otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Pilsēta, kurā tūristi jūtas labi

Pievienots: 18.08.2017

Vasara ir tūristu laiks. Nav noslēpums, ka Krāslavā brauc ne tikai tūristi no Latvijas, bet arī no tālajām ārzemēm. Šoreiz es intervēju dažus mūsu pilsētas viesus, lai apzinātu viņu iespaidus par Krāslavu.

- Kā jūs uzzinājāt par Krāslavu?

Sanita no Siguldas: „Mūsu ģimenei bija doma apmeklēt Latgali. Pirmā pietura bija Rēzekne, Tūrisma informācijas centrā mēs paņēmām karti un gribējām tikt dziļāk Latgalē. Izpētot karti, sapratām, ka Krāslava mums ir pa ceļam un arī varēsim apskatīt Daugavas lokus.”

Sarmīte no Valkas: „Man pieder lauku īpašums netālu no Līvāniem, mēs ar vīru atbraucām tur atpūsties un tad izdomājām izbraukt kādā ekskursijā. Mēs labi zinām, kas ir Krāslava un kur tā atrodas, tāpēc izlēmām, ka ir jāaizbrauc, jo 100 km nav tik tālu.”

Egils no Valkas (Sarmītes vīrs): „Kad mācījos Jelgavā, Lauksaimniecības Universitātē viens no maniem kursabiedriem, Roberts, bija no šīs puses, un pēc mācībām viņš atgriezās Krāslavā. Tāpēc es gribēju atbraukt un paskatīties, kas tā ir par pilsētu.”

Ingars no Dzērbenes: „Apmēram piecus gadus dzīvoju šeit, Krāslavā, aizbraucu prom pirms krīzes 2008. gadā.”

Jeļena no Jēkabpils: „Mēs atbraucām ciemos pie vecmāmiņas, kura jau sen šeit dzīvo.”

- Kāds jums ir iespaids par mūsu pilsētu?

Sanita no Siguldas: „Pirmo reizi mēs ar vīru braucām garām ar laivām un mēs tikai piestājām Daugavas krastā, lai aizietu uz veikalu. Tad no krasta likās, ka šeit ir tikai pāris mazu mājiņu, bet šodien iebraucot bija pavisam cits iespaids, un ir jāpasaka, ka Krāslava ir ļoti specifiska, tā ir citādāka salīdzinājumā ar citām Latvijas pilsētām. Man liekas, ka šeit var redzēt visu Latgales kolorītu. Te ir ļoti skaista apbūve - mazas mājiņas. Esam ļoti iepriecināti un pārsteigti. Sākumā domājām, ka izbrauksim cauri, bet mēs jau esam šeit četras stundas un gribam vēl kaut ko apskatīt.”

Sarmīte no Valkas: „Pilsēta ir ļoti simpātiska, un ir redzams, ka tā ir ļoti sena un daudz kas ir saglabāts no tiem senajiem laikiem. Viss ir citādāks nekā citur.”

Egils no Valkas (Sarmītes vīrs): „Pievienojos Sarmītes vārdiem. Ļoti iepatikās kafejnīca „Mārīte”. Mēs apskatījām pilsētu un apmeklējām pils kompleksu un muzeju, uz šejieni tiešām ir vērts atbraukt.”

Ingars no Dzērbenes: „Krāslava ir ļoti izmainījusies, gan ielas, gan ceļi. Tagad pilsēta ir ļoti sakārtota. Skati, protams, nav mainījušies, bet pilsētas ārējais veidols priecē. Krāslava ir pilsēta, kurā tūristi jūtas labi.”

Jeļena no Jēkabpils: „Krāslava ļoti atšķiras no Jēkabpils, šeit ir vairāk vēsturisko un seno ēku. Kad atbrauc uz šejieni, rodas mājīguma sajūta. Man ļoti patīk pils un tās interesantā vēsture.”

- Varbūt jūs gribētu kaut ko ieteikt Krāslavas iedzīvotājiem?

Sanita no Siguldas: „Mēs varam salīdzināt to ar citām Latgales pilsētām, un ir jāatzīst, ka Krāslava ir pilnvērtīga un attīstīta pilsētiņa, te viss ir ļoti labi organizēts. Svarīgi ir saglabāt visu tā, kā jums ir. It īpaši iepriecināja un pārsteidza Krāslavas novada karte - viss ir precīzi, un informācija ir atbilstoša, novada Tūrisma informācijas centrs ir ļoti labi piestrādājis pie tās.”

Sarmīte no Valkas: „Pils renovācija vēl nav pabeigta, ļoti gribētos, lai kādreiz šī ideja īstenotos.”

Egils no Valkas (Sarmītes vīrs): „Man šeit nepietika gājēju uz ielām, un neesmu redzējis rūpnīcas vai citas ražošanas vietas. Gribētos, lai jūsu pilsēta vairāk attīstītos un nepaliktu tukša, jo šeit patiešām ir fantastiski.”

Ingars no Dzērbenes: „Gribētos, lai pilsēta kļūst arvien labāka un lai nepazūd tās krāšņums.”

Jeļena no Jēkabpils: „Krāslavā ir viss, ļoti daudz atpūtas vietu un vēsturisko vietu. Galvenais – nepazaudēt to visu.”

-Vai jūs gribētu atgriezties Krāslavā? Vai ieteikt apmeklēt mūsu pilsētu saviem draugiem vai paziņām?

Sanita no Siguldas: „No Siguldas līdz Krāslavai ir tāls ceļš, taču mēs noteikti atgriezīsimies un ņemsim līdzi draugus. Mums ir ļoti daudz fotogrāfiju, tāpēc varēsim arī parādīt visiem, cik te ir skaisti.”

Sarmīte un Egils no Valkas: „Noteikti! Krāslavā mūsu draugiem būs daudz eksotiska!”

Ingars no Dzērbenes: „Es jau esmu atvedis uz šejieni vairākus draugus un noteikti turpināšu to darīt. Vienmēr rādu tās vietas, kurās netiksi ar autobusu vai mašīnu. Šoreiz es atbraucu ar ekskursiju pēc nostalģiskajām atmiņām un tagad domāju, vai braukt tālāk ar ekskursiju vai tomēr doties pilsētā un satikt draugus.”

Jeļena no Jēkabpils: „Protams, gribētos atbraukt uz šejieni vēlreiz. Manas meitas labprāt paliktu šeit uz visu vasaru. Nākamgad vedīsim uz šejieni arī paziņas.”

- Paldies par interviju! Lai jums ir laba atpūta Krāslavā!

Samanta Miglāne,
autores foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde