trešdiena, 24. aprīlis, 2024Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
crest1 crest2

Mēs to paveicām!

Pievienots: 23.11.2018

Noslēdzot projektu „Dzīvo Latgalē, dzīvo dejojot!”, vēlamies pateikties projekta atbalstītājiem - Dienvidlatgales NVO atbalsta centram un Kultūras ministrijai, kas jau otro reizi sadzird mūsu ideju un palīdz tās realizēšanā, „West coast sving” (WCS) grupas vadītājai Lidijai Trušelei un dalībniekiem par šo deju tradīciju popularizēšanu un iedzīvināšanu Krāslavā.

Projekta mērķis un aktivitātes bija saistīti ar līdzdalību starptautiskajā „West coast sving flash mob” akcijā „International Rally West Coast Swing 2018”, lai tajā varētu gan apgūt jaunas deju iemaņas, gan popularizēt šo deju virzienu.  Vispirms tika sagatavots flešmobpriekšnesums, kurš bija pietiekoši sarežģīts, bet, pateicoties skolotājas un dalībnieku entuziasmam, godam tika apgūts, bet 1. un 2. septembrī priekšnesums tika demonstrēts pie Krāslavas pils kompleksa. Ar priekšnesuma demonstrēšanu tiek popularizēta arī katra pilsēta vai vieta, kur tas notiek. Pagājušajā gadā tas notika 246 dažādās pasaules pilsētās, šogad arī Krāslavā.

Kā īpašu aktivitāti gribas minēt braucienu uz Valmieru, kur dalībnieki demonstrēja savu priekšnesumu, smēlās pieredzi balles rīkošanā, vēroja dažādu deju sniegumus, apmeklēja pilsētas apskates objektus un pat novērtēja Valmieras virtuvi vietējā kafejnīcā. Bet galvenais – brauciena laikā tika veidota sadraudzība ar balles deju klubu „Valmiera”, kas piekrita novadīt mūsu WCS grupai meistarklasi par balles dejām un vēlāk kopīgi veidot deju vakaru. 

Vēlos arī atgādināt, kāpēc biedrība Ģimenes atbalsta centrs “Atvērtība” gan atbalsta, gan aktīvi sadarbojas ar „West coast sving” grupu Krāslavā. Kā zināms, „West coast sving” virzienu bieži sauc arī par sociālajām dejām, tādēļ ka tās pilda sociālo funkciju – nodrošina cilvēku saskarsmi un saturīgu brīvā laika pavadīšanu, kas bieži vien ir problēma dažādu slāņu un statusu cilvēkiem.

Vikipēdijā par sociālajām dejām ir teikts - sabiedriska (sociālā) deja jeb rekreācijas deja ir deja, ko cilvēki dejo, lai atpūstos, iepriecinātu paši sevi un savus partnerus, lai socializētos sabiedrībā.  Vēl precīzāk šo deju virzienu raksturo Dr. Psych. Sandra Mihailova - sabiedrisko deju stili palīdz cilvēkiem veidot jaunus sociālos kontaktus, mazina vientulību, trenē sociālo adaptāciju, harmonizē cilvēka psihisko stāvokli, palīdz risināt dažādas emocionālas, laulības un uzticības problēmas, attīsta spēju sadarboties ar pretējo dzimumu, jutīgumu un atvērtību otram, māca veidot dziļu savstarpēju emocionālo kontaktu, māca uzticēties sev un citiem.

Pēc būtības tas pilda preventīvā darba lomu ar pieaugušiem un ģimeni kopumā, jo sekmē tās funkcionalitāti, uzlabo pāru attiecības, vairo pozitīvas emocijas, sekmē pašapziņu un pašizaugsmi.

Noslēdzot projektu „Dzīvo Latgalē, dzīvo dejojot”, vēlamies šo deju tradīciju turpināt un sekmēt tās aktivizēšanu Krāslavā, lai krietni vairāk cilvēku spētu gan to novērtēt, gan to izmantot savas dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Raisa Vagale, biedrības „Ģimenes atbalsta centrs „Atvērtība”” valdes priekšsēdētāja un projekta vadītāja



Jauna aptauja

Novembris - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde