ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Pārdomas par Latgales mazpulku Projektu forumu

Pievienots: 13.10.2016

Šis gads mūsu skolai bija nozīmīgs ar to, ka pirmo reizi Krāslavā notika lielākais mazpulcēnu ikrudens pasākums - Latgales mazpulku Projektu forums. Mūsu skolu pagodināja 14 Latgales novadu mazpulki - no Rugājiem, Baltinavas, Rekavas, Salnavas, Nautrēniem, Mežvidiem, Biķerniekiem, Pasienes, Kārsavas, Kalupes, Izvaltas, pasākumā piedalījās arī 3 Krāslavas pilsētas skolu mazpulki – Krāslavas Varavīksnes vidusskolas, Krāslavas Valsts ģimnāzijas, Krāslavas pamatskolas. Galvenie šī pasākuma iniciatori un rīkotāji bija Latvijas Mazpulku padome un Rīgas klubiņš. Pasākums izvērtās par īstiem svētkiem gan visiem pasākuma dalībniekiem, gan viesiem, jo rīta pusē visus interesentus aicināja mazpulcēnu rudens labumu tirdziņš, tas notika Krāslavas pils staļļos. Pēc svinīgas un skaistas pasākuma atklāšanas un sadalīšanās grupās mazpulcēnus aicināja aizstāvēt savus izstrādātos projektus, žūrijā darbojās gan vietējie novada eksperti, gan Rīgas klubiņa biedri, kas kādreiz arī strādāja savos mazpulkos, bet patlaban skolas jau beiguši un mācās augstskolās vai arī strādā. Darbs grupās, aizstāvot projektus, bija visai nopietns pārbaudījums arī žūrijai, jo mazpulcēnu projekti bija augstvērtīgi, labi izstrādāti, nopietni bija padomāts par to, kā projektus saistoši aizstāvēt. Izvērtēt labāko no labākajiem bieži bija diezgan sarežģīti. Jāatzīmē, ka Krāslavas pamatskolas mazpulks šogad startēja diezgan veiksmīgi: Laurai Kurpenikai (7.b klase) – 1. vieta savā darba grupā par izstrādāto projektu „Samteņu audzēšana”, bet Artim Krikovam (9.b klase) – 2. vieta par projektu „Kartupeļu audzēšana”, jāpiebilst, ka Artis veica ļoti nopietnu pētniecisko darbu, viens pats salīdzinot 3 kartupeļu šķirnes, ko piedāvāja Priekuļu selekcijas stacija. Viņa darba grupā bija ļoti kvalitatīvi projekti, kurus izvērtēt žūrijai bija liels pārbaudījums. Kamēr viena mazpulcēnu maiņa cītīgi aizstāvēja savus projektus, citi pa to laiku apceļoja mūsu pilsētu vietējo gidu (Krāslavas Valsts ģimnāzijas skolēnu) vadībā. Tad atkal mainījās - mazpulcēni ar jau aizstāvētiem projektiem apceļoja pilsētu Daugavas lokos ģimnāzistu vadībā. Mazpulku vadītājus ekskursijā aicināja Krāslavas TIC gide Inta Lipšāne, un vadītāji labāk iepazina mūsu mazo, bet skaisto un sakopto pilsētu. Pasākuma kulminācija bija Krāslavas pamatskolas skolotājas Veltas Daņiļevičas un viņas palīdzes Jeļenas Japiņas organizētā lielā izdancošanās, kas notika jau pēc visu projektu aizstāvēšanas. Deju soļus iemēģināja ikviens, dejoja pat tie, kuri nekad paši to nedarītu. Paldies par to skolotājām! Projektu foruma noslēgumā tika dalītas vietas, saņemtas balvas, sveikti un godināti mazpulku vadītāji, ģimeņu pārstāvji, kuri dāvanā saņēma ābelīšu stādus, organizatori. Pasākuma dalībnieki bija pateicīgi par to lielo pozitīvo emociju daudzumu, ko guva pie mums, Krāslavā.

 Pasākums nu ir galā, bet, izvērtējot to, kas bija paveikts, milzīgu paldies gribu teikt Krāslavas novada domei ar novada domes priekšsēdētāju G. Upenieku priekšgalā gan par materiālo atbalstu pasākuma organizēšanā, gan par sarūpēto autobusu, gan par sagādātajām dāvanām vadītājiem, Latvijas Mazpulku padomes pārstāvjiem, Rīgas klubiņa biedriem, ciemiņiem un ekspertiem! Par to īpašs paldies sakāms Ingai Kavinskai, Krāslavas novada domes sabiedrisko attiecību speciālistei! Mazpulku vadītāji bija sajūsmā par Krāslavas TIC tūristu gides Intas Lipšānes vadīto ekskursiju. Paldies par sadarbību arī saku Krāslavas BJC ar direktori Ritu Vekšinu priekšgalā!

Bet nobeigumā gribu teikt, ka visu šo pasākuma organizatorisko nastu nevarētu izturēt, ja nebūtu neatsverama atbalsta no savu kolēģu, skolas darbinieku puses. Mūsu skolas direktores Vijas Koncevičas, skolotāju atbalsts bija nenovērtējams jebkura jautājuma risināšanā. Šai gadījumā bija izteikti jūtams komandas darbs. Par to atzinīgus vārdus izteica arī Latvijas Mazpulku padomes atbildīgā sekretāre Ilze Juhņēviča. Tāpēc vēlreiz lielum lielais paldies visiem tiem cilvēkiem, kas ar savu padomu, ieteikumu, personīgo līdzdalību, pat materiālo ieguldījumu palīdzēja organizēt šo liela mēroga pasākumu.

Ināra Grāve, Krāslavas pamatskolas skolotāja,
mazpulka vadītāja

 Fotogalerijahttp://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/kraslava-pulcejas-latgales-mazpulceni.html

 


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde