ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Latvijas Valsts ģimnāziju matemātikas erudīti tiekas Krāslavā

Pievienots: 29.11.2017

Pitagora filozofijas pamats ir gaužām vienkāršs, viņš cilvēkus iedalīja 3 grupās: tajos, kam svarīga manta, tajos, kam svarīgs gods, un tajos, kam svarīga gudrība. Matemātikas olimpiāde un erudīcijas konkurss ir gudrības kalve.

Krāslavas Valsts ģimnāzija 9. gadu rīko Latvijas Valsts ģimnāziju komandām šo pasākumu - komandu olimpiādi un erudītu konkursu matemātikā. Komandu olimpiāde nozīmē, ka piedāvātos 7 uzdevumus risina visa komanda kopīgi, paši izlemjot, kā sadalīs pienākumus. Uzdevumu komplektā vienmēr ir uzdevums, kuru var risināt, izmantojot kādu matemātisko spēli, kas katrai komandai tiek sagatavota vai nu no kartona izgrieztām figūrām, vai arī kā šoreiz - no saplākšņa izgrieztām figūrām. Spēli izgatavoja Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālās struktūrvienības pasniedzējs Jānis Kuklis, par ko esam viņam ļoti pateicīgi. Savukārt erudītu konkurss norit 5 kārtās, un jautājumi saistīti ar matemātiķiem – zinātniekiem, kā arī citu eksakto zinātņu pārstāvjiem, par dažādiem zinātnieku izteikumiem, domām, atklājumiem, teorēmām un sakarībām, kas nosauktas zinātnieku vārdos. Erudītu konkursā tiek izmantots arī Laimes rats jautājumu novērtēšanai ar noteiktu punktu skaitu, kā arī dažādi citi interesanti elementi. Uz šo pasākumu ieradās komandas no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas, Gulbenes novada valsts ģimnāzijas, Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas, Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Siguldas Valsts ģimnāzijas, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas. Šogad pasākumā piedalījās Daugavpils Valsts ģimnāzija, ko pārstāvēja vairākas komandas, Jēkabpils Valsts ģimnāzija ar vienu komandu, Rīgas Valsts 2. ģimnāzija ar 3 komandām, kā arī mūsu skolas viena komanda.

Komandu olimpiādē par labāko tika atzīta Jēkabpils Valsts ģimnāzijas komanda, 2. vietu ieguva visas Daugavpils Valsts ģimnāzijas komandas un Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas divas 10. klašu komandas, 3. vieta Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas 11. klašu komandai un mūsu skolas komandai. Savukārt erudītu konkursā labākā bija Daugavpils Valsts ģimnāzijas 11. klašu komanda, 2. vieta - mūsu skolas komandai un Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas komandām, 3. vieta Jēkabpils Valsts ģimnāzijas komandai un Daugavpils Valsts ģimnāzijas 10. un 12. klašu komandām.

Kā atzina skolēni, vislielākā interese bija par uzdevumu, kurā varēja izmantot spēli, tāpat patika erudīcijas konkursā piedāvātās iespējas ar Laimes ratu un jautājuma novērtēšanu. Skolēni teica paldies par pusdienām un tējas pauzi, ko sagatavoja skolas pavāre Valentīna Kazimirova.

Visas skolas saņēma ne tikai saldo balvu un diplomu, bet arī pa vienai spēlei.

Viesu komandu skolotājas ir pateicīgas skolas direktoram Jānim Tukānam par ekskursiju pa Krāslavu.

Anna Juškeviča,
KVĢ direktora vietniece mācību jomā, matemātikas skolotāja

Fotogalerija:

 

 


Jauna aptauja

Novembris - 2017
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
 
trešdiena, 08.11.2017
trešdiena, 15.11.2017

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde