ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Pasaules ap mums

Pievienots: 20.02.2023

Biedrība „Daugavpils Universitātes Dabas izpētes un vides izglītības centrs” turpina darbu pie LVAF atbalstītā projekta „Pasaules ap mums” īstenošanas.

No 1. līdz 13. februārim noritēja pirmais nodarbību cikls projekta „Pasaules ap mums” ietvaros, ko rīko biedrība „Daugavpils Universitātes Dabas izpētes un vides izglītības centrs” sadarbībā ar Daugavpils Universitāti, biedrību „Environmental Society”, Vispasaules bioloģiskās daudzveidības informācijas centru (GBIF), kā arī dabas novērojumu portāliem „iNaturalist” un „PlutoF”.

Nodarbībās kopumā piedalījās 112 dalībnieki, no kuriem 105 bija Augšdaugavas novada, Daugavpils un Krāslavas novada jaunieši (skolēni no Ilūkstes Raiņa vidusskolas, Špoģu vidusskolas, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils Iespēju vidusskolas, Daugavpils 3.vidusskolas, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas un Krāslavas ģimnāzijas). Dalībnieki iesaistījās Latvijas ziemas floras un faunas teorētiskajā apskatā un sezonālas bioloģiskās daudzveidības praktiskajā novērošanā, pielietojot „iNaturalist” aplikāciju. Projekta koordinatori izsaka pateicību skolotājiem par atsaucību un aktīvu iesaistīšanos projektā.

Dalībnieki tiek aicināti turpināt pielietot gūtas iemaņas un iesaistīties bioloģiskās daudzveidības novērošanas sezonālajā projektā „BioBlitz Latvija - Ziema 2023” komandās vai individuāli, un atsūtīt informāciju par savas komandas nosaukumu, līdera vārdu un dalībnieku skaitu uz pasaulesapmums@inbox.lv.

Nākamais nodarbību cikls noritēs aprīlī, par vietu un laiku visi reģistrēti dalībnieki tiks informēti elektroniski. Lūgums interesentus par vēlmi apmeklēt nodarbības aprīlī informēt organizētājus 5 dienas iepriekš, rakstot uz pasaulesapmums@inbox.lv.

Interesentiem ir iespēja pievienoties visa projekta garumā, aizpildot reģistrācijas formu šeit un apmeklēt nākošās nodarbības un/vai pievienojoties „Pasaules ap mums” grupai „iNaturalist” un/vai „PlutoF GO” platformās. „iNaturalist” un „PlutoF GO” lietošanas pamācības var atrast šeit.

Sekojiet līdzi projekta ietvaros organizētājām aktivitātēm arī „facebook” un „instagram” profilos: @pasaulesapmums

Projektu finansē Latvijas vides aizsardzības fonds projektu konkursa aktivitātes „Videi draudzīga dzīvesveida izglītojošu pasākumu īstenošana” ietvaros.

Informāciju sagatavoja
biedrības „Daugavpils Universitātes Dabas izpētes un vides izglītības centrs”
projekta vadītājs
U.Valainis



Jauna aptauja

Februāris - 2023
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
 
trešdiena, 15.02.2023

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde