ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Novada pedagogu saime gatava jaunam darba cēlienam

Pievienots: 28.08.2019

27. augustā uz novada pedagogu ikgadējo augusta konferenci Krāslavas Valsts ģimnāzijā sapulcējās šā aroda pārstāvji un aicinātie ciemiņi. Dienas pirmajā pusē notika mācību priekšmetu metodisko apvienību vadītāju sanāksmes.

2019./2020. mācību gadā Krāslavas novadā durvis vērs visas septiņas skolas, divas pirmsskolas izglītības iestādes, četras profesionālās ievirzes izglītības iestādes, Krāslavas Bērnu un jauniešu centrs, kā arī PIKC „Rīgas Valsts tehnikums” Krāslavas struktūrvienība.

Mācības uzsāks 1167 izglītojamie, tai skaitā 86 pirmklasnieki. Diemžēl kopējais izglītojamo skaits sarucis par aptuveni 5%, bet pirmklasnieku skaits par aptuveni 25%.  Lielākā skola ir Varavīksnes vidusskola ar 424 skolēniem, mazākā – Izvaltas pamatskola ar 18 skolēniem. PII „Pienenīte” un „Pīlādzītis” pašlaik apmeklē attiecīgi 187 un 153 izglītojamie.  Četrās pamatskolās pirmsskolas grupas apmeklē 39 izglītojamie.

Uzrunājot kolēģus, Krāslavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Miglāne sacīja: „Prieks redzēt visus šajā zālē, bet lielākais prieks laikam ir par to, ka visi ir smaidoši, enerģiski un apņēmības pārpilni sākt jauno 2019./2020. mācību gadu! Lai jaunais mācību gads piedāvā izvēlēties virzienu, kas ļauj realizēt svarīgākās ieceres un nodomus!”

Turpinājumā pārvaldes vadītāja klātesošos iepazīstināja ar pedagogiem, kuri uzsāks darbu četrās mūsu novada skolās: Izvaltas pamatskolā tā būs angļu valodas skolotāja Valērija Ivanova; Krāslavas Gr. Plāteru vārdā nosauktajā Poļu pamatskolā - sākumskolas un poļu valodas skolotāja Veslava Sobišeka; Krāslavas Valsts ģimnāzijā - angļu valodas skolotāja Olga Saričeva, kas piebiedrojās novada pedagogu saimei jau pagājušā mācību gada laikā; Krāslavas Varavīksnes vidusskolā - matemātikas un informātikas skolotāja Iveta Maļinovska, kā arī sociālo un dabas zinību skolotāja Kristīna Milaševiča.

Izglītības pārvaldes vārdā L. Miglāne īpašu paldies pateica metodisko apvienību vadītājām Viktorijai Naļivaiko, Lilijai Jasinskai, Ritai Andrejevai, Jeļenai Japiņai un pedagoģēm - karjeras konsultantēm Olitai Truskovskai un Oksanai Korčaginai par sadarbību, atsaucību un nesavtīgu darbu.

Novada pedagogu saimi uzrunāja Krāslavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Viktors Moisejs: „Sirsnīgi sveicu ar jauno mācību gadu, novēlu jums veselību, izturību, atvērtību jaunievedumiem un protams, pēc iespējas vairāk čaklu, uzņēmīgu skolēnu! Jaunais mācību gads ir dažādu pārmaiņu un jaunievedumu sākuma gads. Novēlu tiešām pieņemt tās izmaiņas, jo, kā teicis kāds no gudrajiem, ja situāciju nevar mainīt, tad tai ir labā nozīmē jāpielāgojas. Jums būs vajadzīga liela izturība, uzņemšanās, jāapgūst kaut kādas jaunas lietas, bet, zinot jūsu kolektīva darbu un līdzšinējos rezultātus, es personīgi nešaubos, ka tiksiet tam pāri.”

Domes priekšsēdētāja vietnieks norādīja uz tuvākajos gados gaidāmajām pārmaiņām mācību iestāžu skaitā, proti, skolu novadā paliks mazāk, kas ir objektīvi un neizbēgami, lai arī par tādiem nepopulāriem lēmumiem ir ļoti smagi balsot. Un vienīgais, kas deputātiem liek to darīt, ir krasi sarukušais skolēnu skaits. Tai pašā laikā V. Moisejs uzsvēra, ka pašvaldībai izglītības joma vienmēr ir prioritāšu saraksta augšgalā. Novadā ir labi organizēta autobusu satiksme skolēnu pārvadāšanai. Arī mācību bāze regulāri tiek remontēta un atjaunota, viennozīmīgi tā tiks stiprināta un uzlabota arī turpmāk.

Skolotāju saimi sveikt ieradās arī pirmsskolas izglītības iestādes „Pienenīte” bērnu kolektīvs, kas izpildīja jauku dziesmu.

Turpinājumā vārds tika dots ciemiņiem no Rīgas. Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta direktora vietniece vispārējās izglītības jomā Ilze Seipule informēja par 2019./2020. mācību gada aktualitātēm izglītībā. IKVD Kvalitātes novērtēšanas departamenta direktora p. i., direktora vietniece Sarmīte Dīķe un IKVD Licencēšanas un reģistru departamenta direktora vietnieks Ivans Jānis Mihailovs stāstīja par izglītības kvalitātes vērtēšanu un akreditācijas procesu izglītības iestādēs.

Par Eiropas Sociālā fonda projekta „Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” īstenošanu informēja Krāslavas novada projekta koordinatore Ilga Stikute.

Par Eiropas Sociālā fonda projekta „Karjeras atbalsts izglītojamajiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” īstenošanu pastāstīja Sņežana Petroviča, Krāslavas novada projekta koordinatore.

Savukārt Krāslavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Miglāne informēja skolotājus par 2019./2020. mācību gada izaicinājumiem.

Juris Roga,
autora foto

Fotogalerija


Jauna aptauja

Augusts - 2019
P O T C P S S
 
01
02 03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31  
ceturtdiena, 08.08.2019
trešdiena, 14.08.2019
piektdiena, 16.08.2019

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde