otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Mēs mīlam KRĀSLAVU!

Pievienots: 01.06.2017

Ar šādu devīzi 27. maijā noritēja kopējā talka, kuras ietvaros Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 5 „b” klases skolēni, vecāki un skolotāji Aglonas un Pils ielas krustojumā iestādīja augu dobi ar šādu kompozīciju: vārds „KRĀSLAVA” no daudzgadīgajiem augiem - Japānas spirejas „Gold Princess”, sarkana sirsniņa no leduspuķēm un Daugavas loku fragments no ziliem agerātiem un lobēlijas.

Bērni, vecāki un skolotājas - kopā gandrīz 30 cilvēku - skaistajos kreklos ar uzrakstu „Es mīlu Krāslavu” profesionālās daiļdārznieces Dainas Zvejsalnieces vadībā ar pilnu atdevi iesaistījās augu dobes stādīšanā. Strādājot kopā gandrīz 5 stundas, talkas dalībnieki izveidoja šo skaisto augu kompozīciju kā mīlestības apliecinājumu savai dzimtajai pilsētai. Pie augu dobes uzlikām plāksni ar nelielu aprakstu par to, cik skaista ir mūsu Krāslava un arī par to, cik ļoti mēs mīlam savu pilsētu. Šī sestdiena noteikti ilgi paliks atmiņā mums visiem kā saulaina, brīnišķīga un pozitīvām emocijām pilna diena. Gribas ticēt, ka visi augi un puķes augs, bet iedzīvotāji cienīs mūsu darbu un saudzīgi izturēsies pret augu dobi.

Šī aktivitāte notika, pateicoties vecāku kluba „Varavīksne” izstrādātajam projektam „Ar mīlestību KRĀSLAVAI!”, ko finansiāli atbalstīja Krāslavas novada dome projektu konkursā „Iedzīvotāji veido savu vidi 2017” ietvaros.

Projektā uzstādītie mērķi, manuprāt, ir pilnībā sasniegti. Skolēni, vecāki un skolotāji tika iesaistīti kopējā aktivitātē ar vienotu mērķi, kā rezultātā tika sekmēta patriotisko jūtu audzināšana un piederības sajūta savai pilsētai, strādājot kopā pie tās pievilcīguma un pozitīva tēla veidošanas. Piedaloties kopīgajā aktivitātē, tika sekmēta skolēnu, vecāku un skolotāju sadarbība, kā arī tika veidota komandas izjūta un savstarpējā saliedētība.

Liels paldies p/a „Labiekārtošana K” direktoram Ē.Cauņa un speciālistiem par palīdzību sagatavojot vietu augu dobei, kā arī par transporta pakalpojumiem uz Daugavpili, lai iegādātos nepieciešamos augus un materiālus.

 Īpašs paldies Krāslavas novada domes priekšsēdētājam G.Upeniekam, domes deputātiem un Attīstības nodaļas vadītājai Inārai Dzalbei par iespēju piedalīties konkursā „Iedzīvotāji veido savu vidi”, saņemt finansējumu un realizēt savas idejas. Projekti, kas tiek realizēti šī konkursa ietvaros, padara mūsu novadu vēl skaistāku un sakoptāku.

Manuprāt, galvenais ir vēlme... Vēlme padarīt mūsu Krāslavas novadu vēl pievilcīgāku... Vēlme pašiem iesaistīties projektu izstrādē un realizācijā... Vēlme, strādājot kopā, plecu pie pleca (pašvaldības darbinieki, skolēni, vecāki, skolotāji, pensionāri un citi Krāslavas novada iedzīvotāji) un ar vienu vienotu mērķi – rūpēties par mūsu novadu un attīstīt to! Tikai tad mēs varēsim lepoties ar to, cik skaistā un sakoptā pilsētā un novadā dzīvojam!

Preses relīzi sagatavoja:
Tatjana Kozačuka, projekta „Ar mīlestību KRĀSLAVAI!” vadītāja

                                                                         



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde