ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Pavasara brīnums

Pievienots: 13.04.2017

10. aprīlī pagasta bibliotēkā norisinājās pasākums „Pavasara brīnums”, kurā piedalījās Robežnieku pamatskolas 2. klases skolēni. Pasākuma mērķis – gatavošanās Lieldienām.

Bērni uzzināja par to, kā radās šie svētki, kas ir Lielais gavēnis, kāpēc olas krāso sarkanā krāsā.

Skolēni kopā ar klases audzinātāju Ainu Kudiņu izpildīja dažādus uzdevumus. Pirmais uzdevums bija šāds - uztaisīt Lieldienu pulksteni. Protams, par sagatavēm bija padomāts jau iepriekš, bērniem bija jāizkrāso kartona olas un jāuzraksta savi vārdi uz tām, tad olas tika pielīmētas pie pulksteņa. Šis neparastais Lieldienu pulkstenis, ko skolēni izveidoja pašu rokām, tagad tiks izvietots viņu klasē un palīdzēs bērniem mācīties pareizi nosaukt pulksteņa laiku.

Otrais uzdevums pārbaudīja skolēnu uzmanību, attēlos bija jāatrod atšķirības, bija jāpalīdz zaķītim izkļūt no labirinta un dabūt burkānus. Visi bērni veiksmīgi tika galā ar šo pārbaudījumu, bet visuzmanīgākais bija Ričards Buko.

Pēc tam skolēni atrada cāļus ar viņu vārdiem, katrā cālī bija pārsteigums – šokolādes ola, tad skolēni rakstīja zīmītes, vēlot labu veselību un visu to labāko. Visi cāļi tagad tiks izstādīti bibliotēkā, bet liela vista izmitināsies 2. klases kabinetā. Šie brīnišķīgie rokdarbi tapa, pateicoties talantīgajai māmiņai - Irinai Buko.

Bērni apsolīja labi mācīties, palīdzēt vecākiem, bet, lai tie nebūtu tikai tukši vārdi, no bibliotēkas viņi dabūja ziņojumu dēli, kurā tiks atspoguļota informācija par labajiem darbiem. Tajā ir tik daudz nodalījumu, cik klasē ir skolēnu, katrā nodalījumā ir ieliktas pupiņas, un, kad tiks paveikts labais darbs, vienu pupiņu varēs izņemt. Tas, kurš ātrāk izņems visas pupiņas, kļūs par līderi.

Visi bērni tika apbalvoti ar diplomiem, skolēni paši pieņēma lēmumu par to, kam pasniegt diplomu par uzvaru nominācijās – mazākais, viltīgākais, uzmanīgākais, nopietnākais, ātrākais, smieklīgākais, pieticīgākais.

Pasākuma noslēgumā skolēnus uzcienāja ar Lieldienu pīrāgu - kuļiču.

Bērni kopā ar klases audzinātāju Ainu Kudiņu atnesa savas dāvanas - suvenīrus, ko izgatavoja pašu rokām: Lieldienu zaķi, Lieldienu kompozīciju un lielu šokolādes olu. Pasniedzot savus suvenīrus, bērni izteica sirsnīgus pateicības vārdus un novēlējumus bibliotēkas darbiniekiem.

Liels paldies visiem!

Rita Kovaļevska, Robežnieku pagasta bibliotekāre



Jauna aptauja

Aprīlis - 2017
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08 09
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
trešdiena, 19.04.2017

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde