otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Pārdod savu ideju starptautiski

Pievienots: 05.04.2019

Līdz 14.aprīlim Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Radošo industriju inkubators aicina jaunajiem radošo un starpdisciplināro industriju uzņēmējiem pieteikt savu biznesa ideju starptautiskā konkursa Creative Business Cup (CBC) 2019 nacionālajai atlasei. Jau sesto gadu kādam pašmāju inovatīvākajam uzņēmumam būs iespēja Latviju pārstāvēt Dānijā, vairāk nekā 50 pasaules radošāko start-up uzņēmumu konkurencē, cīnoties par investoru uzmanību un naudas balvām.

Uzņēmējiem savas radošās idejas nacionālajai atlasei nepieciešams pieteikt līdz 14.aprīlim, izmantojot tiešsaistes formu: http://bit.ly/cbc_apply

“Šo sešu gadu laikā esam guvuši pārliecību, ka mums ir ļoti radoši, talantīgi un spēcīgi jaunie uzņēmēji, kuru idejas un radītie pakalpojumi ir konkurētspējīgi starptautiskā līmenī. Jau divus gadus pēc kārtas Latvija šajā konkursā ieņēmusi godpilno otro vietu. Varbūt tieši šogad kāds no jaunajiem censoņiem izcīnīs uzvaru, iegūstot 2019.gada CBC radošākā uzņēmēja titulu un naudas balvu,” pauž LIAA direktors Andris Ozols, mudinot jaunos uzņēmējus uzdrošināties izmantot iespēju sava biznesa attīstīšanai starptautiskā līmenī.

A.Ozols norāda, ka dalība konkursā ir iespēja prezentēt savas idejas starptautiskai auditorijai un, pārstāvot savu valsti CBC pasaules finālā, parādīt, ka Latvija ir radošo industriju zeme.

Konkursantiem šis ir arī būtisks solis tuvāk starptautiskam uzņēmēju tīklam, lai piekļūtu tirgum un gūtu vērtīgus biznesa kontaktus. Tostarp tīklošanās aktivitātēs varēs iepazīties ar citiem pasaules radošākajiem jaunuzņēmumiem un pasaules valstu valdību pārstāvjiem, ekspertiem un investoriem, kā arī saņemt pieredzējušu ekspertu palīdzību un vērtīgus ieteikumus uzņēmējdarbības prasmju pilnveidošanai.

Nacionālajā atlasē vērtēšanu veiks starptautiska žūrija. Pēc saņemto pieteikumu izskatīšanas 20 pretendenti aprīļa beigās tiks aicināti piedalīties pusfinālā klātienē. Pirms tā pretendentiem paredzētas augsta līmeņa biznesa ideju prezentēšanas meistarklases. Pēcāk pusfināla žūrija izvirzīs piecus spēcīgākos jaunos uzņēmumus, kuri maijā startēs Latvijas CBC finālsacensībās.

Savukārt pirmās vietas ieguvēju, kurš saņems vislielāko žūrijas atzinību, izvirzīs starptautiskajam finālam, lai pārstāvētu Latviju CBC konkursā Kopenhāgenā, kā arī Baltijas reģiona konkursā Helsinkos. Uz Kopenhāgenu dosies arī 2. un 3.vietas ieguvēji, kuriem tā būs lieliska iespēja sadarbības meklējumiem.

Plašāka informācija par konkursa un atlases kritērijiem: http://bit.ly/liaa_cbc

Creative Business Cup ir globāla iniciatīva, kuras misija ir uzņēmējdarbības un inovāciju stiprināšana. Ikgadējā konkursa mērķis ir atbalstīt radošas idejas un veicināt inovāciju attīstību, palīdzot jaunuzņēmumiem no dažādām pasaules valstīm satikties ar investoriem un potenciālajiem sadarbības partneriem, sasniegt globālo tirgu, rast jaunus kontaktus, kā arī piesaistīt papildu finansējumu sava biznesa tālākās izaugsmes veicināšanai.

Pērn starptautiskajā konkursā sevi pieteica vairāk nekā 5000 jaunuzņēmumu no 60 dažādām pasaules valstīm, pārstāvot tādas radošās nozares kā mūziku, arhitektūru, modi, tehnoloģijas, kino, medijus u.c. Bet par balvām un radošākā uzņēmēja pasaulē titulu cīnījās 49 uzņēmumi, kur sīvajā konkurencē Latvijas uzņēmums Gamechanger Audio ieguva 2.vietu.

Plašāka informācija konkursa mājaslapā: www.creativebusinesscup.com.

Creative Business Cup konkursa atlasi Latvijā organizē LIAA Radošo industriju inkubators. Konkursa partneri – Kultūras ministrija un Dānijas Kultūras institūts. Līdz šim CBC konkursā Latviju pārstāvējuši zīmoli Vividly, Connection Codes, Anatomy Next, GIGI Bloks un Gamechanger Audio.

 Papildu informācija:
Kristiāna Kārkliņa
LIAA Radošo industriju inkubators
Adrese: Elizabetes iela 45/47 (4. stāvs)
E-pasts: Kristiana.Karklina@liaa.gov.lv
Tālrunis: 62401220
Facebook | Instagram


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde