ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Pasākums „Lielais plosts 2022” pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu

Pievienots: 26.05.2022

Pēc divu gadu pārtraukuma šogad atkal tika rīkots pasākums „Lielais plosts”, kura laikā laivotāji dodas kopīgā un saliedētā laivu braucienā pa Daugavu. Tradicionāli pasākums notiek pavasara izskaņā, tādējādi aizsākot vasaras sezonu tūrismā. Šogad aktīvās atpūtas cienītāji „Lielā plosta” braucienā devās 21. maijā.

Apkopojot informāciju par dalībniekiem, var secināt, ka kopīgajā laivu braucienā pa Daugavu airējās dalībnieki no Krāslavas, Daugavpils, Augšdaugavas novada, Rēzeknes, Aglonas, Jūrmalas un Rīgas. Kopskaitā tie bija 260 drosmīgi dalībnieki, kuri nenobijās no nestabilajiem laika apstākļiem un ar lielu entuziasmu piedalījās pasākumā.

Laivu brauciens tika rīkots maršrutā Indrica-Lielbornes muiža. Tie ir aptuveni 35 km pa gleznaino upi Daugavu. Startā ikviens tika iepazīstināts ar drošības noteikumiem uz ūdens un citiem organizatoriskiem jautājumiem. Pasākuma mērķis nav noskaidrot, kurš ir ātrākais laivotājs, bet gan radīt kopības sajūtu un draudzīgu noskaņojumu. Tieši tāpēc pasākums ir iecienīts arī starp tiem cilvēkiem, kuri nav profesionāli laivotāji un arī starp tiem, kuri pirmo reizi sēžas pie airiem.

Lai nedaudz atpūstos un izkustētos, brauciena laikā tika rīkotas divas piestātnes. Pirmā apstāšanās vieta bija divus kilometrus pirms Krāslavas, tā dēvētajā Akmeņainajā pludmalē. Dodoties tālāk no šīs pludmales, dalībnieki visi kopā skaistā un košā kompānijā iebrauca Krāslavā, radot svētku sajūtu ne vien sev, bet arī krāslaviešiem, kas laivotājus sagaidīja uz tilta un Daugavas krastos pilsētā.

Otrā piestātnes vieta – brīvdienu māja „Skerškāni”. Šī ir laivotājiem iecienīta vieta, kur ērti izkāpt krastā un atpūsties dabā. Te „Lielā plosta 2022” dalībnieki ieradās jau agrā pēcpusdienā. Tas bija īstais laiks, lai iestiprinātos ar siltu zupu un izkustētos.  Lielā komanda, pasildījušies pie ugunskura, devās tālāk. Priekšā – vairs tikai viens posms.

Izlaivojot skaistos Daugavas lokus Krāslavā, laivotāji mērķtiecīgi devās pretī finišam, kas šoreiz bija Lielbornes muižā, kas atrodas Augšdaugavas novada Salienas pagastā. Nonākuši muižas teritorijā, dalībnieki tika pacienāti ar gardo muižas putru. Pasākuma noslēgumā laivotājus sveica arī muzikālā apvienība „Termoss” un tika pasniegtas piemiņas balvas. Pilnīgi visi dalībnieki saņēma medaļu par izturību un laba noskaņojuma radīšanu pasākumā. „Lielajā plostā” piedalījās 11 komandas. Dažas no tām saņēma papildus balvas trijās nominācijās: vislielākā, saliedētākā un radošākā komanda. Piemiņas balvas saņēma arī jaunākā pasākuma dalībniece - 4-gadīgā Anna no Aknīstes un pieredzes bagātākais laivotājs, 68 gadus vecais Viktors no Krāslavas.

Pasākumu organizēja Krāslavas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centrs (TIC) un Augšdaugavas pašvaldības iestāde „Taka”, sadarbojoties ar sporta klubu „Beibuks”, brīvdienu māju „Skerškāni” un Lielbornes muižu.

Finansiālo atbalstu pasākuma organizēšanā sniedza SIA „Lekon”, transporta pakalpojumu nodrošināja Piedrujas, Skaistas, Ūdrīšu un Kaplavas pagasta pārvalde.

Pasākuma „Lielais plosts 2022” dalībniekus nekas neatturēja doties vairāku stundu braucienā ar laivām dienā, kad sinoptiķi brīdināja par nemīlīgiem laika apstākļiem un lietu visas sestdienas garumā. Lai gan saule šajā dienā tā arī neuzspīdēja, cilvēku pozitīvā attieksme un smaidi sejā sildīja gan.

Siltu un saulainu vasaru vēlot,
Krāslavas novada pašvaldības TIC kolektīvs

Olgas Kuzminas foto

Fotogalerija


Jauna aptauja

Maijs - 2022
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
otrdiena, 10.05.2022
trešdiena, 11.05.2022
otrdiena, 17.05.2022
ceturtdiena, 19.05.2022
pirmdiena, 23.05.2022

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde