piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Laipni lūdzam Tūrisma informācijas centrā!

Pievienots: 28.05.2018

Projekta „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros Varavīksnes vidusskolā notiek daudz interesantu pasākumu un ekskursiju. 4. c klase nolēma paplašināt savas zināšanas par dažādām profesijām, iepazīties ar mūsdienīgākajām no tām un uzzināt, kuru profesiju pārstāvji tagad sastopami retāk. Ar tādu mērķi bērni apmeklēja Krāslavas novada Tūrisma informācijas centru.

Ekskursiju vadītāja Edīte Lukša ar savu stāstījumu ne tikai aizrāva bērnus, bet arī deva iespēju nokļūt mūsu pilsētas pagātnes pasaulē, kā arī ieinteresēja ar savu profesiju. Bērni uzzināja par to, kā Edīte kļuva par gidi, kur studēja, kā mācījās valodas.

Pēc šīs aizraujošās ekskursijas pa skaisto grāfu Plāteru pils kompleksu skolēni apmeklēja Krāslavas Vēstures un mākslas muzeju. Pirmo reizi sperot kāju uz laika laivas, bērni atklāja seno amatu, darba rīku un rotu pasauli. Iepazīstoties ar muzeja ekspozīcijām, skolēni ieguva zināšanas par profesijām, kas mūsdienās ir jau praktiski aizmirstas: kučieris, muižzinis, kalējs, staļļa puisis, mucinieks, kā arī uzzināja, kas ir arheologs.

TIC otrajā stāvā bērnus gaidīja dažādu gardumu degustācija, tie tika gatavoti, izmantojot seno latgaliešu receptes. Skolēniem tika piedāvāta iespēja nogaršot arī ekoloģiski tīras zāļu tējas no zemnieku saimniecības „Kurmīši”. Un atkal iepazīšanās ar profesiju un informācija par to, kas ir uzņēmējs.

Lielu iespaidu uz bērniem atstāja ekskluzīva porcelāna leļļu izstāde. Larisa Gribule atklāja viņiem pasakaino leļļu pasauli. Ar savu valdzinošo stāstu viņa it kā piepildīja bērnu dvēseles ar maigumu un labsirdību. Skolēniem ļoti gribējās pieskarties katrai lellītei, paspēlēties ar senlaiku rotaļu mājiņu, pavizināt lelles brīnumskaistos ratiņos. Šo brīnumaino pasauli savām rokām radīja cilvēki, kas strādā savu sirdsdarbu.

Visi bērni saņēma dāvanu - bukletu ar informāciju par interesantākajām vietām, ko varat apmeklēt Krāslavas novadā.

Bija pienācis laiks atvadīties, taču aiziet no šīs vietas negribējās. Tik daudz priecīgu un neparastu iespaidu! Pavadīt bērnus atnāca Tūrisma informācijas centra „talismans” - kaķis vārdā Tica. Pieskaroties šim mazajam dzīvajam brīnumam un iedomājoties savu vēlēšanos, priecīgie un laimīgie, bērni pateicās par šo interesanto ekskursiju un devās mājās.

Pateicoties cilvēkiem, kas ir uzticīgi savai profesijai un no visas sirds dara savu darbu, šīs dienas ekskursija bija izdevusies neaizmirstama! Liels paldies par pasākuma organizēšanu Tatjanai Kozačukai, Edītei Lukšai un Larisai Gribulei.

Valentīna Sadovska, 4.c klases audzinātāja



Jauna aptauja

Maijs - 2018
P O T C P S S
  01
02
03
04 05 06
07
08
09
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde