otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Labdarības radošo darbnīcu cikls

Pievienots: 20.10.2017

Pateicoties Krāslavas novada pašvaldības atbalstītajam projektam „Labdarības radošo darbnīcu cikls”, jau jūnija sākumā notika radošā darbnīca, kuras laikā skolēni kopā ar skolotājiem veidoja apsveikuma kartiņas skolotājiem, kuri pašreiz jau ir pelnītā atpūtā. Augusta skolotāju konferencē tās tika nodotas Krāslavas izglītības iestāžu vadītājiem, kuri, savukārt, parūpējās par to, lai apsveikuma kartiņas ar laba vēlējumiem Skolotāju dienā tiktu nogādātās konkrētās mācību iestādes skolotājiem. Tikai ar savu piemēru un labajiem darbiem mēs, pieaugušie, varam iemācīt bērnus kļūt atsaucīgiem, iejūtīgiem, pateicīgiem un tolerantiem.

No 11. Līdz 13. septembrim Krāslavas pamatskolā notika nu jau 11. Krāslavas un Dagdas novadu skolu bērnu nometne, kuras organizētāji ir LSK Krāslavas, Aglonas un Dagdas novadu komiteja un „Nord Trondelage Rode Kors”. Šajā gadā tā bija tematiskā nometne- „Ar labiem darbiem gadskārtu kamolu tinot...”. Nometnes laikā 45 Krāslavas un Dagdas novadu skolu bērniem tika organizēta arī labdarības darbnīca, kuras laikā bērni kopā ar norvēģu draugiem veidoja Ziemassvētku apsveikuma kartiņas vecajiem ļaudīm gan pie mums, gan Norvēģijā. Atbalstot viens otru, iedrošinot, pamācot tapa brīnišķīgas kartiņas, kuras Ziemassvētku priekšvakarā iepriecinās nevienu vien sirdi.

Krāslavas novada pašvaldības atbalstītā jauniešu projekta ietvaros minēta labdarības darbnīca bija ieplānota tikai skolas mērogā, bet nu varam lepoties, ka tā bija ne tikai strapnovadu, bet pat starpvalstu. Apvienojot vairākus projektus kopā, ieguvēji ir visi, jo palielinās ne tikai paveiktā darba apjoms, bet pilnveidojas arī savstarpējā pieredze un sadarbības prasmes.

Savukārt 3. oktobrī divpadsmit bērnu kluba dalībnieki pēc mācību dienas devās uz veco ļaužu pansionātu „Priedes”, kur organizēja gan dambretes turnīru ar vecajiem ļaudīm, gan darbnīcu, kuras laikā tapa sienas dekorācijas, veltītas Latvijas simtgadei. Pateicoties pašvaldības atbalstītā jauniešu projekta laikā iegādātajām kancelejas precēm, vecie ļaudis arī varēja bez grūtībām iekļauties radošajā procesā un veidot brīnišķīgus rotājumus. Patīkamas emocijas, sirsnīga un ģimeniska gaisotne, atbalstošs smaids un uzmundrinošs skatiens - šīs vienkāršās lietas rada mazu laimes sajūtu ikvienam, īpaši tiem, kuri ilgojas pēc atbalsta un kopā būšanas.

11. oktobra vakarā Krāslavas pamatskolā pulcējās vecāki ar bērniem, lai ne tikai kopā un ar labām domām pavadīt vakaru, bet jau laikus un bez steigas sākt gatavoties sirsnīgākajiem gada svētkiem - Ziemassvētkiem. Labdarība nevar būt iemācīta, tai jānāk no sirds, no ģimenes. Ja vecāki ir pārliecināti par to, ko dara, arī bērniem šāda nodarbe nebūs sveša, tā būs pašsaprotama. Bērni kopā ar vecākiem veidoja ļoti krāsainus, pārdomātus apsveikumus gan pansionāta ļaudīm, gan vientuļajiem pilsētas pensionāriem. Paldies vecākiem par atsaucību!

Projekta laikā plānotais ir īstenots, taču aktivitātes turpināsies, jo labo darbu nevar būt par daudz. PALDIES Krāslavas novada pašvaldībai par atbalstu un sniegto iespēju!

Velta Daņiļeviča, Krāslavas pamatskolas psiholoģe



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde