otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Latgales reģionā virsmas apstrāde plānota vairāk nekā 80 km garumā uz valsts autoceļiem ar sliktā tehniskā stāvoklī esošu segumu

Pievienots: 18.06.2020

VAS „Latvijas autoceļu uzturētājs” Latgales reģionā, lai uzlabotu mobilitāti un satiksmes drošību, plāno veikt autoceļu virsmas apstrādi 35 reģionālajiem un vietējiem valsts autoceļu posmiem, kuru segums ir sliktā tehniskā stāvoklī. Selektīvo vienkārtas virsmas apstrādi asfalta seguma autoceļiem paredzēts veikt vairāk nekā 75 km garumā, bet divkārtu virsmas apstrādi grants autoceļiem vairāk nekā septiņu kilometru garumā.

 Selektīvo vienkārtas virsmas apstrādi plāno veikt uz 31 valsts autoceļa ar asfalta segumu. Selektīvā vienkārtas virsmas apstrāde tiek veikta vienā vai vairākos autoceļa posmos. Selektīvā vienkārtas virsmas apstrāde pagarina autoceļa seguma kalpošanas laiku un uzlabo braukšanas apstākļus autovadītājiem. Darbu rezultātā tiek nodrošināta autoceļa seguma ūdensnecaurlaidība. Darbi tiks veikti vairāk nekā 1,5 milj. eiro apmērā.

 Grants autoceļu dažādos posmos tiks veikta greiderējamās kārtas atjaunošana un divkārtu virsmas apstrāde. Darbi tiks veikti vairāk nekā 670 tūkst. eiro apmērā.

 Divkārtu virsmas apstrāde tiks veikta uz četriem vietējās nozīmes valsts autoceļiem ar grants segumu. Ieguvumi no autoceļa virsmas apstrādes ir iedzīvotājiem, kas dzīvo tā apkaimē, jo tas vairs neput, tiek nodrošināti komfortablāki braukšanas apstākļi, kā arī samazinās autoceļu uzturēšanas izmaksas, jo tas nav jāgreiderē. Autoceļa virsma pēc apstrādes kļūst līdzīga asfaltam, tomēr segums nav pielīdzināms asfalta seguma noturībai un nestspējai. Tādēļ segumu var sabojāt intensīva kravas autotransporta satiksme vai pārgalvīga manevrēšana, driftēšana. Līdz ar to dubultās virsmas apstrāde tiek veikta uz autoceļiem ar nelielu satiksmes intensitāti.

 Savukārt satiksmes drošības uzlabošanai Latgales reģionā tiks novirzīti vairāk nekā 315 tūkst. eiro. Lai uzlabotu pārredzamību autoceļu krustojumos un nodalījuma joslās, tiks veikta zāles, krūmu un to atvašu pļaušana.  Asfalta seguma autoceļiem tiks veikta nomaļu uzpildīšana, lai novērstu augstuma starpību starp asfaltu un nomali, līdz ar to uzlabojot satiksmes drošību.

Juris Aksels Cīrulis,
LAU Komunikācijas daļa

 



Jauna aptauja

Jūnijs - 2024
P O T C P S S
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde