruktūras uzlabošanu vai atjaunošanu vai arī kādas citas aktivitātes īstenošanu Krāslavas novada teritorijā.

2022. gada pavasarī Izvaltas pagasta iedzīvotājiem radās doma par 2019. gadā projektu programmā „Iedzīvotāji veido savu vidi” realizētā projekta „Sveicināti IZVALTĀ!” turpinājumu. Toreiz projekts guva Krāslavas novada finansējumu 400 eiro apjomā. Lai veiksmīgāk realizētu šī gada projektu, tika piesaistīta biedrība „Esi ar mums”, kuras mērķi ir iesaistīt vietējos iedzīvotājus aktīvās atpūtas, kultūras un sporta pasākumos, dod ieguldījumu pagasta attīstībā. Sanākot kopā domubiedriem un saliekot idejas vienā grozā, šogad tapa projekts „Sveicināti IZVALTĀ – turpinājums!”. Krāslavas novada pašvaldība projektu atbalstīja, piešķirot tā realizācijai 1000 eiro, savukārt biedrības līdzfinansējums bija 10% apmērā. Projekta galvenais mērķis bija pilnveidot un attīstīt jau iesāktos teritorijas labiekārtošanas un attīstības darbus, uzlabot Izvaltas ciemata vizuālo tēlu.

Tā kā teritorijas labiekārtošanas darbi pamatā tika veikti jau 2019. gadā, tad šī gada galvenais, darbietilpīgākais un finansiāli dārgākais pasākums bija elektrības kabeļa ierīkošana līdz projekta īstenošanas vietai (apmēram 300 metri). Projekta ideja bija vides objekta (uzraksta) „IZVALTA” izgaismošana diennakts tumšajā laikā. Apgaismošanu nodrošinās ieprogrammēts laika taimeris un ekonomiskās LED apgaismojuma āra lampas, kas, drošības nolūkos tika iebetonētas. Nelielos izdevumus par elektroenerģiju apmaksās no Izvaltas pagasta pārvaldes budžeta. Darba gaitā ir atjaunots arī uzraksts „IZVALTA” – veikta detaļu restaurācija un pārkrāsošana. Papildinot jau esošos apstādījumus, tika iegādāti kadiķi un skarainās hortenzijas, kuru popularitāte mūsdienās ļoti liela. Rūpīgi koptas, tās nākamajos gados izskatās kā sarkanbaltsarkanu ziedu kupenas. Par projekta finansējumu iegādātais augu mēslojums un mulčas materiāls nodrošinās labvēlīgus augšanas apstākļus košumkrūmiem gan šajā rudenī, gan nākamajā pavasarī.

Biedrība „Esi ar mums” cer uz turpmāku Izvaltas pagasta pārvaldes aktīvu līdzdalību šīs teritorijas uzturēšanā un sakopšanā, jo projekta īstenošanas vieta atrodas uz pašvaldībai piekritīgās zemes. Ceram, ka projekta sasniegtais gala rezultāts ikviena Izvaltas ciemata, pagasta, novada iedzīvotāja, garāmbraucēja un tūrista sirdī ienesīs mazu gaismas stariņu diennakts tumšajā laikā, iebraucot Izvaltas ciemā no Krāslavas pilsētas puses, bet pavasaros un vasarā priecēs ar puķu un košumkrūmu ziedošajām kupenām.

Anita Kriviņa,
projekta koordinatore
Autores un projekta dalībnieku foto



Jauna aptauja

Oktobris - 2022
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08 09
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31  
pirmdiena, 03.10.2022
piektdiena, 07.10.2022

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde