otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Lai ir daudz bērnu!

Pievienots: 30.11.2016

Nesen pirmsskolas izglītības iestāde „Pīlādzītis” pieņēma apsveikumus - bērnudārzs atzīmēja 30 gadu jubileju. Pedagogi un audzēkņi sagatavoja koncertu, bet vecāki, bijušie absolventi, kā arī arodbiedrības un pašvaldības pārstāvji atnāca, lai apsveiktu kolektīvu svētkos.

Pedagogu, entuziastu un domubiedru saliedēts darba kolektīvs jau trīsdesmit gadu garumā nežēlo savus spēkus, enerģiju un mīlestību, audzinot talantīgas un radošas personības.

Par panākumiem un sasniegumiem pastāstīja pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Svetlana Rukmane. Pēdējo gadu laikā, pateicoties audzēkņu vecāku un pašvaldības atbalstam, bērnudārza ārējais veidols ir ievērojami mainījies. Nesen iestādes teritorijā tika rekonstruēti asfalta celiņi, turpinās guļamistabu un ģērbtuvju remonts, ir ierīkota Eksperimentu istaba, drīz vien tiks atklāta Sensoro sajūtu istaba.

Pirmsskolas izglītības iestāde „Pīlādzītis” lepojas ar saviem audzēkņiem, kuri veiksmīgi uzstājas reģionālajā vokālistu konkursā „Cāļu cālis”, pārstāv bērnudārzu zīmējumu un balles deju konkursos.

Pirmsskolas izglītības iestādē aktīvi darbojas biedrība „Pīlādzītis klubs”, tās ietvaros pedagogi izstrādā un īsteno dažādus projektus, kā arī regulāri piedalās pilsētas un novada pasākumos.

Īpašus vārdus Svetlana Rukmane veltīja audzēkņu vecākiem: „Paldies jums par to, ka esat bijuši kopā ar mums, paldies par uzticēšanos, dalīšanos ar savām pārdomām, jo bez jūsu atbalsta mūsu iestāde nebūtu tāda, kāda tā ir šobrīd!”

Svētku pasākumā PII darbiniekiem tika pasniegti Pateicības raksti.

Svetlana Rukmane pateicās Genādijam Rihlickim par veiksmīgu remontstrādnieka debiju un Jūlijai Menickai par veiksmīgu ārsta palīga debiju un aktīvu līdzdalību arodbiedrības darbā.

Jūlija ir bijusī pirmsskolas izglītības iestāde „Pīlādzītis” audzēkne, kādreiz viņa sapņoja par darbu ātrās medicīniskās palīdzības komandā, taču jau gandrīz divus gadus strādā šajā pirmsskolas izglītības iestādē. Ātri iejutusies ārsta palīga profesijā, Jūlija bieži izrāda iniciatīvu, aktīvi piedalās pasākumos, kuros prezentē teicamas aktierprasmes.

Genādijs Rihlickis strādā PII tikai dažus gadus, taču viņa konstruktīvā pieeja saimnieciskām lietām palīdz veikt kvalitatīvus remontdarbus. Viņš ir remontstrādnieks, bet izpilda arī veselu virkni dažādu citu uzdevumu. Reizēm kolēģu vidū viņš ir pat pieprasītāks nekā iestādes vadītāja. Saskarsmē ar cilvēkiem - pieklājīgs, interesants sarunbiedrs ar labu humora izjūtu.

Krāslavas novada domes pateicības pasniedza domes priekšsēdētāja vietnieks Viktors Moisejs.

Par uzticību PII „Pīlādzītis” 30 gadu garumā un ieguldījumu iestādes attīstībā sumināja Zinaīdu Duku, saimniecības pārzini. Šīs atbildīgās darbinieces pārziņā ir materiālo vērtību uzskaite un tehnisko darbinieku uzraudzība. Viņa un viņas padotie dara visu, lai bērnudārzā būtu komfortabla vide.

Skolotājs ar lielo burtu nevis vienkārši nodod zināšanas saviem skolēniem, bet veicina viņu interesi par zināšanām un vēlēšanos iegūt tās arī patstāvīgi. Novada domes pateicība par apzinīgu pienākumu pildīšanu vairāk nekā 25 gadu garumā un latviskas identitātes veidošanu bērnos tika pasniegta skolotājai Ivetai Alžanovai – kārtīgam, prasīgam, gudram pedagogam, kas vienmēr velta lielu uzmanību bērnu pilsoniskajai audzināšanai.

Par godprātīgu darbu un kreativitāti vasaras nometnes darbības laikā, kā arī par mūsdienīgu un radošu pieeju, organizējot novadpētniecības nodarbības, novada domes pateicību saņēma skolotāja Aija Trunoviča-Stivriņa. Aija ir profesionāle mākslas jomā, ideju ģeneratore, atsaucīgs, saprotošs cilvēks, kas vienmēr spēj uzklausīt. Zinoša un pieredzējusi skolotāja, kas prot atrast savos audzēkņos pašu labāko. Viņa deg par savām idejām, un uz viņu vienmēr var paļauties.

Auklīti Ināru Meņicku godināja par ilggadējo ieguldījumu jaunākā vecuma bērnu attīstībā un veiksmīgu sadarbību ar skolotājiem. Ināra aktīvi piedalās grupas nodarbībās, svētkos un spēlēs. Cilvēkiem no malas reizēm ir grūti saprast, kura no darbiniecēm ir skolotāja, bet kura – skolotājas palīgs.

Lidija Miglāne pasniedza Krāslavas novada domes Izglītības un kultūras nodaļas Pateicības rakstus Ilonai Eisakai un Ilonai Kalinkai.

Cik daudz audzēkņu iedvesmojusi skolotāja Ilona Eisaka! Godīga, tieša, ārēji ekstravaganta, bet iekšēji - jūtīga un sirsnīga. Viņas grupas audzēkņi ir dažādu konkursu uzvarētāji un balvu ieguvēji.

Skolotāja Ilona Kalinka - radoša un inteliģenta, zinātkāra un atvērta, sirsnīga un ar labu humora izjūtu.

Ar savām bērnu dienu atmiņām, kā arī tā laika fotogrāfijām dalījās bijušie audzēkņi - Valērijs Ļebedjkovs, pirmā izlaiduma audzēknis, kā arī Andris Sergejevs, Margarita Borodina-Ignatoviča un Pāvels Borodins.

Svētki bērnudārzā liecina par to, ka mūsu jaunajās ģimenēs dzimst bērni. Lai ir daudz bērnu – tādu novēlējums šajā dienā varēja dzirdēt visbiežāk.

Lai tas obligāti piepildās!

Sagatavoja Elvīra Škutāne

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/pii-piladzitis-30-gadu-jubileja.html



Jauna aptauja

Novembris - 2019
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30  
ceturtdiena, 21.11.2019
piektdiena, 22.11.2019
trešdiena, 27.11.2019

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde