otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Latgales garšu meklē Krāslavas svētkos!

Pievienots: 08.07.2019

Lai iepazītu un izbaudītu Latgales garšu buķeti, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotais Novada garšas pasākums „Nogaršo Latviju Latgalē!” 20. jūlijā ikvienu gaidīs Krāslavas pilsētas svētkos.

Pils pagalmā visas dienas garumā varēs ne vien degustēt un iegādāties dažādus mājražotāju un mazo ražotāju produktus, bet arī iepazīt šefpavāru Māra Astiča un Haralda Sauša Latgales garšu. Ikviens varēs izglītoties četrās meistarklasēs par to, kā mājās pagatavot sieru, latgaļu asuškas un sakult dažādus kokteiļus. Būs arī Mazo pavāru skola un pavārzeļļu sacensības.

Mājražotāju un mazo ražotāju līdzdalība solās būt jo plaša – pieteikušies vairāk nekā 30 dalībnieku. Varēs baudīt alu un sieru, našķēties ar medu un saldējumu, ļauties biedrības „Latgolys golds” vadītāja Andra Mejera aizrautīgajam stāstam par speķa nozīmi mūsu ēdienkartē, tikt pie daudzu jau iepazītās „Obelisk Farm” kaņepju produkcijas, smeķēt pēc sentēvu metodēm koka traukos brūvētu alu, iepazīt plašo graudaugu piedāvājumu no z/s „Kotiņi” piedāvājuma un atklāt vēl daudzas citas Latgales novada garšas.

Pasākums „Nogaršo Latviju Latgalē!” noslēgs garšu ceļojumus Latvijas novados. Līdz šim tie jau bijuši Valmierā, Siguldā, pie Nabas ezera Kuldīgas pusē un Ribbes dzirnavās Ceraukstes pagastā. Pēc Latgales pasākuma visi mazie ražotāji un mājražotāji, kurus par labākajiem atzinuši pasākumu apmeklētāji katrā novadā, 27.-28. septembrī dosies uz Rīgu, lai piedalītos „Novada Garšas” noslēguma pasākumā Hanzas peronā.

Mārtiņš Cimermanis, LLKC valdes priekšsēdētājs: „Ir milzīgs gandarījums par pašvaldību un uzņēmēju atsaucību, veidojot „Novada Garšas” pasākumus reģionos. Jāatzīst, ka to īstenošana izdevās labāk, nekā cerējām. Mums tiešām izdevās atklāt un parādīt, cik daudz kulināro bagātību ir mūsu novados. Pasākumā Rīgā par to varēs pārliecināties arī galvaspilsētas iedzīvotāji. Turklāt – tieši Hanzas peronā mēs atklāsim, kurš ražotājs dažādajās kategorijās pēc apmeklētāju domām bijis vislabākais. Apkopojot skolu pavāru veikumu, mēs turpināsim nopietni analizēt arī to, kā skolēnu pusdienas vairāk veidot no vietējiem produktiem, kā padarīt tos tīkamākus bērniem.

LLKC rīkotā „Novadu Garša” šogad noslēgsies ar pasākumu „Nogaršo Latviju Rīgā!” 27.09.-28.09. Hanzas peronā.

Pasākuma aktualitātēm seko arī: https://www.facebook.com/NovadaGarsa/


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde