otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju ievērībai

Pievienots: 14.11.2019

Krāslavas novada dome informē, ka tuvojas 2019.gada noslēgums, līdz ar to lūgums visiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem pārliecināties vai nodoklis par tekošo (iepriekšējiem gadiem) gadu ir nomaksāts pilnā apmērā (nodokļa summas precizēšanai sazināties ar domes nekustamā īpašuma nodokļa administratoriem pa tālruni 65681766).  Saskaņā ar likumu „Par nekustamā īpašuma nodokli”, nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 31. martā, 15. maijā, 15. augustā un 15. novembrī - vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas vai arī reizi gadā - avansa veidā.

Nomaksāt nodokli iespējams Krāslavas novada domē (18.kabinets), Krāslavas novada pagastu pārvaldēs, bankā, internetbankā, portālā www.epakalpojumi.lv un www.latvija.lv.

Veicot maksājumu internetbankā, būtiski ir pārliecināties, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu. Pārskaitījums veicams uz kādu no tiem pašvaldības kontiem, kas norādīti sagatavotajā maksāšanas paziņojumā.

Droši un ērti NĪN ir nomaksāt portālā www.epakalpojumi.lv vai www.latvija.lv. Abos portālos pieejami pašvaldību banku konti NĪN samaksai, kā arī nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija maksājuma veikšanai. Portālā www.epakalpojumi.lv iespējams veikt nomaksu arī par citas fiziskas vai juridiskas personas īpašumiem.

Aicinām nodokli samaksāt laicīgi, jo saskaņā ar likumu par laikā neveiktu maksājumu tiek aprēķināta nokavējuma nauda 0,05% apmērā no nesamaksātās summas.

Maksājumus veicot ar bankas starpniecību, maksājumu mērķī obligāti jānorāda zemes konta vai ēkas konta numuru (norādīts nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumā).

Ja tiek nokavēti maksāšanas termiņi vai ir parādi par iepriekšējiem periodiem, maksāšanas dienā, lūgums precizēt maksājamo summu.

Lai nerastos pārpratumi saistībā ar nodokļa apmaksas termiņu, portālā www.epakalpojumi.lv iespējams pieteikties atgādinājumu saņemšanai e-pastā vai īsziņas veidā uz mobilo tālruni (SMS) par NĪN apmaksas termiņa tuvošanos (atgādinājuma vēstule uz norādīto e-pastu tiks izsūtīta septiņas dienas pirms maksāšanas termiņa, bet SMS veidā – maksāšanas termiņa samaksas dienā), kā arī piereģistrēt e-pasta adresi, lai turpmāk elektroniski varētu saņemt ar nekustamā īpašuma nodokli saistīto korespondenci (maksāšanas paziņojumus, lēmumus, atgādinājumus par nekustamā īpašuma termiņa tuvošanos, brīdinājumus u.c.). E-pasta adresi var piereģistrēt, personīgi ierodoties, Krāslavas novada domē, Rīgas ielā 51, Krāslavā, 18. kabinetā vai atsūtot iesniegumu (elektroniski parakstītu) uz domes e-pasta adresi dome@kraslava.lv

 Iesnieguma forma pieejama zemāk.

Faili:
Iesniegums_par_NĪN_maksāšanas_paziņojumu_saņemšanu_pa_epastu.docx

Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde