piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Nometnes „Jaunie pētnieki” dzīve vecāku acīm

Pievienots: 13.06.2022

Pasākums notika projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros.

Mēs ar meitu ekskursijas dienā uzzinājām daudz interesanta un izzinoša. Ekskursija tika organizēta nometnes audzēkņiem. Divos autobusos 25 bērni, 2 mammas, nometnes vadītāja un 2 audzinātājas devās draudzīgā ceļojumā. Kā izrādījās, daži no mūsu bērniem Krāslavas pilsētā bija pirmo reizi. Lai gan dzīvojam laukos, mums nekad nav bijusi iespēja tik cieši atpūsties kopā ar zirgiem. Viesmīlīgi strādnieki ZS „Klajumi” mūs izvizināja gan zirga mugurā, gan iejūgtos pajūgos. Bērni varēja paglaudīt zirgus, uzzināja, kur tie dzīvo, kā par tiem jārūpējas. Katrs otrais no mums gribēja zirgu.  Mums piedāvāja gardas pusdienas, pēc bērnu teiktā, varējām paēst saimniecības „restorānā”.

Kamēr gaidījām laiku doties uz baseinu, mums piedāvāja apmeklēt veikalu, kur atcerējāmies skolas matemātikas zināšanas. Pēc tam izbaudījām atpūtu rotaļu laukumā. Ar interesi klausījāmies leģendu par Krāslavas pili, skrējām pa skaistākajām parka vietām.

Gan pieaugušie, gan, protams, nometnes dalībnieki divas stundas baseinā pavadīja apbrīnojami. Skolotājs Žans sniedza meistarklasi lēkšanā baseinā, mēs, vecāki, centāmies panākt, lai katrs bērns baseinā atrastu sev piemērotu stūrīti atbilstoši savām spējām.

Pašā vakarā, ar autobusa riteņu murrāšanu, ar apbrīnas pilnām atmiņām par tik darbīgu dienu, atgriezāmies mājās.

Vecāku vārdā izsaku lielu pateicību par iespēju bērniem paplašināt savu redzesloku. Bezmaksas ieeja nometnē sniedz iespēju tajā piedalīties bērniem no maznodrošinātām ģimenēm.

Tā ir ne tikai bērnu atpūta, bet arī izglītība. Liels paldies Robežnieku pagasta pārvaldei par transporta nodrošināšanu. Protams, liels paldies skolas skolotājiem, par interesantajām nodarbībām, pārgājieniem, sporta pasākumiem, par ikdienas fotoreportāžu.

Ceram, ka vasara mūsu bērniem būs droša, jo ar bērniem atkārtojām drošības pamatus, pirmās palīdzības sniegšanas pamatus. Saņēmām informatīvo bukletu par bērnu traumām, kurā atrodams pirmās palīdzības algoritms.

Novēlam organizatoram, biedrībai „Jauniešu klubs „Robežnieku kodols”” radošus panākumus, jaunas idejas.

Sarmīte Ļuļe, mamma
Autores foto



Jauna aptauja

Jūnijs - 2022
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30  
otrdiena, 21.06.2022

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde