otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Laikmetīgās dejas priekšnesumus rada un attīsta Indrā

Pievienots: 14.03.2018

Veicināt horeogrāfu jaunrades darbu un papildināt bērnu un jauniešu mūsdienu deju kolektīvu repertuāru ar augstvērtīgiem horeogrāfijas priekšnesumiem ir viens no mērķiem, rīkojot un piedaloties Mūsdienu deju radošajā konkursā. Konkursa 1.kārta 12. martā notika Krāslavas KN. Žūrijas vērtējumam tika piedāvāti 3 priekšnesumi-divu horeogrāfu Lidijas Trušeles un Martas Krilovas trīs horeogrāfijas. Tās izdejoja Indras Mākslas un mūzikas skolas horeogrāfijas klases audzēkņu deju grupas.

Laikmetīgā deja-contemporary dance – tas ir mūsdienu deju priekšnesums, kas balstīts uz modernās dejas (moderndance) tehniku, kustību teātri, pantomīmu, kontakta deju.

Horeogrāfijas nodaļas 5.kl. dejotāji par priekšnesumu „Take me to Church” (horeogrāfe Lidija Trušele) saņēma 3.pakāpes diplomu un par priekšnesumu „Implentācijas ceļš” (horeogrāfe Marta Krilova) saņēma 2.pakāpes diplomu. I pakāpes diplomu saņēma horeogrāfijas nodaļas 3.kl.dejotāji par priekšnesumu „Doma lidojumā” (horeogrāfe Marta Krilova).

 Žūrija, kuras sastāvā bija Valda Timule, horeogrāfe, Krāslavas BJC un Krāslavas KN deju kolektīvu vadītāja, Rita Vekšina, Krāslavas BJC direktore, un Aleksandrs Boginičs, LSDF Starptautiskās klases tiesnesis un treneris, vērtēja dejas kompozīciju–horeogrāfiskās idejas oriģinalitāti, dejas ideju, kompozīcijas tēlu horeogrāfiju, kompozīcijas nosaukumu – tā attaisnojumu, kompozīcijas attīstības dinamiku, muzikalitāti, kustību atbilstību mūzikai, zīmējumu maiņu, telpas izmantošanu, kustību efektu, lakonismu, pārsteiguma efektu, dejas tehnisko izpildījumu – kustību tehnikas precizitāti, ritma izjūtu, māksliniecisko sniegumu kopumā, kāju darbību, pozīcijas, spēku, atdevi, ekspresiju, stila izjūtu, sinhronitāti, dejotāju (konkrētā stila) izpildījuma tehniku, tehniku dažādību, kā arī „imidžu”- vizuālo efektu, tērpus, tērpa atbilstību vecumam, frizūras, „make up”, uznācienu, nobeigumu un kontaktu ar publiku, kustību ētiskumu un atbilstību vecuma grupai, kolektīva kopiespaidu (emocionalitāti, kolektīva kopizjūtu, atraktivitāti, pievilcīgumu, pārliecību), fonogrammas kvalitāti, t.sk., repertuāra atbilstību vecuma īpatnībām, ētikas normām.

Pēc žūrijas ieteikuma visas trīs horeogrāfijas tika izvirzītas uz konkursa 2. kārtu, kas vēsturiskajā novadā Latgalē notiks šī gada 20. aprīlī Daugavpilī.

Mēs, organizatori, priecājamies par indriešu, laikmetīgās dejas dejotāju, darbošanos, izaugsmi un attīstību. Savukārt paši dejotāji un to skolotājas Lidija un Marta pateicas Indras Mākslas un mūzikas skolas direktorei, pagasta pārvaldei par neiztrūkstošu atbalstu viņu radošajai darbībai - tērpi, transports mēģinājumiem un konkursam Krāslavā, vecāku klātbūtne koncertos un konkursos, iespēja braukt uz kaimiņu novadiem un piedalīties Mūsdienu deju festivālos. Tas ir ļoti nozīmīgs atbalsts jauniešu pašizpausmēm. Tā tiek iemīta droša un radoša taciņa uz nākamajiem Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

Sanita Kumpiņa, Krāslavas BJC metodiķe,
Anatola Kauškaļa foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde