otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Mūsdienu skolēniem ir nepieciešamas modernās tehnoloģijas

Pievienots: 13.10.2017

Septembra beigās Krāslavas Varavīksnes vidusskolā norisinājās Svešvalodu nedēļa. Pasākuma tēma – „Jaunāko tehnoloģiju izmantošana svešvalodu stundās”. Mūsdienu skolēniem ir nepieciešamas modernās tehnoloģijas. Skolotājas izvēlējās kādu konkrētu metodi, kas deva iespēju organizēt mācekļiem saistošu stundu. Sākumskolas audzēkņus patīkami pārsteidza un iepriecināja virtuālās realitātes brilles. 1.-2. klašu skolēni, izmantojot šo ierīci, iepazinās ar zemūdens pasauli, apmeklēja muzeju un burvju valstību. Bērni aktīvi centās izmantot angļu valodu, lai aprakstītu to, ko viņi redzēja.

3.-4. klašu skolēni apguva modernās tehnoloģijas, strādājot ar interaktīvo tāfeli un pildot uzdevumus, ko piedāvā tīmekļa vietne „learningapps”. Šis portāls ir paredzēts, lai atbalstītu mācību procesu, izmantojot interaktīvos moduļus.

Pamatskolas audzēkņiem tika organizēta spēle „QR CODE”. Izmantojot angļu valodas zināšanas un prasmi lietot programmu, kas atšifrē kodu, bērni varēja tikt galā ar uzdevumiem. Lai motivētu skolēnus aktīvi izpildīt mājas darbus, tika piedāvātas dažādas „online” mācību platformas.

Arī vidusskolas klašu grupas gatavojās šai nedēļai. Skolēni rakstīja esejas par tēmu „Moderno tehnoloģiju izmantošana svešvalodu stundās”, sprieda par šo mācību metožu priekšrocībām un trūkumiem. Jaunieši uzskata, ka moderno tehnoloģiju izmantošana padara svešvalodu stundas interesantākas, bet mācību procesu - dinamiskāku un atraktīvāku, taču to pielietojumam ir jābūt normētam. Tomēr stunda bez skolotāja nav iedomājama. Nedēļas laikā tika izmēģināta tiešsaistes diskusiju metode, izmantojot viedtālruņus, kas deva iespēju uztvert mobilo tālruni kā zināšanu ieguves avotu.

Par patīkamu pārsteigumu vidusskolēniem kļuva lekcijas par tēmu „Mūsdienu tehnoloģijas un to izmantošanas iespējas”. Jaunākās tehnoloģijas strauji attīstās, un līdz ar to kardināli mainās arī mūsu pasaule. Svešvalodu nedēļas ietvaros daudzi skolēni ir atklājuši modernās tehnoloģijas kā iespēju izglītoties pašmācības ceļā.

Vecāko klašu skolēni, kas aktīvi uzstājās un piedalījās diskusijā par tēmu „Mūsdienu tehnoloģijas skolā”, tika apbalvoti ar braucienu uz Daugavpili, kur Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrā darbojās radošajā meistardarbnīcā jauniešiem „Veiksmīga karjera”.

Modernās tehnoloģijas piedāvā svešvalodu skolotājiem un skolēniem visdažādākās iespējas, kā arī vienkāršus un ērtus risinājumus, strādājot ar interaktīviem uzdevumiem, kad stundas ir saistošas, aizraujošas un piepildītas ar spilgtām emocijām un aktuālu informāciju. Jaunāko tehnoloģiju izmantošana veicina skolēnu izziņas interesi, līdz ar to tiek attīstītas prasmes patstāvīgi paplašināt zināšanas, meklēt informāciju un orientēties mediju ziņu plūsmā.

Moderno tehnoloģiju izmantošana stundās paaugstina skolēnu ieinteresētību mācīties svešvalodas, attīstot viņu iekšējo motivāciju. Un pozitīva motivācija - tas ir galvenais priekšnoteikums, lai veiksmīgi apgūtu svešvalodu.

Svešvalodu nedēļas pasākumos ļoti aktīvi darbojās 8.-12. klašu skolēni - Dana Korjakina, Kristīna Filatova, Vladislavs Dilba, Evelīna Hodarenoka, Ernests Jančevskis, Marčels Pastrama, Karīna Volkoviča, Edvīns Purpišs, Alves Farherr Liliane Vitoria, Viktorija Brazeviča, Ērika Zaikovska, Vitālijs Sivickis, Veronika Tuzova, Arina Ivanova, Arturs Rudaks. Paldies par sadarbību!

Irēna Bovramoviča, Inessa Buraka, Alīna Lukša, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas svešvalodu skolotājas

Aicinām atšifrēt sveicienu!



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde