otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Pašvaldībām un uzņēmējiem nepieciešams mērķēts atbalsts

Pievienots: 05.05.2022

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētājs, bijušais VARAM ministrs Juris Pūce nesen viesojās Krāslavas novadā. Vizītes laikā Juris Pūce tikās ar Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku un viņa pirmo vietnieku Aleksandru Jevtušoku, apmeklēja vairākas pašvaldības iestādes un ražošanas zonas objektus.

Juris Pūce: ”Jau gandrīz gadu dzīvojam jaunajās administratīvajās teritorijās. Līdz ar administratīvi teritoriālas reformas ieviešanu ir svarīgi neaizmirst, ka pašvaldību atbildība bija šīs reformas veiksmīga ieviešana dzīvē, taču visu mūsu atbildība ir sekmēt reformas mērķu sasniegšanu. Šī reforma sniedz iespējas stiprināt mūsu valsts ekonomiku un mazināt pastāvošo nevienlīdzību reģionos, uzlabojot pakalpojumu kvalitāti. Pašvaldībām, saimniekojot atbildīgi iedzīvotāju un uzņēmēju interesēs, tā ir iespēja attīstībai un izaugsmei.

Šodien, apmeklējot Krāslavas novadu, es pārliecinājos, ka šeit ir pašvaldība ar potenciālu jaunu investīciju piesaistei un darba vietu radīšanai. Indras ielas ražošanas zonas objekti ir tapuši ar VARAM atbalstu, tieši mērķēts atbalsts ir nepieciešams pašvaldībām un uzņēmējiem. Ražošanas zonā veiksmīgi darbojas privātie uzņēmumi, kas savu produkciju eksportē, tādā veidā stiprinot ne vien reģiona, bet visas valsts ekonomiku. Es uzskatu, ka šāda veida atbalsts ir jāturpina!

Ir paveikts milzīgs darbs. Īstenojot reformu, ir bijis jāpieņem daudzi sarežģīti lēmumi, bet progress ir acīmredzams un par to man ir patiess prieks.

Protams, darba vēl ir daudz. Kopā ar novada vadību apmeklējām Krāslavai nepieciešamo Rīgas ielas rekonstrukcijas posmu. Tāpat Krāslavas pirmsskolas izglītības iestādei “Pienenīte” aktuāls ir projekts “Energoefektivitātes paaugstināšana un atjaunojamo energoresursu izmantošana Krāslavas novada pašvaldības PII "Pienenīte" un Krāslavas novada pašvaldības iestādes "Sociālā dienesta" ēkai ir nepieciešama jumta rekonstrukcija. Un šie ir tikai daži no objektiem, kas jāsaved kārtībā. Ir labi, ka pašvaldība domā par ēku energoefektivitātes celšanu. Šobrīd atbildīgā ministrija - VARAM, ir paredzējusi vairāk nekā 200 miljoni eiro investīcijas, līdzekļus, kas ir paredzēti uzņēmējdarbības vides attīstīšanai, proti, ieguldījumi uzņēmējdarbībai svarīgā infrastruktūrā, un vēl, vairāk nekā 200 miljoni eiro, kas paredzēti transporta infrastruktūras attīstībai reģionos. Pašvaldībām ir aktīvāk jāiesaistās līdzekļu apgūšanā. No savas puses apņemos sniegt atbalstu šo jautājumu risināšanai ne tikai Krāslavas, bet arī citās Latgales pašvaldībās.”

Jura Rogas foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde