piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Latgales reģions tika pārstāvēts starptautiskajā mākslas festivālā „Slavjanskij Bazar 2017” Vitebskā

Pievienots: 21.07.2017

No 10. līdz 19. jūlijam Vitebskā (Baltkrievija) notika XXVI ikgadējais starptautiskais mākslas festivāls „Slavjankij Bazar 2017”. Šis pasākums vienmēr pulcē tūkstošiem apmeklētāju gan no Baltkrievijas, gan no tuvējās pierobežas un citām valstīm.

Pateicoties biedrības „Latgales kulinārā mantojuma centrs” un Latgales tūrisma asociācijas „Ezerzeme” sadarbībai ar Vitebskas reģiona izpildkomiteju un LR konsulātu Vitebskā, laikā no 12. līdz 17. jūlijam festivālā piedalījās arī Latgales kulinārā mantojuma tīkla dalībnieki, amatnieki un meistari no Ludzas, Rēzeknes, Krāslavas, Preiļiem un Zilupes novada, kā arī Ludzas Tautas nama folkloras kopa „Dzeipori”. 

Latgales reģiona amatnieki plaši piedalījās tradicionālajā amatnieku tirdziņā „Meistaru pilsēta”. Biedrība „Ludzas amatnieks” piedāvāja keramikas un kalēja produkciju, vilnas, lina un auduma izstrādājumus, kā arī Latgales kulinārā mantojuma ēdienus – pelēkos zirņus ar speķi, pankūkas. Apmeklētājiem bija iespēja vērot seno baltu rotu kalšanas procesu, ko demonstrēja biedrība „Kroma kolns”.

Krāslavas novada TIC speciālisti un amatnieki iepazīstināja festivāla apmeklētājus ar Latgales reģiona tūrisma resursiem un produktiem, piedāvāja iegādāties garšīgās z/s „Kurmīši” tējas, kas tiek audzētas dabas parka „Daugavas loki” teritorijā, kā arī ādas rotas, koka izstrādājumus un citu amatniecības produkciju.

Zilupes novada Pasienes pagasta pārstāvji piedāvāja īpašā tehnikā gatavotas siltas šalles un dekoratīvas sveces, kā arī iespēju piedalīties adīšanas meistarklasē.

Rēzeknes pilsēta prezentēja Latgales tradicionālas vilnas plecu lakatus un lina šalles, savukārt biedrība „Latgolys golds” aicināja nogaršot un iegādāties tradicionālus Latgales kulinārā mantojuma ēdienus – rudzu bļīnus, špeku, kvasu u.c.         

Festivāla dalībniekiem bija lieliska iespēja pacienāties ar pankūkām, kuras uz vietas cepa uzņēmums „Pampūkas” no Preiļiem, kā arī iegādāties keramiķa Raivo Andersona krāsām glazētās keramikas izstrādājumus.

Pasākuma laikā starptautiskā mākslas festivāla apmeklētājiem tika prezentētas dažādas mūsu reģiona vērtības: bagātais kultūrvēsturiskais mantojums, gleznainā daba, senās amatniecības tradīcijas, kulinārais mantojums un latgaliešu viesmīlība. Ciemojoties Vitebskā, redzot tik bagātīgu kultūras pasākumu klāstu, satiekoties ar sadarbības partneriem, radās daudz jaunu ideju darbam nākotnē.

Latgales reģiona pārstāvju dalība festivālā veicina sadarbību reģionu starpā, kopīgas kultūras izzināšanu un attīstību, kulinārā mantojuma un amatniecības saglabāšanu un popularizēšanu, kā arī Latgales tūrisma piedāvājuma mārketingu.

Tatjana Kozačuka,
Krāslavas novada TIC vadītāja

 



Jauna aptauja

Jūlijs - 2017
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
 
trešdiena, 05.07.2017

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde