otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Ludzā un Krāslavā norisināsies semināri „Maini dzīvi, domā plašāk!”

Pievienots: 22.05.2019

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina jauniešus un jaunatnes darbā iesaistītos piedalīties bezmaksas informatīvā seminārā „Maini dzīvi, domā plašāk!”, kas norisināsies Ludzā un Krāslavā.

29. maijā no plkst. 14.00 līdz plkst. 18.00 Ludzas novada Bērnu un jauniešu centrā (Tirgus iela 22, Ludza).

30. maijā no plkst. 13.00 līdz plkst. 17.00 Krāslavas Valsts ģimnāzijā (Raiņa iela 25, Krāslava). Pasākuma programma.

Semināra laikā jaunieši un jaunatnes darbā iesaistītās atbalsta personas uzzinās ne tikai par programmu „Erasmus+: Jaunatne darbībā” un „Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu iespējām, bet arī smelsies iedvesmas devu no organizācijas „SlacklineLV” pārstāvjiem Kristiānas Griķes un Uģa Čakara, kuri dalīsies savā projekta rakstīšanas pieredzē un organizēs aktivitāti jauniešiem.

Uģis Čakars, „SlacklineLV” dibinātājs: Vistiešākais veids, kā atklāt sevi, ir „slackline” sports. Tas ir veids, kā no aktīvas atpūtas uzbūvēt nodarbošanos, atklāt sevi un iepazīt pasauli.”

Kristiāna ir „Dabas fonda” klimata vēstniece, kura stāstīs par to, kā atklāt savus veidus iegūtās izglītības izmantošanai: „Svarīgākie principi ir vienkāršība un tieksme atklāt. Dalīšos ar to, kā daru dzīvi, kas ir mana misija, un kādas metodes lietoju.”

Pasākuma laikā „SlacklineLV” pārstāvji sniegs jauniešiem iespēju atrast “līdzsvaru”, kā arī dalīsies sava projekta stāstā, savukārt jaunatnes darbiniekiem būs iespēja izzināt programmu „Erasmus+: Jaunatne darbībā” un „Eiropas Solidaritātes korpuss” piedāvātās iespējas.

Seminārā aicināti piedalīties:

1. projektu potenciālie īstenotāji: jaunatnes darbinieki, skolotāji, vadītāji, sociālie darbinieki, lēmumu pieņēmēji – paredzētas aktivitātes par projektu veidiem, atbalsta mehānismiem jaunatnes projektu īstenošanai, ietekmi, prakses piemēriem u.c.;

2. jaunieši vecumā no 13 līdz 30 gadiem – paredzētas atraktīvas aktivitātes, izmantojot neformālās izglītības metodes, reālos pieredzes stāstus un darbošanos ar savām idejām.

Semināriem aicinām pieteikties tiešsaistē:

https://ej.uz/Iedvesmaspersona_Ludza

https://ej.uz/Iedvesmaspersona_Kraslava

Eiropas Komisija ir izstrādājusi starptautisku iniciatīvu „Network of Role Models”, kuras mērķis ir iedvesmot jaunieti līdzdarboties, mazināt atstumtību, radikalizāciju, kā arī veicināt sociālu iekļaušanu, aktīvu pilsoniskumu un piederību Eiropas vērtībām, radot vietu nopietnām un nenopietnām sarunām ar iedvesmas personām (Role Models).

Latvijā Eiropas Komisijas izstrādāto iniciatīvu jauniešiem īsteno JSPA. Informācija par plānotajiem pasākumiem un to norises vietām būs pieejama www.jaunatne.gov.lv.


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde