piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Notikušas apspriedes par pašvaldības grants ceļu pārbūvi

Pievienots: 25.04.2017

Turpinot iesāktos darbus Eiropas Savienības līdzfinansētajā programmā „Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos”, šī gada martā un aprīlī notika apspriedes par pašvaldības grants ceļu pārbūvi piecos Krāslavas novada pagastos – Indrā, Skaistā, Kalniešos, Robežniekos un Piedrujā, informē Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Ināra Dzalbe.

Zemkopības ministrijas pārraudzītās programmas pašvaldībām un lauksaimniekiem, tai skaitā konkrētā Pamatpakalpojumu programma, ir vienas no pirmajām programmām, kur bija pieejams finansējums jaunajā ES plānošanas periodā.

Prioritāri pārbūvējamie ceļi katrā no novada pagastiem tika definēti jau 2015. gadā, bet šogad, saskaņā ar programmas nosacījumiem, radās nepieciešamība organizēt papildus apspriedes ar iedzīvotājiem. To mērķis Indras, Kalniešu un Piedrujas pagastos bija definēt konkrētākus izvēlētā ceļa metrus (jo ceļi, kas bija minēti sākotnējos dokumentos, ir garāki par konkrētajam pagastam pieejamo finansējumu), kā arī lemt par papildus ceļu posmiem Skaistas un Robežnieku pagastos, kur ceļu pārbūve bija uzsākta jau pagājušgad un bija radies kvotas atlikums. Lielākajā daļā no pagastiem iedzīvotāji uzticējās pašvaldības speciālistu piedāvātajiem ceļu posmiem, izņemot Indru, kur konkrētais ceļa posms (un attiecīgi arī darbu īstenošanas grafiks) atbilstoši sanāksmes dalībnieku lēmumam tiks precizēts.

Ināra Dzalbe: “Izmantojot izdevību, ar iedzīvotājiem tika pārrunātas arī papildus iespējas piesaistīt finansējumu lauku ceļu attīstībai, un konkrēti, Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējumu uzņēmējdarbības veicināšanai, kur nosacījumi ir daudz stingrāki un pašvaldība var startēt tikai ciešā sadarbībā ar uzņēmēju, kas rada darba vietas un iegulda savu finansējumu nelauksaimnieciskajās ražotnēs. Priecē tas, ka Robežnieku un Kalniešu pagastos jau tika izvirzīti konkrēti ceļu posmi, pie kuriem turpmāk tiks strādāts.

Paldies visiem iedzīvotājiem par aktīvu līdzdarbošanos apspriežu laikā, īpaši tiem, kas piedāvāja konkrētus risinājumus un idejas!”

Krāslavas novada domes projektu speciāliste Aina Dzalbe pastāstīja, ka pasākuma ietvaros ir iespēja piesaistīt ELFLA finansējumu projektu īstenošanai, kuros var paredzēt pašvaldības grants ceļu infrastruktūras kvalitātes uzlabošanu Krāslavas novada lauku teritorijā. Pēc iepriekš apstiprinātiem kritērijiem pieejamais ELFLA finansējums tika novirzīts katram Krāslavas novada pagastam prioritāro pašvaldības grants ceļu posmu pārbūvei.

Skaistas pagasta ceļam „Traptišķi – Lūņi – Traptišķi” un Robežnieku pagasta ceļam “Skuķi – Blusi” jau iepriekš bija izstrādāti tehniskie projekti, tāpēc ceļu pārbūvi varēja veikt jau 2016. gadā.

Šobrīd ir uzsākta pasākuma 2. kārta un tiek veikta ceļu pārbūve Kombuļu pagastā (ceļa „Kombuļi – Zīmaiši” posms 0,00 – 3,94 km), Izvaltas pagastā (ceļa „Kalvīši - L.Ģengeri - Mazie Suveizdi – Izvalta” posms 0,00 – 1,70 km) un Krāslavas pagastā (ceļa „Kalte - Krasnoļenka” posms 1,00 – 2,79 km).

Tehniskās dokumentācijas izstrāde ir uzsākta Aulejas pagasta ceļa „Meža Doski – Žaunerāni” posmam 0,00 – 2,00 km, Kaplavas pagasta ceļam „Kaplava – Vecborne” no 0,00 līdz 1,88 km un Ūdrīšu pagasta ceļa „St. Krāslava – Vilmaņi” posmam 0,96 – 3,42 km.

Lai precizētu pasākuma „Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” ietvaros plānotos ceļu posmus, šī gada martā un aprīlī tika organizētas atklātas apspriedes ar Indras, Skaistas, Kalniešu, Robežnieku un Piedrujas pagastu lauksaimniekiem un vietējiem iedzīvotājiem. Tikšanos laikā ar pagasta iedzīvotāju atbalstu tika apstiprināts, ka šī pasākuma ietvaros tiks pārbūvēti šādi pašvaldības grants ceļu posmi:

Indras pagasta ceļa „Vaivodi - Rusakova – Indra” posms 0,00 – 3,90 km;

Skaistas pagasta ceļa „Čenčupi – Ezeriņi – Vēveri” posms 0,00 – 1,20 km;

Kalniešu pagasta ceļa „Kalnieši – Pakuliški” posms 0,00 – 1,50 km;

Robežnieku pagasta ceļa „Pleiku apbraucamais ceļš” posms 0,00 – 1,20 km;

Piedrujas pagasta ceļa „Stremki – Lupandi” posms 2,79 – 4,69 km.

Aina Dzalbe: “Krāslavas novada dome izsaka pateicību pagastu vietējiem iedzīvotājiem, kuri seko līdzi pašvaldības darbam un veltīja laiku, lai ierastos uz apspriedēm un paustu viedokli par kritiskākajiem pašvaldības ceļu posmiem.”

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/pagastos-turpinas-pasvaldibas-grants-celu-parbuvi.html


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde