ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Mazo formu uzvedumu starpnovadu skate Krāslavas Gr. Plāteru v/n poļu pamatskolā

Pievienots: 11.01.2019

Pateicoties Polijas Republikas vēstniecības atbalstam, Krāslavas Gr. Plāteru v/n poļu pamatskolā 1. reizi notika mazo formu uzvedumu starpnovadu skate. Mēs visi sajūtām šo svētku burvību. Ar savu klātbūtni mūs pagodināja PR vēstniece Rīgā Monika Мihališina, PR konsule Malgožata Hejduka-Gromeka, Krāslavas prāvesti Eduards Voroņeckis un Janušs Bulašs, Latvijas Poļu savienības prezidents Rišards Stankevičs, Krāslavas nodaļas vadītājs Jāzeps Dobkevičs kopā ar nodaļas dalībniekiem, Krāslavas novada domes pārstāve Ilona Bidzāne un Krāslavas iedzīvotāji.

Skatē piedalījās Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas un Poļu kultūras centra ansamblis „Kukulečka” ar izrādi „Tā ir tāda diena...” Žannas Stankevičas un Girša Kagana vadībā, Stefana Bаtorija Rēzeknes Valsts ģimnāzijas teātra kolektīvs ar izrādi „Pasaka par divpadsmit mēnešiem” Beātas Barašas vadībā, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas teātra kolektīvs ar izrādi „No pūra lādes” par ziemassvētku tematiku Ivetas Putānes vadībā, Krāslavas pamatskolas audzēkņi ar Ziemassvētku dziedājumu Ligijas Mačuļskas vadībā un Krāslavas Poļu pamatskolas kolektīvs ar izrādi „Santa Klauss” Joannas Šostakas vadībā. Skates norisi vadīja skolotājas Joanna Šostaka un Ērika Zariņa.     

Skolēni kopā ar audzinātājām sagatavoja un parādīja izrādes, kas ievadīja skatītājus gaidāmo Ziemassvētku atmosfērā. Eglīte simbolizē labā un ļaunā pazīšanas koku paradīzē. Eglītes mūžīgais zaļums stāsta par Kristus dāvāto cerību mūžīgai dzīvei. Degošās svecītes eglītē simbolizē Kristus atnesto gaismu pasaules tumsā. Bet uz galda uzklātais baltais galdauts atgādina autiņus.

Visiem skates dalībniekiem tika pasniegti PR Vēstniecības Rīgā piemiņas diplomi un dāvanas. Noslēgumā direktore Česlava Kozlovska sirsnīgi apsveica klātesošus Ziemassvētkos un uzaicināja uz rūpīgi sagatavoto svētku cienastu.

Joanna Šostak, poļu valodas skolotāja
Jāzepa Dobkeviča tulkojumā



Jauna aptauja

Decembris - 2018
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08 09
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26
27
28
29 30
31  
trešdiena, 05.12.2018

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde