ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Pensionāriem jauna valde, valdei jauns vadītājs – Viktors Moisejs!

Pievienots: 31.03.2023

29. martā Krāslavas Kultūras namā notika ikgadējā Krāslavas novada pensionāru biedrības sapulce. Klātesošie tika informēti, ka veselības stāvokļa dēļ pensionāru biedrības atskaites sapulcē nepiedalās ilggadīgais biedrības vadītājs Edmunds Gekišs un revidente Antoņina Abrosimova. Līdz ar to sapulces vadīšanu uzticēja valdes priekšsēdētāja vietniekam Antonam Masaļskim, bet revidentes ziņojumu klātesošajiem nolasīja valdes locekle Romualda Čivkule. Ziņojums, starp citu, tika apstiprināts vienbalsīgi.

Antons Masaļskis pensionāriem nolasīja biedrības „Sociālās attīstības aģentūra „Pieci airi”” dibinātājas Tatjanas Azamatovas apsveikumu un informāciju par „Senioru skolas” darbību Krāslavā, kas bija pirmā tāda Latvijā. Gados veci cilvēki, kas vēlas uzlabot savas dzīves kvalitāti, padarot to aktīvāku un interesantāku var pievienoties pārējiem biedrībā, lai noklausītos lekcijas par dažādiem tematiem, piedalītos radošajās darbnīcās, kā brauktu ekskursijās un citādi aktīvi pavadītu laiku. Tika arī rādīts video ar pašdarbības kolektīvu priekšnesumiem, kā arī uz Krāslavas Kultūras nama skatuves uzstājās divi dziesmu ansambļi: „Varavīksne” Tatjanas Vagales vadībā un „Ivuška” Antoniņas Tučas vadībā.

Pēc šādas ievaddaļas A. Masaļskis informēja par biedrības darbību, grūtībām un panākumiem, citiem jaunumiem, biedrības valdes vārdā pateicās senioriem, kas aktīvi piedalās organizācijas darbā. Notika nelielas debates, biedrības darbu klātesošie novērtēja apmierinoši. Šajā sapulcē pensionāri ne tikai pieņēma rezolūciju, bet arī ievēlēja jaunu valdi 11 cilvēku sastāvā, savukārt par valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Viktors Moisejs, kurš sacīja paldies par uzticību un piebilda: „Man tas ir kaut kas jauns, ir neliels uztraukums, bet esmu jau paspējis komunicēt ar vecās valdes locekļiem un jaunajā arī ir pazīstami cilvēki. Kopā strādāsim, lai biedrība veiksmīgi turpinātu savu darbu!”

Sanāksmē pensionārus uzrunāja arī Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, kurš uzsvēra, ka senioru organizācija ir viena no stabilākajām biedrībām novadā, ar kuru pašvaldība sadarbojas. Viņš aicināja negaidīt sapulces, lai uzdotu jautājumus un izteiktu priekšlikumus, jo ir jāpalīdz viens otram ikdienu un tad sadarbība izveidosies vēl ciešāka un raženāka, problēmas risināsies ātrāk. Tajā pašā laikā domes priekšsēdētājs apliecināja, ka pašvaldības vadības un speciālistu tikšanās, kuras nobremzēja Covid-19 pandēmija, noteikti ir iespējams rīkot arī turpmāk, tās varētu būt pašu pensionāru izvēlētā formātā, piemēram, kultūras nama telpās, vai kā agrāk pa mikrorajoniem u.tml.

Pašvaldības vadītājs arī pastāstīja par plānotiem un veicamiem remontdarbiem pilsētā, atbildēja uz jautājumiem, kuru nebija daudz. Viens no pirmajiem - kad remontēs tiltu pār Jāņupīti? Sekoja tūlītēja atbilde, ka šis tilts pašvaldībai ir prioritāte nr.1 – viss tiek darīts, lai darbus varētu sākt iespējami ātrāk.

Vēl G. Upenieks aicināja pensionārus izbraukt pa savu novadu, jo ir vērts paskatīties citus pagastus, tikties tur ar cilvēkiem, arī tā būtu laba reklāma biedrībai.

Sanāksmē piedalījās arī sociālā darbiniece darbam ar personu grupām Sandra Molotoka, kura aicināja seniorus droši vērsties pie speciālistiem sociālajā dienestā, lai risinātu savas problēmas: „Sociālajā jomā ir daudz atšķirīgu situāciju, katrs gadījums ir individuāls, nāciet droši, speciālists palīdzēs izvērtēt jūsu konkrēto situāciju. Nav nekāda iepriekšēja pieraksta, var droši nākt pie mums dienesta darba laikā.”

Juris Roga,
autora foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Marts - 2023
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
 
trešdiena, 01.03.2023

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde