piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Pirmie tērpi ir gatavi

Pievienots: 10.08.2016

2016. gada maija mēnesī tika atbalstīts Izvaltas biedrības „ESI AR MUMS” projekts „Tērpi euharistiskās procesijas organizēšanai Svētās Annas Romas katoļu baznīcā Izvaltā”, kas tika iesniegts Krāslavas novada domes rīkotā iedzīvotāju iniciatīvu konkursa „Iedzīvotāji veido savu vidi” ietvaros.

Šobrīd euharistiskās procesijas dalībnieku rīcībā esošie tērpi ir stipri nolietoti, izskatās neestētiski. Izvaltas Svētās Annas Romas katoļu baznīcai ir nepieciešami vairāki jauni, skaisti, estētiski un vienādi tērpi, jo procesijā piedalās 46 cilvēki - gan pirmskolas bērni un pusaudži, gan jaunieši un vecākās paaudzes cilvēki.

Pateicoties šim projektam, tērpu iegādei tika piešķirts finansējums 500,00 eiro apmērā, par ko tika iegādāts audums tērpu šūšanai.

Projekta ietvaros visu tērpu šūšanas darbus plānots veikt pašu spēkiem, piesaistot brīvprātīgos darba veicējus no procesijas dalībnieku vidus. Pie tērpu šūšanas strādā brīvprātīgo šuvēju komanda - Regīna Maldovska, Zenta Gaveika un Apolonija Vaikule.

Pirmie tērpi bija gatavi jau uz sv. Annas svinībām Izvaltā 31. jūlijā. Regīna Maldovska sašuva piecas komžas vīriešiem, kuri procesijā nes baldahīnu, kā arī krucifiksa nesējam. Vēl ir ieplānots uzšūt sešas komžas vīriešiem, kuri procesijā nes karogus, un trīs komžas zēniem, kuri piekalpo mises laikā priesterim. Regīna Maldovska arī ir procesijas dalībniece, un procesijā piedalās viņas mazmeitas.

Apolonija Vaikule sāka šūt meitenēm un jaunietēm baltus bruncīšus, šis darbs vēl turpinās. Apolonijas Vaikules ģimene aktīvi atbalsta baznīcu, procesijā piedalās trīs viņas mazmeitas un audžumeita Marina, kā arī viņas vīrs Jāzeps.

Zenta Gaveika sašuva meitenēm apmetnīšus baltā, sarkanā, zaļā un bēšā krāsā, kuri izskatās ļoti estētiski un piestāv meitenēm, kuras procesijā nes spilventiņus un rožu kroni. Zenta Gaveika ir ziedojusi arī savu audumu tērpu izgatavošanai un turpina šūt jaunietēm apmetnīšus no auduma, kas tika iegādāts par projekta līdzekļiem. Zenta nepiedalās procesijā, bet viņas mazbērni, it sevišķi mazmeita Līva, dara to ar prieku.

Biedrības „ESI AR MUMS” vārdā pateicos Krāslavas novada domei par atbalstīto projektu un piešķirto finansējumu, paldies brīvprātīgo šuvēju komandai par jau paveikto un par to darbu, kas vēl turpināsies! Paldies pagasta pārvaldei par piešķirto transportu auduma atvešanai no Daugavpils!  

Protams, visiem procesijas dalībniekiem no projekta ietvaros iegūtā finansējuma nevarēsim sarūpēt tērpus (sevišķi meitenēm), tāpēc biedrības vārdā pateicos bērnu vecākiem un vecvecākiem par atbalstu, sapratni un par līdzdalību tērpu iegādē procesijas organizēšanai. Sirsnīgs paldies, jo mazās meitenes savās baltajās un kruzuļotajās kleitiņās izskatās kā princesītes!

Mīļš paldies visiem procesijas dalībniekiem, kuri regulāri apmeklē baznīcu un piedalās euharistiskajā procesijā!

Projekta rezultātā tiks sašūti jauni tērpi euharistiskās procesijas organizēšanai Svētās Annas Romas katoļu baznīcā Izvaltā, kas izskatīsies estētiski, patīkami pašiem izvaltiešiem un Izvaltas viesiem, kuri apmeklē katoļu reliģiskos svētkus Izvaltā, kā tas bija šoreiz, sv. Annas svinību laikā, 31. jūlijā. Darbojoties kopā un šujot tērpus, ir gūts apliecinājums un gandarījums tam, cik daudz var paveikt savā un citu cilvēku labā.

Ieguvēji ir visas iedzīvotāju grupas, jo Svētās Annas Romas katoļu baznīcā euharistiskajā procesijā piedalās gan bērni un pusaudži, gan jaunieši un vecāka gada gājuma cilvēki.

Paldies, mīļie draugi, sirdī tuvie, par līdzdalību un atbalstu! Lai Dievs jūs visus svētī, sargā un vada!

Irēna Delvere,

biedrības „ESI AR MUMS” valdes locekle un procesijas vadītāja 



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde