otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

No 2. decembra baltsvakcināciju pret Covid-19 var saņemt visas personas no 18 gadu vecuma

Pievienots: 06.12.2021

No ceturtdienas, 2. decembra, balstvakcinācijas pakalpojuma process tiks organizēts saskaņā ar jaunākajām Imunizācijas valsts padomes rekomendācijām - papildus jau līdz šim noteiktajām iedzīvotāju grupām, baltsvakcināciju vajag saņemt visiem iedzīvotājiem vecumā no 40 gadu vecuma, savukārt iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 39 gadiem var saņemt balstvakcināciju.

Balstvakcinācija tiem, kas saņēmuši „AstraZeneca” vakcīnas

Baltsvakcināciju pret Covid-19 var saņemt visi iedzīvotāji no 18 gadiem, ja pēc otrās devas saņemšanas ir pagājuši 5 mēneši.

Balstvakcinācija tiem, kas saņēmuši „Jannsen” vakcīnas

Baltsvakcināciju pret Covid-19 var saņemt visi iedzīvotāji no 18 gadiem, ja pēc „Jannsen” vakcīnas saņemšanas ir pagājušas 8 nedēļas.

Balstvakcinācija tiem, kas saņēmuši mRNS vakcīnas („Pfizer” un „Moderna”)

Baltsvakcināciju pret Covid-19 var saņemt visi iedzīvotāji no 18 gadiem, ja pēc otrās devas saņemšanas ir pagājuši 6 mēneši.

Balstvakcinācija tiem, kas saņēmuši „Jannsen” vakcīnu un izslimojuši

Personām, kuras saņēmušas vienu vakcīnas devu un bijis pozitīvs SARS CoV-2 PCR tests, balstvakcinācija nepieciešama 6 mēnešus pēc vakcīnas saņemšanas vai pārslimošanas brīža, atkarībā no tā, kas bijis pēdējais.

Balstvakcinācija pret Covid – 19 NAV nepieciešama (izņemot cilvēkus ar būtiski novājinātu imūno sistēmu) tiem, kuriem pirms, pēc vai starp abām vakcīnas devām bijis pozitīvs SARS CoV-2 PCR tests.

Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča atgādina, ka joprojām ļoti svarīga ir arī senioru vecumā no 60 gadiem pirmreizējā vakcinācija, kā arī papildu devu vakcinācija imūnsupresētām personām, balstvakcinācija senioriem no 65 gadiem un sociālās aprūpes centru klientiem.

„Balstvakcinācija visām personām no 18 gadu vecuma sāksies 2. decembrī. Jaunajām izmaiņām esam gatavi, paralēli papildinām ar aktuālo informāciju „Vakcinācijas rokasgrāmatu - informatīvais materiāls vakcinācijas veicējiem” un informējam arī vakcinācijas pakalpojuma sniedzējus, lai vakcinācijas process noritētu atbilstoši Imunizācijas valsts padomes jaunajām rekomendācijām”, akcentē Eva Juhņēviča.

Pieteikšanās balstvakcinācijai

Prioritāri iedzīvotāji aicināti pieteikties portālā Manavakcina.lv vai pa tālruni 8989 vai izmantot dzīvās rindas iespējas vakcinācijas centros, vakcinācijas punktos tirdzniecības centros un pašvaldību telpās, izbraukuma un mobilās vakcinācijas punktos. Balstvakcināciju ir iespējams saņemt arī vakcinācijas kabinetos ārstniecības iestādēs un pie ģimenes ārstiem.

Digitālie sertifikāti, kas izsniegti pēc primārā vakcinācijas kursa pabeigšanas, turpinās darboties. Digitālajā sertifikātā parādīsies atzīme par balstvakcinācijas veikšanas datumu un vakcīnas nosaukumu, savukārt pats sertifikāts pēc balstvakcinācijas saņemšanas sāks darboties 15. dienā pēc balstvakcīnas saņemšanas. Abi sertifikāti būs derīgi lietošanai.

Ģimenes ārstu un ārstniecības iestāžu kontaktinformācija un adreses atrodama: https://www.vmnvd.gov.lv/lv/vakcinacija-iedzivotajiem

Balstvakcinācijas programmas mērķis ir novērst hospitalizāciju, smagu saslimšanu un nāvi tajās sabiedrības grupās, kur uz pierādījumiem balstīti ir zināms, ka primārā imunizācija varētu vairs nenodrošināt optimālu imūno aizsardzību (imūnsupresēti pacienti, iedzīvotāji vecumā virs 65 gadiem, sociālo un aprūpes centru pieaugušie pastāvīgie iedzīvotāji, pacienti noteiktā vecumā ar hroniskām augsta riska blakussaslimšanām).

Zaiga Barvida,
Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļa
Publicitātes foto no pixabay


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde