otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Olimpiskā diena 2019

Pievienots: 01.10.2019

20. septembrī Krāslavas pamatskolā tika organizēta „Olimpiskā diena 2019”, kuras programmā tika iesaistīti visi 1.-9. klašu skolēni, skolotāji, skolas administrācija, skolas darbinieki, skolēnu vecāki un uzaicinātie ciemiņi. Šogad Latvijas Olimpiskā diena tika rīkota par godu Starptautiskās Olimpiskās komitejas dibināšanai ar devīzi Latvijā „Nāc un vingrot sāc!”.

„Olimpiskās dienas 2019” atklāšanā ar apsveikuma uzrunu mūsu skolēnus pagodināja Krāslavas novada Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Snežana Petroviča, Krāslavas Sporta skolas direktors Artis Upenieks un Krāslavas Sporta skolas basketbola treneris Jānis Cauņa. Skolas priekšā pacelt LOK karogu tika aicināti mūsu skolas labākie sportisti – Edvards Kristiāns Silajānis, Līga un Jana Volkas, Adriāna Šuminska no 8.c klases, Līva Māra Mukāne no 8.a un Bernadetta Podjava no 6.a klases.

LOK „Olimpisko dienu” rīko, apliecinot atbalstu olimpiskajiem ideāliem, veselīgam dzīvesveidam un godīgas spēles principiem sportā. Visi dalībnieki piedalījās kopējā rīta vingrošanā, kura vienlaikus norisinājās visās Latvijas „Olimpiskās dienas 2019” norises vietās. Rīta rosmes mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu. Pasākuma laikā Krāslavas Sporta skolas zālē jaunāko klašu skolēni veica sporta aktivitātes, kuras organizēja un vadīja vecāko klašu skolēni.

Pamatskolas vecuma klašu komandas sacentās stafetēs, kā arī individuālajos konkursos. Īpašu paldies jāsaka klašu audzinātājiem par aktīvu sadarbību sporta pasākuma organizācijā, kā arī par aktīvu dalību konkursos, sporta aktivitātēs un sniegto izzinošu mācību darbību kustību aktivitāšu laikā.

„Olimpiskās dienas 2019” laiks pagāja nemanot, un pienāca brīdis svinīgai uzvarētāju apbalvošanai un sporta svētku noslēguma ceremonijai. Katram „Olimpiskās dienas” dalībniekam tika pasniegts SOK 2019. gada sertifikāts, uzvarētāji individuālajos konkursos tika apbalvoti ar individuālām balvām, bet Krāslavas pamatskola savā īpašumā ieguva LOK kausu un sporta inventāru - volejbola bumbas. Visi skolēni saņēma aktīvu fizisku slodzi un neaizmirstamus brīžus, draudzīgi darbojoties ar savu klasi!

Paldies Krāslavas pamatskolas direktorei Vijai Koncevičai, skolas administrācijai, Krāslavas novada Izglītības pārvaldes vadītājas vietniecei Sņežanai Petrovičai, Krāslavas Sporta skolas direktoram Artim Upeniekam, Krāslavas Sporta skolas basketbola treneriem Raitim Timmam un Jānim Cauņam par aktīvā, sportiskā dzīvesveida popularizēšanu un sadarbību. Visiem skolotājiem un darbiniekiem paldies par sniegto atbalstu „Olimpiskās dienas 2019” organizēšanā, pateicība visiem skolēniem, skolēnu vecākiem, bet īpašs paldies Emīlam Grišānam, Markusam un Martīnei Djatkovičiem, Rihardam Sitnikam, Aleksejam Reutam un 8.a klases kolektīvam.

Natālija Raudive, Laimonis Rukmanis,
Krāslavas pamatskolas sporta skolotāji

Stafešu rezultāti

5.-6. klašu komandu konkurencē par uzvarētājiem kļuva 6.b klases komanda.

7.-9. klašu komandu konkurencē par pirmo vietu tika apbalvota 8.a klases komanda.

Individuālie konkursi

Pievilkšanās: 8.-9. klašu grupā D. Batkovskis (16 reizes) -1.vieta; E. Labišs (14 reizes) – 2.vieta, A. Valters - (6 reizes).

5.-7. klašu grupā: G. Misjūns (9 reizes) – 1.vieta, A. Stepiņš (6 reizes) - 2.vieta, M. Djatkovičs (4 reizes) – 3.vieta.

Meiteņu konkurencē uzvarēja B. Podjava (6 reizes).

Lēcieni ar lecamauklu 20 sek. laikā

Uzvarēja E. Grišāns (52 lēcieni), otro vietu ieguva R.Sitniks (44 lēcieni), bet trešo vietu ieguva M. Djatkovičs (41 lēciens). Meiteņu grupā S. Jurčonoka ierindojās 1.vietā (53 lēcieni), E. Radivinska spēja veikt 50 lēcienus un ieguva 2.vietu, bet A. Umbraško ierindojās 3.vietā (47 lēcieni).

Basketbola soda metieni

Pirmo vietu savās klašu grupās ieguva R. Raudive (8.a klase) un Markuss Djatkovičs (6.b klase). Otro vietu ieguva A. Valters (8.a klase) un R. Sitniks (6.a klase).



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde