otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Par Covid-19 aktualitātēm Krāslavas novadā

Pievienots: 20.01.2021

19. janvārī notika kārtējā Krāslavas pašvaldības ārkārtas situācijas komisijas sanāksme sakarā ar Covid-19 aktualitātēm.

Kā informēja Krāslavas slimnīcas galvenais ārsts Aleksandrs Jevtušoks, pēdējā laikā novadā nav reģistrēta masveida saslimšana, bet atsevišķi saslimšanas gadījumi gan ir konstatēti vairākās vietās pilsētā un novadā.

„Mūsu slimnīcā ārstējās 35 saslimušie, no tiem šodien nodaļā palikuši tikai pieci, neviens nav smagā stāvoklī,” stāsta A. Jevtušoks. „No slimnīcas personāla ar vīrusu inficējās 21 cilvēks, visi praktiski jau ir veseli un atgriezušies darbā. Problēma ir SIA „Centrālā laboratorija” Krāslavas filiālē, bet tā turpina strādāt, jo saslimušos darbiniekus aizvieto speciālisti no citurienes.  

Turpinājumā par vakcinēšanos: Krāslavā vakcinēti 36 medicīnas darbinieki, otru poti viņi saņems februāra sākumā. Ir gatavi vakcinēties vēl 36 mediķi. Vairāki medicīnas darbinieki ir pārslimojuši infekciju, un viņus drīkst vakcinēt ne agrāk kā pēc mēneša. Vakcīnas nākamajiem 36 pagaidām nav, kad būs, uzreiz tiks organizēta vakcinēšana.

Seši pagasti (Aulejas, Kalniešu, Kaplavas, Kombuļu, Piedrujas, Robežnieku un Skaistas), kuru feldšerpunktos strādā ārsta palīgi, saņēma Nacionāla veselības dienesta vēstuli ar piedāvājumu organizēt savu iedzīvotāju vakcināciju uz vietas. Feldšerpunktos, kur nav ārsts vai ārsta palīgs, medmāsa nedrīkst veikt šo darbu. Tāpēc pārējos pagastos iedzīvotāju potēšanu ceram organizēt sadarbībā ar ģimenes ārstiem. Kad visu būsim saplānojuši, izplatīsim attiecīgu informāciju.

No visiem 36 vakcīnu saņēmušajiem medicīnas darbiniekiem tikai četriem bija nedaudz paaugstināta temperatūra vienas dienas laikā un nelielas sāpes potes vietā. Nekādu citu sūdzību nebija. Uzreiz pateikšu, ka pēc jebkuras vakcīnas saņemšanas vienmēr būs neliela daļa cilvēku, kuri sūdzas par blaknēm. Jebkurā vietā, kur tiek veikta vakcinācija, ir sagatavoti aizsardzības līdzekļi, lai nepieciešamības gadījumā cilvēkam uzreiz palīdzētu. Jāsaprot arī tas, ka būs cilvēki, kuriem mediķi atteiks vakcināciju medicīnisko pretindikāciju dēļ.”

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Andris Plinta pastāstīja, ka šodien ir 64 personas, kas atrodas pašizolācijā. Policija turpina kontrolēt arī mājsēdes režīma ievērošanu. Situācija mūsu novadā kopumā ir mierīga.

Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Miglāne informēja, ka skolu solos bērnu arvien nav, skolotāji ar viņiem strādā attālināti gan no mājām, gan no skolas, ievērojot visus drošības pasākumus. Vislielākais uztraukums ir par to, ka eksāmeni netiks atcelti un vissmagāk šajā ziņā klāsies tieši devītajām klasēm. Savukārt pirmskolas izglītības iestādes (PII) strādā klātienē. Tiesa, PII „Pīlādzītis” viena grupa šobrīd atrodas karantīnā. Pedagogi turpina interesēties par vakcinēšanās iespējām, bet pagaidām šajā jautājumā nav pieejama konkrēta informācija.

Domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks: „Iedzīvotāju potēšanas jautājumu centīsimies risināt visiem iespējami ērtā veidā, lai cilvēkiem iespējami mazāk būtu kaut kur jābrauc. Runājot par skolām, šodien aktuāls ir jautājums, kā mums dabūt skolēnus uz skolu, lai uzlabotos viņu iespējas iegūt labu izglītību. Tāpēc nebūs lieki atgādināt, ka mums kopā jāturpina precīzi pildīt valstī visi noteiktie drošības pasākumi, kas vērsti uz saslimšanas ierobežošanu.”

Atgādinām, ja esat kļuvis par liecinieku Ministru kabineta rīkojuma Nr. 655 „Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” neievērošanai, ziņojiet par pārkāpējiem Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

Informāciju publicēšanai sagatavoja Juris Roga


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde