ceturtdiena, 25. aprīlis, 2024Vārda diena: Bārbala, Līksma
crest1 crest2

Noslēdzies projekts „Indricas baznīcas jumta rekonstrukcija”

Pievienots: 26.10.2016

Vairāk nekā 6 gadus es meklēju iespēju atjaunot baznīcas jumtu, lai tas būtu atbilstošā kārtībā. Bija uzrakstīti vairāki pieteikumi, lai varētu piesaistīt naudas līdzekļus, pēc tam dažādu organizāciju pārstāvji brauca apskatīt objektu un konstatēja, ka viss vēl ir kārtībā. Es satikos ar atbilstošo institūciju pārstāvjiem, taču droši vien visam bija jānotiek savā laikā. Un beidzot pienācis laiks, lai uzsāktu Indricas baznīcas atjaunošanu.

Pašlaik jau ir nokrāsots jumts, daļēji izremontēts baznīcas tornis, kā arī ierīkotas jaunas ūdensnotekas. Pirms visiem šiem darbiem bija nepieciešams pārbūvēt apkures sistēmu.

Pateicos visiem, kas palīdzēja šajos remontdarbos. Īpašu pateicību par palīdzību projekta realizācijā gribu izteikt Dzintrai Bukevičai, Krāslavas novada domes priekšsēdētājam Gunāram Upeniekam un deputātiem par labiem padomiem un finansiālo palīdzību.

Kalniešu pagasta darbinieki un pārvaldes vadītāja Gundega Grišāne arī sniedza savu atbalstu. Tika izremontēta katlu māja un durvis, palīdzība tika sniegta daudzos citos darbos.

Nav noslēpums, ka pēc līguma noslēgšanas ar celtniecības firmu gadās arī nepatīkamas situācijas. Taču mūsu gadījumā nekā tāda nebija. Krāslavā mēs atradām firmu „RH Būve”, bet tās vadītājs Ruslans Homutiņins spēja kvalitatīvi veikt remontdarbus par tādiem līdzekļiem, kādi mums bija.

Pateicos visiem, ko nenosaucu šajā rakstā, bet kas palīdzēja šī projekta īstenošanā.

Bet pirmām kārtām es pateicos Dievam par to, ka Viņš deva iespēju paveikt šo darbu. Daudzi mūsu labie darbi neaizies kopā ar mums mūžībā kā Dieva velte, ja tie netika veikti ar Dieva svētību. Tāpēc pacentīsimies visu mūsu dzīvē darīt ar Dieva svētību.

Drīz mēs atzīmēsim Latvijas simtgadi, tāpēc jau tagad jāsāk domāt par to, kādu dāvanu mēs pasniegsim savai valstij jubilejā. Manuprāt, vislabākā dāvana – mūsu iepriekšējo paaudžu atstātā vēsturiskā mantojuma saglabāšana. Laukos - tie ir galvenokārt dievnami, tāpēc ka tie tika būvēti un uzturēti kopīgiem spēkiem. Ir vērts aizdomāties par to.

Indricas katoļu dievnamam ir vairāk nekā 300 gadu. Kur cilvēki rada spēkus, lai dzīvotu un izdzīvotu? Baznīcā, pie Dieva. Pagāja kari, posta laiks, kā arī nedaudz mierīgāki laiki - bet dievnams joprojām pastāv. Tāpēc mums ir jāpacenšas saglabāt to, kas mums ir atstāts kā senču mantojums.

Es ceru, ka līdz Latvijas simtgadei mēs varēsim nokrāsot dievnamu no ārpuses un paveiksim arī citus darbus, ja Dievs dos mums savu svētību.

Tiem, kas vēlas ziedot savus līdzekļus Indricas baznīcas atjaunošanai, šajā rakstā ir minēti norēķinu konta dati. Bet pirms tam lūdzu sazināties ar mani, lai konkretizētu un saskaņotu ziedojuma mērķi.

Indricas Svēta Jāņa Kristītāja Romas katoļu draudze, Valsts kase, konta Nr. LV92TREL922386600100B.

Paldies visiem!

Priesteris Genādijs Alferovs

 


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
26 27 28
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024
trešdiena, 24.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde