sestdiena, 20. aprīlis, 2024Vārda diena: Mirta, Ziedīte
crest1 crest2

Lasīšana māca mīlēt un piedot

Pievienots: 20.03.2017

19. martā Krāslavas Kultūras namā norisa Eiropas Lasīšanas svētku pasākums, kuru apmeklēja 300 dalībnieku: bērni, vecāki, skolotāji un bibliotekāri. Šogad „Lasīšanas svētkiem” Krāslavā ir piecu gadu jubileja. Grāmatu mīlētāji sapulcējās, lai kopā papriecātos par paveikto darbu lasīšanas veicināšanā „Bērnu/Jauniešu/Vecāku žūrija 2016”.

Svētkus atklāja Krāslavas novada centrālās bibliotēkas (KNCB) direktore Valentīna Magidas: „Lasīšana - tā ir mīlestība uz grāmatu, un tas ir arī piedzīvojums. Grāmatā, ko mēs lasām, meklējam sev gan mierinājumu, gan kādu piedzīvojumu, gan arī gribam uzzināt kaut ko jaunu. Šie svētki notiek ar „Europe Direct” informācijas centra Austrumlatgalē atbalstu, un šie lasīšanas svētki ir Eiropas kultūras rakstnieku devums Eiropas vērtību stiprināšanā cilvēktiesībās, demokrātijā un tiesiskumā.  Lasot mēs varbūt arī neiedziļināmies, kādas valsts autors ir uzrakstījis šo grāmatu. Šogad bērnu žūrijā ir bijis ļoti daudz rakstnieku no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Francijas, Anglijas un, protams, arī latviešu autori. Gribu vēlēt, lai jums šie svētki vienmēr ir gaidīti, lai jūs aktīvi lasāt grāmatas, uzzināt daudz ko jaunu un varat ar to dalīties ar citiem.”

Svētku dalībniekus ar dziesmām sveica aktīvākie lasīšanas veicināšanas projekta atbalstītāji no PII „Pienenīte” un „Pīlādzītis”. Lielisku svētku dāvanu visiem lasītājiem atveda Rēzeknes Jauniešu teātris „JORIKS”, kura aktieri parādīja izrādi „Princeses Smurfiņu brīnumzemē”.

Viena no aktīvākajam un čaklākajām lasītājām - Krāslavas pamatskolas skolniece Vita Stivriņa pastāstīja par saviem iespaidiem pēc Lielajiem lasīšanas svētkiem, kas norisa Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) Rīgā.

KNCB Pateicības par ieguldīto darbu lasīšanas veicināšanā „Bērnu/Jauniešu/Vecāku žūrijā 2016” saņēma Krāslavas novada pirmsskolas izglītības iestādes (PII) „Pienenīte” un „Pīlādzītis”, sešas skolu un 16 Krāslavas un Dagdas novada bibliotēkas: Dagdas vidusskolas, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas, Krāslavas pamatskolas, Krāslavas gr. Plāteru v.n. Poļu pamatskolas, Asūnes pamatskolas, Ezernieku vidusskolas un Dagdas pilsētas bērnu bibliotēka; Izvaltas, Kalniešu, Kaplavas, Piedrujas, Skaistas, Andrupenes, Andzeļu, Robežnieku, Bērziņu, Indras, Ezernieku, Konstantinovas, Svariņu, Šķaunes un Krāslavas KNCB bērnu literatūras nodaļa.

LNB Pateicības tika pasniegtas PII „Pienenīte” un PII „Pīlādzītis” skolotājām Vinetai Vigulei, Ritai Zvidriņai, Ainai Stepiņai, Dzintrai Dzalbei, Leonginai Krasņakovai un Džeinai Vīksnai.

KNCB Atzinības par aktīvu sadarbību un sekmīgu jaunās paaudzes iesaistīšanu bibliotēkas pakalpojumu izmantošanā saņēma: Varavīksnes vidusskolas skolotājas Jeļena Kļimova un Vera Avota, Krāslavas Valsts ģimnāzijas skolotāja Daina Andžāne, Krāslavas pamatskolas skolotāja Anita Teiviša un Indras pamatskola.

Apbalvoti zīmējumu konkursa „Mana sapņu bibliotēka” uzvarētāji:

I vieta - Krāslavas pamatskolas skolniecei Evai Bubinai;

II vieta - Varavīksnes vidusskolas skolniekam Ruslanam Baranovam;

III vieta - Indras pamatskolas skolniecei Arinai Kangizerei.

Pasākumā tika apbalvoti arī vairāki aktīvākie lasītāji.

Klātesošie ar aplausiem uzņēma vēl kādu priecīgu ziņu. Tētis Andris Pauliņš, kura bērni katru gadu piedalās Latvijas Nacionālas bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmā „Bērnu/Jauniešu/Vecāku žūrija”, šogad ar savu meitu Agati piedalījās Lielajos lasīšanas svētkos Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Viņš ir viens no uzvarētājiem akcijā „Vīrieši! Tēvi! Lasītāji!” un ir laimējis ieejas kartes četrām personām Latvijas Leļļu teātrī Rīgā.

Lasīšanas svētki noslēdzās ar kopīgu fotografēšanos.

Juris Roga, autora foto

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/lasisanas-svetkiem-kraslava-piecu-gadu-jubileja.html

 



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde